A tak... Dawne czasy ;P Do dzisiaj mam w szafie kapelusz czarownicy z literą "H" ( Hogwart ) oraz maskę czarnego kota. Raz przebrałam się za jakiegoś... potwora, co było błędem ( kl.III ) , jednak nie pochwaliłam się tym strojem za długo bo po 15 min.już maskę zdjęłam i gdzieś mi się zapodziała. Przede wszystkim w podstawówce, i tylko raz w gimnazjum-tematyczne, ale mnie nie było. Podobno dużo nie straciłam. ;p
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Dom:Slytherin Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1709 Ostrzeżeń: 0 Postów: 436 Data rejestracji: 24.01.09 Medale: Brak
W gimnazjum jak byłam w trzeciej klasie mieliśmy bal przebierańców gdzieś listopadzie. Podobał mi się ten pomysł bo można było sobie porobić jaja. Wkurzały mnie teksty niektórych lasek, że one nie będą robić z siebie idiotek. Mniej więcej połowa społeczności szkolnej się przebrała, a ta druga to były te osoby, które nie chciały się "ośmieszać", a tak naprawdę straciły świtną zabawę bo podczas gdy osoby przebrane odwalały niezłe rzeczy to te nieprzebrane były tylko tzw, widownią. Ja razem z koleżanką przebrałyśmy się za Gejsze Miałyśmy takie długaśne szlafroki, wielkie kokardy przy tyłku i koki z patykami od szszłyków efekt białej twarzy uzyskałyśmy trochę jasnym pudrem, ale to nie było wystarczające więc pomalowałyśmy się pokruszoną białą pastelą Efekt był świetny no i świetnie się bawiłam. Moim zdaniem takie bale nie są ani trochę dziecinne, to po prostu świetna zabawa, na którą pozwolić może sobie człowiek w każdym wieku ;]
Music is like a sunrise for me
It's like coming home
..."
Helloween *.*
Dom:Gryffindor Ranga: Książe Półkrwi Punktów: 2276 Ostrzeżeń: 2 Postów: 537 Data rejestracji: 16.03.10 Medale: Brak
Dawno na takim nie byłam. Kiedyś przebrałam się za diablice. Długie, czarne pazury, ogon, makijaż. Byłam też już księżniczką.
Wszystkim, którym brakuje pomysłów, a chcą być oryginalni polecam przebranie się za kosz na śmieci. Moja szalona przyjaciółka to zrobiła i wygrała konkurs na najlepszy kostium. Dziewczyna wzięła karton, posklejała, poobklejała papierami... Śmiesznie było. ^^
Dom:Ravenclaw Ranga: Pierwszoroczniak Punktów: 46 Ostrzeżeń: 1 Postów: 44 Data rejestracji: 28.04.10 Medale: Brak
Ja na bal przebierańców zawsze się przebierałam W starszych klasach uważali, że to głupie i dziecinne, ale ja uważam inaczej Myślę, że to fajne nawet jak się jest starszym. Jest fun i w ogóle. Moje stroje to: Czerwony kapturek, kowboj/szeryf, czarownica, cyganka, biedronka. Koleżanki zawsze mnie obgadywały, bo nie byłam księżniczką. Ale ostatnio zarażam przebieraniem się. Coraz więcej osób się przebiera na bal przebierańców. Bardzo fajne są takie dyskoteki
bo biłem brata sandałem."
Dom:Ravenclaw Ranga: Uzdrowiciel Punktów: 2442 Ostrzeżeń: 0 Postów: 372 Data rejestracji: 02.04.10 Medale: Brak
Kiedyś przebierałam się głównie za księżniczkę, a raz nawet za kowbojkę. U mnie w szkole konkurs na najlepszy kostium wygrywały osoby w oryginalnym przebraniu, np. kotka. W 3 klasie w ogólne przestałam się przebierać, bo wydawało mi się, ze to głupie. Teraz też się nie przebieram, ale stroje niektórych powalają na kolana ;d
Zakładasz jakieś kolorowe rajstopy (np. zielone)
Na rajstopy zakładasz na lewą stronę podkolanóę ( albo taką długą skarpetkę, ale żeby wyglądała tak jagdy była za duż i ci spadała) a na drugą nogę zwykłą skarpetkę.Szukasz wielkich i szerokich gaci najlepiej kolorowych (np.różowe) Szukasz jakiejś starej zwykłej koszulki bawełnianej, bierzesz farbę i wymyślasz fikuśne wzory ( bądż jeśli posiadasz pstrokatą koszulkę to jej nie brudzisz). Wypytujesz znajomych o pożyczenie peruki. Nos możesz zrobić ze starej gąbki. Malujesz obie wielkie piegi i szminką wiekkie uśmiechnięte usta. I clown gotowy.
Możesz również przebrać się na czarownicę:
Tapirujesz sobie wlosy. Malujesz oczy na czarno( ale takie wiekie czarne lub fioletow kolka od brwi do polowy nosa).
Zakładasz czarną suienkę, a jeśli nie masz to czarną bluzkę i spodnie lub spodnice i czarne rajstpy (rajctopy mozesz podrzec zby byly takie dziury) i najlepiej jakis kawalek materialu jako plaszcz.
Pamiętam jak na każdym balu w przedszkolu chciałam być kiężniczką, a każdy chłopak spiderman'em albo batman'em.
W pierszej klasie byłam pipi langstrum^^
Każdy z was ją zna - muzyka, która wprowadza was w ten piękny stan pozytywnych myśli, pozytywnych zmian.
Bratnią duszą dla reggae się stań.
Dom:Gryffindor Ranga: Minister Magii Punktów: 2021 Ostrzeżeń: 1 Postów: 124 Data rejestracji: 21.07.10 Medale: Brak
Możesz również przebrać się na czarownicę:
Tapirujesz sobie wlosy. Malujesz oczy na czarno( ale takie wiekie czarne lub fioletow kolka od brwi do polowy nosa).
Zakładasz czarną suienkę, a jeśli nie masz to czarną bluzkę i spodnie lub spodnice i czarne rajstpy (rajctopy mozesz podrzec zby byly takie dziury) i najlepiej jakis kawalek materialu jako plaszcz.
W podstawówce to było moje ulubione przebranie ;D
Lubiłam przebierać się za czarownicę, najlepszym elementem stroju były dla mnie natapirowane włosy i ostro przydymione oczy. ;]
Na serio.Ale oczywiście nigdzie nie organizują(nie licząc czasów przedszkolnych) ;P
Eh...Kto wie,może kiedy bd miała okazje iść :)
Jak narazie zostały mi przebieranki w domku ;p
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
Z zasady nie cierpię wszelkiego rodzaju imprez, spotkań, na których jest głośna muzyka i się tańczy. Wiem, dziwnie to brzmi, ale tak już mam. Jednak Bal Przebierańców...To cudowne wspomnienie z dzieciństwa. Od przedszkola aż do bodajże I klasy przebrany byłem za kowboja. Trochę mnie to już nudziło, chciałem czegoś innego, jakiejś odmiany. Marzyłem o wypożyczeniu kostiumu Batmana ( niestety wszystkie były już zarezerwowane ), skończyło się na kostiumie Zorro. I też fajnie było. Pamiętam, że na zabawy choinkowe zawsze odbywały się te przebieranki. No i ostatnio modne Halloween. Miałem kiedyś maskę od kolegi z Anglii Jasona Voorhesa ( Piątek 13-ego ), ale zabawa była. Kaptur na głowę, plastikowe ostrze i o ile znajomi wiedzieli o co kaman, to już dziewczyny na przystanku nie bardzo ; fajnie się odsuwały widząc gościa z maską hokejową, ostrzem w ręku i czarnym kapturem na głowie. Strój spełnił zadanie.
Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.