· Edward Nożycoręki |
!leea
|
Dodany dnia 24-02-2010 22:21
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
|
Świetny film ( szczególnie początek w ponurym zamczysku: Hallo! Konsultantka Ejwon! Jest tu kto? Ejwon... ;P Według mnie, należy przede wszystkim, docenić rolę Deppa, w korą wcielił się znakomicie. Ponad to, ciekawa, dopracowana fabuła, o bardzo oryginalnym jak i niezwykłym scenariuszu. Co do samej postaci Edwarda, należy przyznać wyjątkowość i pewną tajemniczość, a odtwórca tej roli został świetnie ucharakteryzowany.
Na tym filmie, można się popłakać ale i trochę pośmiać- warto obejrzeć.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
|
|
|
|
~Ginny W
|
Dodany dnia 26-02-2010 19:19
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 677
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 21.04.09
Medale:
Brak
|
Film oglądałam raz, wiem, że mi się podobał, w pamięci utkwiły mi te nożyce i Jonny Depp, i... to wszystko.Nie pamiętam ani kawałeczka fabuły, nie znam innych postaci. Tak naprawdę, to chętnie bym sobie przypomniała, oglądając go ponownie. Problem w tym, iż nie puszczają go w telewizji już spory kawałek czasu...
|
|
|
|
~mrsRadcliffe
|
Dodany dnia 27-03-2010 16:55
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1306
Data rejestracji: 20.03.10
Medale:
Brak
|
To był świetny film. Fajnie się go oglądało, czasem i się nawet przy niektórych scenach wzruszyłam ^^
|
|
~karolina123
|
Dodany dnia 19-04-2010 19:16
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Żonglera
Punktów: 1002
Data rejestracji: 07.12.08
Medale:
Brak
|
Mój ulubiony reżyser i ulubiony aktor więc oczywiście filmem jestem zachwycona, obejrzałam go już kilka razy i za każdym razem robi na mnie takie samo pozytwne wrażenie.Film jak najbardziej warty obejrzenia, piękny poruszający, inspirujący i skłaniający do refleksji.Właściwie jeszcze nie widziałam słabego filmu z Johnnym.
trzmiele nie maja prawa latać,
tyle że trzmiele o tym nie wiedzą,
wiec latają sobie dalej."
|
|
|
|
~Libby
|
Dodany dnia 16-07-2011 23:48
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 339
Data rejestracji: 03.07.11
Medale:
Brak
|
Poruszający i przejmujący w każdym możliwym aspekcie, dziwny, że aż piękny. Rola Johnny'ego Deepa po prostu fenomenalna. Cała fabuła - świetna. Pięknie wykreowana rola Edwarda, cała okolica i ten niesamowity klimat. Brak mi słów. Za każdym razem wracam do tego filmu z ogromnym sentymentem i wzruszeniem. Każda scena wydaje mi się wyjątkową. Gdybym miała określić ten film jednym słowem hmm...Genialny!
- rozmowa Severusa z Dumledorem (wspomnienie)
|
|
|
|
~Bellatrix11227
|
Dodany dnia 17-07-2011 19:49
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 658
Data rejestracji: 12.02.11
Medale:
Brak
|
KOCHAM KOCHAM KOCHAM I JESZCZE RAZ KOCHAM.
Tego filmu nie da się opisać. Depp i Burton to świetne połączenie, po za tym fabuła również. Ta smutna twarz Edzia... ah płakałam na samym końcu. On taki bezbronny i na dodatek nie może być z ukochaną. Potwornie wzruszający film.
|
|
~Sophia
|
Dodany dnia 10-08-2011 22:40
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1427
Data rejestracji: 09.01.11
Medale:
Brak
|
Film jest świetny (jak chyba każdy z Johnnym). Trochę smutno się kończy, bo Edward zostaje sam... Ale ogólnie piękna historia...
Snape: Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
Harry:Tak.
Snape:Tak, proszę pana.
Harry:Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.
Jak gdzieś jest raban, to o każdej porze Wezwij Irytka, będzie jeszcze gorzej!
Pozdrawiam Cię drogi Gościu!
|
|
|
|
~Serek97
|
Dodany dnia 07-10-2011 21:41
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 159
Data rejestracji: 23.09.11
Medale:
Brak
|
Kocham ten film. Fantastyczna historia, bajkowy klimat, urzekająca muzyka, genialna rola Deppa. Zawsze na końcu łza się w oku kręci.
|
|
~Aimilia
|
Dodany dnia 14-10-2011 14:33
|
Użytkownik
Punktów: 327
Data rejestracji: 21.07.11
Medale:
Brak
|
Uwielbiam ten film. Jeden z moich ulubionych i jeden z niewielu, jakie mogłabym oglądać wiele razy. Jest wspaniały, jednocześnie baśniowy, smutny, mądry i momentami zabawny ( "...potem pokazała mi zaplecze i zdjęła ubranie." - zawsze rozbraja mnie ta scena). Rola Deppa świetna, w "Edwardzie..." jest tak rozczulająco niewinny...
|
|
|
!Asik
|
Dodany dnia 23-10-2011 23:06
|
VIP
Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2821
Data rejestracji: 19.07.11
Medale:
|
Edward Nożycoręki jest jednym z niewielu filmów, które pomimo upływu tylu lat zostają w pamięci. Genialna kreacja Deppa i Winony Ryder, fantastyczna charakteryzacja, groteskowo pokazany obłudny świat amerykańskich kur domowych, mocne kontrasty i fałszywe przyjaźnie. Depp wspaniale ukazał tą samotność i lęk w oczach Edwarda, nieumiejętność odnalezienia się w obcym świecie, pewną nieporadność wynikającą z izolacji i strach... Dla mnie jego najlepsza rola. Ukłon w stronę Tima Burtona którego cenię za nieprzeciętną wyobraźnię i surrealistyczny klimat.
No i najważniejsze: wiem skąd bierze się śnieg;]
|
~SevLily36
|
Dodany dnia 24-10-2011 08:14
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak
|
Jest świetny! Tim Burton zawsze obsadza Deppa w swoich filmach i gra świetnie. Jeden z moich ulubionych filmów. Polecam!
|
~Mniszka19Xd
|
Dodany dnia 01-11-2011 07:42
|
Użytkownik
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1320
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak
|
Oglądałam to ale uważam,że jest nudne i głupie.Nie podobał mi się.
|
~Laufey
|
Dodany dnia 01-11-2011 08:59
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5205
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak
|
Przepiękny film <3
Ostatnio przeglądałam na filmwebie ranking filmów i natrafiłam na Edwarda. Oglądałam ten film dwa lata temu, ale postanowiłam sobie go odświeżyć. Obejrzałam po raz drugi i płakałam jak bóbr przy zakończeniu... ;<
W ogóle widząc twarz Edwarda, wyraz jego twarzy; taki skromny, cichy i nieśmiały - od razu oczy mi się szkliły od łez. Film przecudowny, naprawdę piękny i skłaniający do refleksji. Jeden z moich ulubionych.
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 06-01-2012 16:44
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Przede wszystkim może zacznę od fenomenalnej gry Johnny'ego i Winony Rider (czy jak to się tam pisze jej imię ). Uwielbiam ich obojgu. Na końcu zasmuciło mnie to, że został samotny, a ona zestarzała się, dorobiła wnuków (jeśli mogę tak rzec). I dzięki niemu co roku padał śnieg. Film mnie naprawdę wzruszył. |
|
|
|
~xowiki
|
Dodany dnia 11-04-2012 21:47
|
Użytkownik
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 588
Data rejestracji: 13.11.11
Medale:
Brak
|
Ohhh pierwszy film z Johnnym Deppem, który moje śliczne oczęta oglądały. Mam do niego wielki sentyment. Depp jest w nim taaaki pocieszny i uroczy. Sama fabuła, jakoś nie rzuca na kolana a mimo wszystko z chęcią się do niego wraca
Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty
A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Może jest, a może go nie ma,ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem
Pozdrowienia dla mojego kochanka i żony. Oni wiedzą, o kogo chodzi
Buziaki misie <3
|
|
|
|
~Sophia
|
Dodany dnia 11-04-2012 21:54
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1427
Data rejestracji: 09.01.11
Medale:
Brak
|
Był cholernie smutny, ale przepiękny. Na pewno nie nudny! Depp jak zawsze słodki :* No i reżyseria Tima Burtona jak zwykle rządzi! Film ukazany jako bajkowy: idealne uliczki i domki, wszystko podtrzymane w stylu baśni. Kocham!
Snape: Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
Harry:Tak.
Snape:Tak, proszę pana.
Harry:Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.
Jak gdzieś jest raban, to o każdej porze Wezwij Irytka, będzie jeszcze gorzej!
Pozdrawiam Cię drogi Gościu!
|
|
|
|
~Arek Secret
|
Dodany dnia 12-04-2012 14:04
|
Zbanowany
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 253
Data rejestracji: 28.02.12
Medale:
Brak
|
Film nieco sztuczny i czasami zbyt groteskowy, ale w każdym razie przyjemny dla oczu, uszu i serca, bo to, co mi się podoba, ma tam miejsce. I właśnie ta produkcja pomimo strasznie widocznych wad mi się spodobała. Za co ją tak wielbię? Za tę fantastykę, niesamowitość czyhającą na każdym kroku, przejmujący smutek w niektórych ujęciach, za ogólnie reżysera. Dobra robota, Burton!
|
|
~Annee
|
Dodany dnia 12-04-2012 14:28
|
Użytkownik
Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak
|
Cudowne, fantastyczne, momentami zabawne, wzruszające i smutne; film idealny! No i dobrzy aktorzy; Johnny Depp i Winona Ryder. Zresztą wszystkie filmy Burtona są mistrzowskie
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.
|
|
|
|
~HermionaTonks
|
Dodany dnia 12-04-2012 15:20
|
Użytkownik
Punktów: 310
Data rejestracji: 10.03.12
Medale:
Brak
|
Dla mnie świetnie dobrano aktora do roli i w ogóle cały film był super, oglądałam go mając z 6 lat
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!!!
Pozdrowienia dla drogi Gościu
Oto nadchodzi ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana... zrodzony z tych, którzy trzykrotnie mu się oparli, a narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca... A choć Czarny Pan naznaczy go jako równego sobie, będzie on miał moc, jakiej Czarny Pan nie zna... I jeden z nich musi zginąć z ręki drugiego, bo żaden nie może żyć, gdy drugi przeżyje... Ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana, narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca...
|
|
|
|
~SevLily36
|
Dodany dnia 23-04-2012 20:16
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak
|
Uwielbiam Tima Burtona! Oglądałam chyba wszystko, co wyreżyserował, a Edward Nożycoręki należy do moich najukochańszych filmów. Jest mroczny, magiczny i wzruszający... jak wszystko Burtona UWIELBIAM i polecam.