Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Bella Muerte F 09-03-2025 21:16

Nie, ale chciałabym chcieć to przeczytać.
~Grande Rodent F 09-03-2025 21:10

Ja na to nie czekam niestety :/ Oscary oglądnięte, obecnie czytam Wołanie Kukułki. To też w sumie Rowling. Czytał ktoś?
~Bella Muerte F 08-03-2025 17:32

HP taki awangardowy teraz, coś Rowling nie poszło bycie Szekspirem na miarę 21wiec może to się sprawdzi... Anyway, joke for today : ship name Musk Trump= Tusk
~Bartholomew F 07-03-2025 20:13

zrobia ze Snape ofiare rasizmu, czarny uczen gnojony przez elitarnych bialych uczniow szkoly magii i rasizmu w hogwarcie, z ojcem glownego bohatera na czele
^raven F 05-03-2025 23:04

No mnie przeszkadza nawet to, ze obsada nie bedzie angielska, wiec nie jestem jakos szczegolnie euforycznie nastawiona do tego projektu. Sie oceni, jak juz powstanie Zmieszany
^raven F 05-03-2025 23:01

Bella Muerte, ale to juz chyba oficjalne, ze Dumbledore'em bedzie John Lithgow, co nie? Ninja Czarny to ma byc Snape...
`RazorBMW F 04-03-2025 23:56

I nie, odcien skory to jest najmniejszy problem iksde. Potter jest martwy jako franczyza i HBO nie musi sie wysilac wiec wleci "kolejny serialik w przerwie na VoD"
`RazorBMW F 04-03-2025 23:54

Ja nie wiem czy ktos na ten badziew czeka na serio, HBO najlepsze czasy ma daaaaaaaaaawno za soba (True Detective faaaaaaaaantastycz
ny sezon 1, drugi okay, trzeci troche lepszy, reszta fuj)
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:39

Widzę, że robię sztuczny tłum x6, no ładnie
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:37

Witaj wiosko! Kto czeka na czarnoskórego Dumbledore'a czy Snape'a w HBO max Uśmiech)?
#Ginny Evans F 03-03-2025 04:59

Też nie jestem ukontentowana, ale pojawiło się kilka lubianych twarzy podczas ceremonii. Dobranoc! Sowa
^raven F 03-03-2025 04:54

Voldi bez Oscara, Trenta w ogole zapomnieli zaprosic (a ja zapomnialam to wczesniej sprawdzic Omg ), chyba nie jestem ukontentowana. Dobranoc, Hogs! Czarodziej
^raven F 03-03-2025 02:22

Serce
#Ginny Evans F 03-03-2025 02:05

:hug:
^raven F 03-03-2025 01:28

Bez Trenta nie jest tak bardzo happy Płacze
#Ginny Evans F 03-03-2025 00:52

Hejka, hogs! Happy Oscars day!
^raven F 03-03-2025 00:12

Sowa }{
`RazorBMW F 12-01-2025 14:53

To nie tak ze labele maja 50% obnizki na albumy bandcampie xD
^N F 11-01-2025 23:24

Magicznego roku, niech pieniądze w portfelu się magicznie pojawiają! Czarodziej
~Grande Rodent F 01-01-2025 13:05

Hej, również dla was magicznego nowego roku! Ja słucham top 357 już 3 dzień jak co roku. W temacie fajerwerków, też nie przepadam, bo moje koty się boją.

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,001
» Zbanowanych: 1,626
» Gości online: 933
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Na luźno
»»» Ściąganie
Drukuj temat · Ściąganie
~Ami F
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 11-02-2009 17:20
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 463
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 31.01.09
Medale:
Brak

No cóż zdarza się w szczególności na historii Język Trochę nie kumam przedmiotu xD Po prostu zamieniam się kartką z koleżanką z ławki. Ona na moim sprawdzianie pisze to co wie a ja na jej Język Nauczycielka się nie orentuje bo szybkie jesteśmy Język Ostatnio kupiłam sobie długopis ze ściagą. A w piórniku mam tabliczkę mnożenia xD

Pamiętaj drogi Gościu że cię lubię...

Ami
Wyślij prywatną wiadomość
~Courag F
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 11-02-2009 17:34
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2553
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 22.01.09
Medale:
Brak

Nigdy tak naprawde nie ściągałam. Kiedyś miałam przygotowaną ściągę ale z niej korzystałam. To było tak. mieliśmy sprawdzian z niemca z piekielnie trudnego materiału który za Chiny nie mógł mi wejść do głowy. Więc wieczorem,dzień przed sprawdzianem, spisałam wszystko na kartce. Przepisując nauczyłam się wszystkiego ale nie byłam tego świadoma więc mimo to miałam ściągę. Pani to zauważyła i obniżyła mi ocenę o jeden stopień i w efekcie dostałam 3- ze ściagą a mogłam dostać 4- bez ściągixD
www.courag.photoblog.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Lilyanne F
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 11-02-2009 17:39
Użytkownik

Awatar

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2043
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Och... zdarza się i to ostatnio coraz częściej ;D Oczywiście są przedmioty na których nie da się nawet głowy odwrócić, bo już masz kartkę zabieraną, ale na tych luźniejszych zawsze ;D np. Biologia, Chemia i Fizyka ;D
Edytowane przez Lilyanne dnia 11-02-2009 17:39
~Kinga F
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 12-02-2009 17:25
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 824
Medale:
Brak

Hmm, a czy istnieje ktoś, kto uważa ściąganie za coś złego i nigdy, ale to nigdy nie ściągał.

Tak, ja. Z ręką na sercu, w życiu nie miałam żadnej ściągi, ani, tym bardziej, nie zapuszczałam żurawia na cudzą pracę. Nie rozumiem, co to za satysfakcja dostać piątkę, na którą się nie zasługuje? Miałabym pewnie wyrzuty sumienia i kaca moralnego. Poza tym, nie potrafię kłamać i nawet najmniej bystry nauczyciel zauważyłby, jak ściągam.
Oczywiście zdarzają się konsultacje, ale praktycznie zawsze to ja występuję w roli "konsultantki". Czasem pozwalam zerknąć komuś na swoją kartkę, ale gdy chodzi o jakieś proste rzeczy. Przecież nie dam komuś spisać zadania, nad którym sama głowiłam się przez pół lekcji.
Nie pochwalam tego, że inni ściągają, ale przecież nie będę ich z tego powodu potępiać. Czasami jest mi tylko zwyczajnie przykro, gdy ktoś dzięki ściągom dostał wyższą ocenę niż ja dzięki uczciwej pracy. Szybko jednak przypominam sobie, że uczę się dla wiedzy, a nie dla stopni.
Jest jeszcze kwestia egzaminów. W gimnazjum nie ściągałam wiedząc, że i tak będę się tego musiała nauczyć przy okazji egzaminów gimnazjalnych. Dobrze na tym wyszłam - 89 punktów to raczej przyzwoity wynik. Teraz myślę o maturze. Nadal nie jestem pewna, na jaki kierunek studiów, na jaką uczelnię chcę pójść i co będę zdawać na maturze. Wolę uczyć się wszystkiego, dzięki temu zostawiam sobie furtkę i czuję się choć trochę spokojniejsza.

"A: Znajdujesz się w miejscu, gdzie nie obowiązuje prawo Rzeczypospolitej Polskiej.
K: A jest takie miejsce, w którym obowiązuje?"
Oficer, reż. Maciej Dejczer

"Szczęście nie zna politycznych granic i układów, nie hołduje żadnej ideologii, ba, ono nawet bywa niezgodne z dekalogiem."
Dorota Terakowska

CREDIT: ikonka by by [info]yourbestbeticon
http://zloty-las.livejournal.com/ Wyślij prywatną wiadomość
#Ginny Evans F
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 12-02-2009 18:06
Newswoman

Awatar

Ranga: Wybraniec
Punktów: 8057
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Medal Medal

Ściąganie...pierwsze skojarzenie to oczywiście historia. Gdy pani robi nam sprawdzian z historii zazwyczaj pozwala korzystać nam z zeszytów i książek, a dlaczego bo tam nic nie ma. W czasie tego nieszczęsnego sprawdzianu cała klasa chodzi po sali, podchodzi do co mądrzejszych osób, a co pani na to?- siedzi i się gapi. Historia to chyba jedyny przedmiot na którym ściągam, no chyba żeby wliczyć w to jeszcze polski, gdy nie wiem lub nie jestem pewna odpowiedzi patrzę do koleżanki z ławki, co ona tam napisała/zaznaczyła. Rozważam tą odpowiedź i albo ją zaznaczam, albo nie. Pamiętam taka sytuację: była kartkówka z religii, ksiądz dokładnie nam powiedział z czego będzie. Nie było to nic trudnego, wystarczyło sobie przypomnieć z poprzednich lat. Ja się bez problemu nauczyłam. Strasznie mnie wtedy wkurzyła koleżanka, która położyła sobie książeczkę w plecaku i stamtąd przepisywała. Co jak co, no ale pare linijek można się było nauczyć. Było to dla mnie nie fair, bo inni jakoś się nauczyli, nie była ona jedyna, ale większy szacunek miałam dla tych którzy się pytali innych osób niż przepisywali. No, a na religii jak dla mnie to nie wypada ściągać, no ale cóż. Dostałam 5 z czystym sumieniem przynajmniejUśmiech. Trudno mi powiedzieć czy uważam ściąganie za dobre czy złe, bo jak np. w/w pani od historii robi nam sprawdziany z rzeczy o których w ogóle nie mówiła, no to chyba nie jest to aż tak złe. A jakiegoś konkretnego sposobu na ściąganie nie mam.
Edytowane przez Ginny Evans dnia 12-02-2009 18:11
~BitterSweet F
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 12-02-2009 19:27
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1709
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak

Ściąganie to codzienność w każdej szkole. Mi oczywiście też zdarzy się ściągać. Częściej raczej staram się stawiać na swoją wiedzę niż na ściągi. Ściągam w momentach gdy jestem nieprzygotowana lub czegoś tam akurat nie wiem lub nie pamiętam. Pamiętam w szkole podstawowej miałyśmy z koleżanką taki sposób, że się kartkami zamieniałyśmy i żeby nikt nie zauważył to i długopisami. Ułatwieniem było to, że mamy prawie identyczne pismo. Ostatnio zdarzyło mi się nawet na próbnym teście gimnazjalnym z koleżanką konsultować swoje odpowiedzi.

O, jeszcze mamy taki sposób w klasie, że np na geografii piszesz sobie elegancko ściąge ołówkiem na stoliku, ale w języku rosyjskim ;p Nauczycielka ściągę obczaja i idzie dalej a ty sobie legalnie przepisujesz Rozbawiony

"Music is like a sunrise for me
It's joyful like a trip in a time machine
Music is like a sunrise for me
It's like coming home
..."
Helloween *.*

Edytowane przez BitterSweet dnia 24-04-2009 20:04
~Yennefer F
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 13-02-2009 21:37
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1801
Ostrzeżeń: 3
Medale:
Brak

Nie cierpię ściągać, ani dawać komuś innemu do ściągania. Po prostu nie potrafię tego zrobić. Kiedy czegoś nie wiem, to tego nie piszę. Naprawdę wolę dostać jedynkę, niż zerżnąć od kogoś odpowiedzi.
Sądzę, że ściąganie absolutnie nie jest w porządku, aczkolwiek opowieści o przeróżnych metodach takiego działania, bywa zabawne. Kiedyś nawet, widziałam, jak koledzy z ławki przede mną wymienili się sprawdzianami, poprawili sobie błędy, po czym z powrotem je oddali i zanieśli do nauczycielki. Długo się z tego śmiałam, ale wiem, że sama nie byłabym do tego zdolna. Cóż za przekleństwo!
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 21-02-2009 14:18
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 519
Medale:
Brak

Ściągasz na sprawdzianach?

Bardzo rzadko. Ale jeśli już to robię, to nie przygotowuję żadnych ściąg itp, tylko po prostu na sprawdzianie otwieram książkę, czy zeszyt i spisuje.

Co myślisz o ściąganiu? Warto, czy nie warto?

Wolę mieć coś w głowie, niż dostać dobrą ocenę za nic, dlatego zazwyczaj uczę się na sprawdziany, ale w skrajnych przypadkach (czyli na biologii) bez ściągania się nie obędzie.

Do lata, do lata, do lata piechotą będę szła...
~Madeleine Lestrange F
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 21-02-2009 14:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1185
Data rejestracji: 14.12.08
Medale:
Brak

Ta, ściąganie... Czasem zdarzy mnie się, że nauczę się na sprawdzian przy robieniu ściągi a potem jej po prostu nie muszę zabierać. Oczko Ale np. kiedyś nic nie umiałam na biologię, to zrobiłam ściągę i dostałam 5+. Co mnie uratowało, bo dostałabym zapewne dwóję na koniec.
Ściągałam na technice, ale facet mnie przyłapał, a miałam już prawie wszystko napisane ;/. Ale pozwolił mi dokończyć, i nie miałam jedynki, tylko dwójkę.
Na angielskim pisanie sprawdzianu to koszmar. Krzyczą, rozmawiają, przeklinają, skupić się nie można. No, i ciągle ktoś mnie prosi o rozwiązanie jakiegoś zadania. Brr...
Do ściągania się przyzwyczaiłam - gdy ktoś ma ściąganą piątkę a ktoś inny wyuczoną tróję to jego wybór - też mógł sciągnąć.

"Szczęście jest jak motyl. Gdy będziesz próbował go złapać - nie uda ci się. Gdy będziesz stać spokojnie - może usiąść Ci nawet na ramieniu!"

"Przez następne 365 dni będę patrzyła na świat jakbym go widziała po raz pierwszy. Szczególnie na rzeczy nieistotne."

"Trzeba się śmiać nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu."

"Odwaga to panowanie nad strachem, a nie brak strachu."

Pozdrawiam drogi Gościu najserdeczniej jak potrafię! ;p Teraz mnie widzisz, drogi Gościu? Nie? To szkoda ;p.
~93asia93 F
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 21-02-2009 15:23
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1844
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Medal

Zawsze i wszędzie mówię, że ściąganie nie ma sensu. Jeśli napiszę na tą tróję, ale napiszę SAMA - wiedzy nikt mi nie odbierze. Ściągając zyskuję tylko ocenę. W mojej głowie nie ma żadnych wiadomości, oprócz tego, jak wykiwać nauczyciela.

Może ze trzy razy w całym życiu ściągnęłam na kartkówce. Na pewno w 4klasie na historii, na biologii w 1gimnazjum i na matematyce w 2gimnazjum. Poza tym nie przypominam sobie żadnego ściąganie. Ale również tutaj nie było to moją winą - przyszłam do szkoły po tygodniowej nieobecności i nie wiedziałam o kartkówkach, a nauczyciele okazali się tak wyrozumiali <ironia>, że mnie nie zwolnili. A że chorowałam wtedy na nerwicę (zresztą teraz też czasem mam napady nerwicowe), miałam strasznego fioła na punkcie ocen i musiałam coś zrobić, żeby jedynki nie zszargały mi opinii u nauczycieli i średniej z tych przedmiotów.
http://chomikuj.pl/Mephistopholes Wyślij prywatną wiadomość
~Blair F
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 22-02-2009 19:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Żonglera
Punktów: 1008
Medale:
Brak

Kiedyś ściągałam notorycznie. Na żaden sprawdzian czy kartkówkę nie mogłam przyjść bez ściągi. Powód był prosty - wolałam wychodzić ze znajomymi niż przysiąść nad książkami i się nauczyć. Jechałam praktycznie tylko na samych ściągach, czasami cośtam zapamiętałam z lekcji i mogłam to napisać. Ale gdy zaczął się ten rok szkolny, to jednak dotarło do mnie, że przecież zbliża się egzamin gimnazjalny i tam nie będzie ściąg. Teraz wychodzę z założenia, że liczy się to co mam w głowie, a nie ma kawałku papieru, który i tak wyrzucę. Chociaż nie powiem, i teraz czasami robię ściągi. Głównie na historię, gdzie trzeba zapamiętać multum dat i dziesiątki bitew, co dla mnie jest wręcz niemożliwe. ;d Jakie preferuję metody? Głównie kartka papieru, dosyć duża, kilkakrotnie składana. Siedzę praktycznie zawsze na ostatniej ławce, więc trzymam ją na kolanach, a gdy idzie nauczyciel to zasłaniam bluzką lub chowam do kieszeni. Wiem już także, który nauczyciel podczas sprawdzianów chodzi po sali i zagląda pod ławki, a który siedzi przy biurku i w międzyczasie sprawdza np. inne kartkówki, więc wtedy kładę ściągę pod pracę lub nawet i na ławkę, i wygodnie spisuję. ;d Obecnie poluję na taki długopis, z którego wyciąga się karteczkę i można spisywać.

i40.tinypic.com/10oierr.gif
~atrammarta F
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2009 02:19
Użytkownik

Awatar

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1561
Data rejestracji: 02.12.08
Medale:
Brak

Nie, z reguły nie ściągam.
Ściągałam bodajże dwa razy? Tak, chyba tak.
To było w czawrtej klasie, coś na przyrodzie. Za Chiny Ludowe nie mogłam tego zapamiętać.
Aczkolwiek muszę się przyznać, że sama dawałam ściągnąć.
Czy ściągając masz wyrzuty sumienia?

Tak, no cóż zrobić- tak mnie wychowali... Oczko
Warto, czy nie warto?

Jasne, że warto! xD
Ale kto potrafi, ten potrafi! xD
Sprawdzony sposób?
Może mojej przyjaciółki.
Jak wiesz, że za chwilę wejdzie nauczyciel i jesteś pewny/a, że zrobi kartkówkę, na dodatek sam musisz mieć kartkę najlepiej zaraz ją przyhituj! ;p
Potem napisz ściągę jakimś małym pismem, z tyłu. Potem kiedy już przyjdzie powoli koniec zacznij gryzdać po ściądze, rysować kwiatki, rysuneczki wszystko, byle to zakryć!
Ryzykowne, fakt ;P
Inna:
Ściąga miedzy palcami ^ ^

póki więc nie otworzą się usta
nie otworzą się rzeki
nie otworzą się rany
nie otworzą się umysły
nie otworzy się raj"
( Krzysztof Pieczyński )

~Martyna F
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2009 08:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1282
Medale:
Brak

Ściągasz na sprawdzianach?

To rzecz jasna Rozbawiony I tak zazwyczaj zapominam o klasówkach więc i tak mimo wszystko muszę xF

Co myślisz o ściąganiu?

Konieczne. Może nieuczciwe (zależy dla kogo) ale konieczne.

Warto, czy nie warto?

Nie wiem. Z jednej strony człowiek nie zadaje sobie nawet trudu by się czegoś nauczyć, z drugiej - jeśli rzeczywiście zapomniał... Poza tym niewielu udaje się przeciągać samym ściąganiem do końca szkoły. Coś tam musi umieć. Ja nie zadawałam sobie takiego trudu i ściągałam notorycznie... Według mnie nie warto, bo później jest problem, ale to potrzebne. Niestety. Nie da się ogarnąć całego materiału naraz, więc trzeba przyswoić sobie tyle, ile się da, a w reszcie przypadków - zdać się na innych. x.x

Czy ściągając masz wyrzuty sumienia?

Nie mam. Już nie.
~Vampire F
#34 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2009 09:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2120
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak

Hmmmm...ściąganie...
To jedna z rzczy, których nie lubię...
Wkurza mnie to, jak ktoś odemnie ściąga... To mnie irytuje...
Kiedyś w podstawówce siedziałam z kolegą, który non stop odemnie ściągał i miałam chęć mu przywalić...;/
Teraz jestem w gimnazjum i moja koleżnaka, z którą siedzę na większości lekcji, robi sobie ściągi na wszystkie sprawdziany... Nie wiem jak to jest, ale ona się nawet nie boi, że nauczycielka lub nauczyciel ją złapie... Ja nie posówam się do takich czynów... Jak się nie nauczyłam czegoś na dany temat to trudno moja wina, ale do ściągania nie jestm chętna...

Sama nie ściągam i nie lubię jak ktoś ściąga...;/
W mrocznym, przepastnym świecie duchów i demonów nie ma istoty równie strasznej, równie odpychającej, a mimo to darzonej taką fascynacją, bojaźnią przesyconą, co wampir, który ni demonem, ni duchem nie jest, lecz jeno tajemnicze i potworne cechy obojga dzieli. - Wielebny Montague Summers

Jeśli ma człowiek na coś w świecie dowody, to na istnienie wampirów. Nie brakuje niczego : raporty oficjalne, zeznania obywateli sznowanych, chirurgów, urzędników, księży. Lecz mimo to któż w wampiry wierzy? - Rousseau

"Dziewczyna leżała na podłodze martwa, z rozciętą piersią, a przy niej klęczał czarodziej, tzrymając w okrwawionej ręce wielkie, gładkie, szkarłatne serce, które lizał i gładził, ślubując zamienić je na własne.
W drugiej ręce trzymał różdżkę, którą próbował wywabić ze swojej piersi skurczone, włochate serce. Ono jednak było silniejsze od niego i tkwiło w jego rozwartej klatce piersiowej, odmawiając uwolnienia go spod swojej władzy lub powrotu do kryształowej trumienki, w której tak długo było uwięzione.
I oto na oczach struchlałych ze zgrozy gości czarodziej odrzucił różdżkę i chwycił srebrny sztylet. Wołając, iż nigdy się nie zgodzi, by rządziło nim jego własne serce, wyjął je sobie z piersi.
Przez chwilę klęczał z wyrazem triumfu na twarz, ściskając po jednym sercu w każdej dłoni, a potem padł na ciało dziewczyny i wyzionął ducha."
- Baśnie Barda Beedle'a - "Włochate serce czarodzieja"
~Taka jedna F
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2009 10:05
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1745
Medale:
Medal

Oczywiście, że ściągam. Żeby przetrwać Język
Sama piszę sobie ściągi co daje jakąkolwiek nadzieję, ze coś zapamiętam.
Chociaż szczerze mówiąc ściągi robię wtedy kiedy umiem, ale bojęsię, że cos mogę zapomnieć. Jesli bardzo zależy mi na przedmiocie (historia, biologia) to poprostu siadam i się uczę.
~Kabaczek F
#36 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2009 11:21
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 656
Medale:
Brak

Wiadomo że ściągam. Język
U nas na sprawdzianach ( szczególnie z fizyki ) jest tkz/ "praca grupowa" Rozbawiony. Wszyscy sobie pomagają i jest bajera. Ale i tak mam 3 ;/
www.capoeirabrasil.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Paula13 F
#37 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2009 11:38
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 597
Medale:
Brak

No tak, oczywiście. Nie za często, ale tak. Ogólnie to sobie dość dobrze radzę, ale mała pomoc naukowa się każdemu przyda xD
Najczęściej wzory i daty, bo do tego nie mam pamięci, I czasami słówka na angielski czy niemiecki. Jakiegoś specjalnego sposobu nie mam, to zależy od miejsca i nauczyciela ;] Niektórzy nie pilnują prawie wcale więc można nawet powymieniać się kartami. Z niektórymi jest gorzej, ale ja na szczęście siedzę w ostatniej ławce... Najczęściej są to małe karteczki poupychane wszędzie gdzie się da xD W piórniku, w chusteczkach, w zakrętce od długopisu, w kieszenie, w gumce do mazania (taak...) itd.
Nie wiem czy warto, czy nie warto. Jak pomoże się tylko "odrobinkę" bo ktoś na prawdę tego nie umie to chyba warto. Ale tak ciągle, nic innego tylko ściągi to nie.
Wyrzutów sumienia nie mam (jak nigdy zresztą) i jakoś z tym żyję Oczko

Hmm, a czy istnieje ktoś, kto uważa ściąganie za coś złego i nigdy, ale to nigdy nie ściągał? Pokażcie mi kogoś takiego, to i tak Wam nie uwierzę. ^^

A ja znam kogoś takiego. W mojej klasie jest chłopak, który chce być... księdzem. On chyba nawet nie wie co to jest ściąga, ale tak go wychowali... Uczciwy, aż za bardzo...
#38 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2009 18:34
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 470
Data rejestracji: 21.02.09
Medale:
Brak

Ja głownie tylko prace domowe ściągam, a raz na sprawdzianie napisałam sobie takim długopisem co trzeba takie światełko żeby odczytać co tam pisze podpowiedzi na karteczce xD
~Rewolucja F
#39 Drukuj posta
Dodany dnia 01-03-2009 18:28
Użytkownik

Awatar

Ranga: Dyrektor Hogwartu
Punktów: 4576
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak

Ściągam. Ale tylko z fizyki. Być może to przez naszą beznadziejną nauczycielkę, ale ten przedmiot to dla mnie biała magia. ^^
Metody ściągania są różne. Osobiście upodobałam sobie dwie, które jeszcze nigdy mnie nie zawiodły. Prawie zawsze mam przy sobie linijkę. Więc mając kaprys, pomalowałam całą korektorem. I tam, na tej pomalowanej części pisałam wiersze, a także zadbałam o to, by cudowna pani profesor to zauważyła. A później przyklejałam kartkę ze ściągą. Drugą metodą jest znikopis z magazynu KimKolwiek, osobiście ukradziony Danonowi, i drugą metodą [ha!] jest długopis, który ma w sobie rolkę papieru, na którym się pisze ściągę, a później ten rulonik się zwija i nic nie widać.
Ot, takie o.
z chłopakami piję wino!
hogsmeade.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Robyn F
#40 Drukuj posta
Dodany dnia 01-03-2009 18:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -24
Data rejestracji: 27.01.09
Medale:
Brak

Czasami, gdy nie mam siły się uczyć to owszem, ściągam Język Ale to zaczęło się dopiero w 6 klasie, na historii x) Zauważcie, ze nawet jeżeli się nauczę, to reszta klasy i tak zrobi sobie ściągi. Ja dostane powiedzmy 4, oni nawet 6 i co rodzice powiedzą? "Nawet on dostał 6, a Ty do 5 nie dociągnęłaś?!", i szlaban. Niesprawiedliwe ;|
Jednak mogę szczerze powiedzieć, iż ściągam w konieczności i staram się uczyć w każdych przeznaczonych na naukę chwilach. Oczko

RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij