· Luna Lovegood |
#Ginny Evans
|
Dodany dnia 12-02-2009 21:33
|
Newswoman

Dom: Gryffindor
Ranga: Wybraniec
Punktów: 8057
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
|
Luna jest moja drugą ulubioną postacią. Szkoda mi jej, bo na początku była taka samotna, nie miała przyjaciół. Podoba mi się w niej to, że ma swój własny styl, nie przejmuje się opinią innych, wierzy w te brednie, które wymyśla jej ojciec, jest zawsze uśmiechnięta, jest lojalna, inteligentna, odważna, zdolna itp. Jak dla mnie jest niezastąpiona. Lubię czytać fragmenty książek w których ona występuje, są takie barwniejsze, weselsze. |
 |
|
|
~Harry 14
|
Dodany dnia 13-02-2009 09:52
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 410
Data rejestracji: 02.02.09
Medale:
Brak
|
Ja też lubię Lunę występuje ona w tych ważniejszych momentach w książce. Kiedy ją poznajemy jest samotna i nie ma żadnych przyjaciół. Myślę że każdy lubi Lune ale bez przesady choćby za te jej niektóre pomysły a także zafascynowania. Dodatkowym plusem dla niej jest to że wierzyła Harremu, kiedy inni przestali. Myślę że bez Luny ta ksiązka była by inna. |
 |
|
|
~Rojeek
|
Dodany dnia 13-02-2009 12:01
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 470
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak
|
Hmm, dziwna jest nie powiem , lecz jest szczera, miła, nie jest zła w rzucaniu zaklęc. Co prawdą jest ma dziwne gusta, np. noszenie okularów tych w co były w Żongleru, lub czytanie Żonglera na odwrót, lub noszenie korków od piwa jako kolczyki ^^ .
Ale ogólnie postać bardzo pozytywna...
|
~frid
|
Dodany dnia 14-02-2009 18:36
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 104
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 13.02.09
Medale:
Brak
|
Lubię Lunę za oryginalność, szczerość i niekonwencjonalność .
to naprawdę sympatyczna postać . może nie moja ulubiona z całej seriio o HP ale napewno jeda z lepszych .
|
 |
|
|
~Nicolette
|
Dodany dnia 15-02-2009 19:36
|
Użytkownik

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1467
Data rejestracji: 15.12.08
Medale:
Brak
|
To czas na mnie.
Luna jest moją ulubioną postacią z całej serii. Cenię ją jeszcze bardziej niż Remusa, który też jest przeze mnie uwielbiany. Cóż...panna Lovegood jest bardzo barwną i oryginalną postacią. Nie była podatna na ludzi z otoczenia i w każdej sytuacji pozostawała sobą, pomimo tego, iż nie była tolerowana. Była szczera, pogodna i ciepła, a jej postawa często zadziwiała - jedynym słowem nieprzewidywalna. Luna jest po prostu jedyna w swoim rodzaju, i wątpię czy dało byś się znaleźć jej bliskie odzwierciedlenie w realnym życiu. Postać szanuje bardzo, za całokształt.
|
 |
|
|
~Gotess
|
Dodany dnia 24-02-2009 08:48
|
Użytkownik

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -12
Data rejestracji: 22.02.09
Medale:
Brak
|
Luna podobała mi się. Oryginalna osoba. Nie przejmowała się zdaniem innych. Ciepła, przyjacielska, uprzejma...
Luna is fun 
Odwagę !
Brawo bić im trzeba!
Nigdy nie będziesz taki, jak sam Harry Potter... Wykazał się wielką odwagą i męstwem w spotkaniach z Sami... (a co mi tam!) Voldemortem.
___
Za co dostałam ostrzerzenie i minus ponad 50 punktów ?! -,-'
|
 |
|
|
~Lunka_07
|
Dodany dnia 24-02-2009 14:34
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 151
Data rejestracji: 17.02.09
Medale:
Brak
|
LUNA jest moją ulubioną postacią. Jest taka jak ja: wiecznie rozmarzona, szczęśliwa, z wielką wyobraźnią, inteligentna. Mimo, że jest to "Pomylona Pomyluna", ma w sobie urok, który oczarował tysiące jej fanów. Taaak... Jest zdecydowanie jedną z najbardziej pozytywnych postaci!
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
Pozdrawiam wszystkich na Hogs! Ciebie również, drogi Gościu!
Pozdrawiam w szczególności użytkowników o nickach: Emily Riddle, Lily Luna Potter, Hermione, Narcyza_Malfoy95, Ami, Madlenne, Rewolucja, Luna772 Herma-aga23, Acti-Dolores, Gosia Black, Fanka Syriusza Blacka, Bonnie313, poppi94, Elfka oraz Luna Watson! Jesteście super!!!
|
 |
|
|
~Dobby The House Elf
|
Dodany dnia 25-03-2009 12:26
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 221
Data rejestracji: 07.03.09
Medale:
Brak
|
Bardzo ją lubię. Jest taka inna, ale przecież okazuje się, że to ona pomaga ocalić świat, że ma coś do powiedzenia i ma pradziwy charakter. Nikt by nie pomyślał, jaką była bohaterką, mimo, że w głowie miała stworzonka i dziwaczne artykuły swojego ojca.
I co z tego, ze ciągle gada o swoich wymyślonych stworzonkach? Ona dodaje dużo czaru kolejnym częściom. To właśnie takiej postaci brakowało mi w poprzednich częściach.
Chociaż mówiła o niestworzonych rzeczach, jej wyobraźnia była też świetna nie tylko pod "zwierzęcymi względami". Miała swoją własną inteligencję i rozumowanie, w ogóle świetnie się o niej czyta.
Edytowane przez Dobby The House Elf dnia 25-03-2009 12:28 |
 |
|
|
~kinia94
|
Dodany dnia 17-04-2009 20:47
|
Użytkownik

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 624
Data rejestracji: 09.04.09
Medale:
Brak
|
Ma ciekawą osobowość nieco skryta, pewna siebie ma specyficzne poczucie humorku, zabawna . Szkoda mi jej dlatego, że w wieku 9 lat straciła matkę, choć tego nie przeżywa jak sama twierdzi ma jeszcze ojca ;P
|
 |
|
|
~MusicInMySoul
|
Dodany dnia 21-04-2009 19:27
|
Użytkownik

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 869
Data rejestracji: 11.09.08
Medale:
Brak
|
Luna to moja ulubiona postać z całej serii książek o Harrym. Jest taka barwna. Lubi specyficzne rzeczy i wierzy we wszystko, co jej ojciec pisze w "Żonglerze"... No, może to akurat jest jej wada, ale właśnie przez te jej historyjki o narglach bardzo ją polubiłam. Potrafi w najgorszym momencie rozładować trochę atmosferę. Sama jej obecność tak działa. Mimo że straciła matkę tak szybko, kocha życie jeszcze bardziej i to widać. No i te jej oczy... Aahh... |
 |
|
|
~majones_xD
|
Dodany dnia 21-04-2009 20:24
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 261
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak
|
Luna przypadła mi do gustu. Zawsze była życzliwa i miła. Często bujała w obłokach oraz uważana była za dziwaczke.
|
~Harry Potter 177
|
Dodany dnia 21-04-2009 21:02
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 50
Data rejestracji: 17.04.09
Medale:
Brak
|
Lubię Lunę. Jest miła, przyjazna i do tego ma fajne nie typowe podejście do życia i rzeczywistości.
Poza tym bardzo lubi Harry'ego i resztę jego przyjaciół. |
 |
|
|
~Ginny W
|
Dodany dnia 01-05-2009 12:38
|
Użytkownik

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 677
Data rejestracji: 21.04.09
Medale:
Brak
|
Lubię tę postać. Jest taka sympatyczna i nieco podobna do mnie. Ja też często jestem tak zamotana, że jak coś powiem to wszyscy patrzą w sufit. A Luna bardziej podoba mi się jako Luna, niż Evanna.
|
 |
|
|
~pomylona
|
Dodany dnia 01-05-2009 13:03
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 167
Data rejestracji: 27.04.09
Medale:
Brak
|
Luna Lovegood jest inna od reszty. Oryginalna. Bardzo ją lubię za to, że nie boi się być sobą. Podobał mi się moment (w 7 tomie) kiedy Harry wszedł do pokoju Luny i widział te obrazy z podpisem 'przyjaciele'. Nie wiem czemu, ale wzruszyło mnie to.  |
 |
|
|
~Liselane
|
Dodany dnia 11-06-2009 20:54
|
Użytkownik

Punktów: 404
Data rejestracji: 13.04.09
Medale:
Brak
|
Uwielbiam ją, moim zdaniem najlepsza żeńska postać w całej sadze ;]. Jest zakręcona, błyskotliwa, inteligentna. Jest oddana swoim przyjaciołom, zawsze chętnie im pomoże ... To nie jest Mary Sue idealna i lubiana ... wręcz przeciwnie - lekko kopnięta i niezbyt popularna. Chciałabym mieć taką przyjaciółkę ;]
Serio ^^
|
 |
|
|
~niesmiertelnyFlamel
|
Dodany dnia 12-06-2009 00:36
|
Użytkownik

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -62
Data rejestracji: 01.05.09
Medale:
Brak
|
Luna jest postacią bardzo pozytywna. lubię ją za to jak jest opisana przez Rowling. z doswiadczeniami zycia, ale i zabawna. 
|
|
~kasias_122
|
Dodany dnia 12-06-2009 10:58
|
Zbanowany

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 21
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 09.05.09
Medale:
Brak
|
Ja bardzo polubiłam Lunę za jej dziwaczność i podejście do świata. Nie przejmuje się tym, ci inni o nie myślą. Nie obraża się, gdy ją obrażają i ma gdzieś czy podoba się innym jej zachowanie. Jest po prostu sobą. ;] |
 |
|
|
~Elfka
|
Dodany dnia 12-06-2009 14:41
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 702
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.05.09
Medale:
Brak
|
Luna? Czy ją lubię? Ja ją uwielbiam! To absolutnie moja ulubiona postać. Nie tylko w ksążce. W filmie jeszcze bardziej. Jest wszystkimi cechami, które są dla mnie dobre. Była INNA po prost podoba mi się ta INNOŚĆ.
|
|
~Edzia
|
Dodany dnia 12-06-2009 19:26
|
Użytkownik

Punktów: 334
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 03.06.09
Medale:
Brak
|
Luna jest naprawdę zabawna chociaż nawet się o to nie stara. Ma bogatą wyobraźnię i ducha walki oraz pomocy przyjaciołom. Zawsze kojarzy mi się z kolorem białym czyli czystością. Lubię jej styl bycia bo jest niepowtarzalny. |
 |
|
|
~Hexia
|
Dodany dnia 08-07-2009 23:46
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 278
Data rejestracji: 08.07.09
Medale:
Brak
|
Luna należy do grona moich ulubionych postaci. Jest osobą ekscentryczną i niesamowicie ufną. Zakręconą, niepoważną i wiecznie żyjącą w chmurach. Jest niesamowita. Ta jej dobroć, ta niewinność, miłość do wszystkiego, co się rusza i wieczna nadzieja. Postać niezwykła, może trochę zbyt łatwowierna i uspawiedliwiająca całe zło znajdujące się na ziemi, ale jest jest wspaniała. Taki dobry duszek w książce. |
 |
|