Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 327 Ostrzeżeń: 0 Postów: 133 Data rejestracji: 05.09.08 Medale: Brak
Hahaha.. Gdyby nie kabarety, to bym była taka ponura i poważna na max. Uwielbiam je oglądać. Super się przy tym bawię. Ulubione kabarety to: Łowcy.B , Kabaret Moralnego Niepokoju, Limo i Paranienormani.. D
Łowców za banalny humor, żarty poniżej poziomu normalnego człowieka - legendę o królikach, itp. sprawy ... generalnie za to, że są zbzikowani i ponadprzeciętni. Ulubiony członek Łowców.B to oczywiście Mariuszek!
Drugi kabaret to Grupa Mocarta. Rozwalają mnie swoimi umiejętnościami, poczuciem humoru i wszelakim wykorzystaniem instrumentów smyczkowych. Sama gram na skrzypcach. Niektórzy uważają połączenie muzyki klasycznej z kabaretem za głupie - ja się do nich nie zaliczam. Jak na mężczyzn we frakach przystało, mają klasę i elegancję!
Łowcy.B sa najlepsi-szczególnie ten gość w żótym sweterku
Jest rozbrajajacy,naprawde^^
Lubie równiez" kabaret moralnego niepokoju" i "ani mru mru" (co za głupia nazwa!) oraz czasmi "kabaret pod wyrwigroszem".
Lubie kabarety-uważam że za rzadko są puszczane w publicznej telewizji!
trzmiele nie maja prawa latać,
tyle że trzmiele o tym nie wiedzą,
wiec latają sobie dalej."
Dom:Slytherin Ranga: Sześcioroczniak Punktów: 599 Ostrzeżeń: 0 Postów: 135 Data rejestracji: 20.12.08 Medale: Brak
Kabaret Ani Mru Mru (Chińska Knajpka, Otwarcie Supermarketu, Kusiciel, Tofik)
Kabaret Paranienormalni (Pająk i Mucha, Mariolka, Praca w radiu, Rocky u lekarza)
Kabaret Dno (skecz Freestyler)
Dom:Gryffindor Ranga: Sklepikarz z Pokątnej Punktów: 824 Ostrzeżeń: 0 Postów: 155 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Moje ulubione kabarety to:
*Ani Mru Mru - "Chińska zupka", "Tofik" i skecz o smoku i bohaterze, którego tytułu nie pamiętam - klasyk. Oglądałam je już wiele razy i cały czas tak samo mnie śmieszą.
*KMN - głównie za "Wizytę księdza"; także ze względu na sentyment do pani Pakosińskiej, która śmieje się zupełnie jak jedna z moich koleżanek.
*Paranienormalni - za nieśmiertelną Mariolkę, która biegła tak szybko, że jej fotoradar zdjęcie zrobił i za skecz o castingu do radia.
*Kabaret Łowcy.B - bo lubię żółte sweterki.
Soliści:
*Maciej Stuhr - za wszystkie monologi (kobieta na parkingu dwa korki od niego rozmawia przez telefon: zgadnij kogo widzę? młodego stuhra! i później: no coś Ty, na pewno tego nie słyszy) i Mariusza Mixa Kolanko
*Jerzy Kryszak - bo dobry żart polityczny nie jest zły;
*Andrzej Piasecki - za good luck środkowym palcem
K: A jest takie miejsce, w którym obowiązuje?"
Oficer, reż. Maciej Dejczer
"Szczęście nie zna politycznych granic i układów, nie hołduje żadnej ideologii, ba, ono nawet bywa niezgodne z dekalogiem."
Dom:Ravenclaw Ranga: Barman w Dziurawym Kotle Punktów: 1332 Ostrzeżeń: 3 Postów: 519 Data rejestracji: 25.12.08 Medale: Brak
LIMO! Zdecydowanie.
Najlepsze do: "Reniferu"
"Leszek: Ty! Pamiętasz Cześka i Heńka? Czesiek to był ten, co pierwszy nauczył się skakać w ortalionie. Czesiek i Heniek. To oni założyli cyrk, pamiętasz?
Blacha: Pamiętam.
Leszek: Już po pierwszej próbie. Odpadł Heniek i numer z rzucaniem nożami. Bo Cześkowi nikt nie wytłumaczył, że chodzi o to, żeby nie trafić."
Albo:
"Leszek: Ty wiem! Reklama!
Blacha: Mówisz masz: Jeśli łańcuch na choinkę, to tylko taki. Robi Radek. Tum, tum, tu, ru, ru, ru, rum."
I:
"Blacha: Prrr, szalony reniferu. Hamuj (...) ty pamiętasz jak ci stary kazał wysłać fax? Stary wraca, patrzy, na ziemi same kable, a faxu nie ma. Wysłał!
Leszek: (...) i jak zmieniam tapetę na pulpicie, to nie smaruje całego monitora klejem!
Blacha: A dalej kładziesz ser koło myszki?!"
To tyle fajnych z "Reniferu". Teraz dam co lepsze z "Anioł i dres"
"Leszek: No, siema Blacha. Leszek mówi. Na studia poszłem. Się zapisałem, no. Na ASP. A bo se chciałem rzeźbę zrobić. Wiesz, biceps, triceps, motyl, mucha. Ty, no, ale się dowiedziałem, że na zajęciach jest glina. Nie no, co ty, nie idę H**P. (...) I co? Masz jej telefon? Ale taki z klapką? Słuchaj Blacha, słyszę cię, słyszę, ale mam jakieś zakłócenia. Czekaj chwilę. Stanął przy mnie jakiś zbok!
Anioł: Jam jest anioł.
Leszek: Ty! Koleś mówi, że jest jakąś Anią!
Anioł: Przybywam z posłaniem.
Leszek: Ty, stary, nie? I przyniósł własne łózko"
Ale tutaj to naprawdę sporo śmiesznych kawałków. Polecam gorąco obejrzeć.
Limo "Anioł i dres"
Limo "Reniferu"
Limo "Polityk i dres"
To tej najśmieszniejsze, moim zdaniem.
'Miłość jest ślepa. Im mocniej się kogoś kocha, tym bardziej irracjonalnie się postępuje'
- Księżyc w nowiu - S. Meyer
~ ~ ~
'Życie jest różne, dobre i złe, naturalnie. Ale jak ktoś je widzi na czarno, to od razu stwierdza, że je zna, a jak na biało czy tam na różowo, to - że nie ma się o życiu pojęcia'
- Niespokojne godziny - I. Jurgielewiczowa
~ ~ ~
'Jeśli będziesz szanował tylko prawdę, nie będziesz miał wiele do szanowania. Dwa plus dwa równa się cztery, to będzie jedyny obiekt twojego szacunku. Poza tym będziesz stykał się z rzeczami niepewnymi: uczucia, normy, wartości, wybory - to wszystko konstrukcje delikatne i płynne. Nie ma w nich nic z matematyki. Szacunkiem darzy się nie to, co jest zatwierdzone, lecz to, co jest proponowane'
- Dziecko Noego - E. E. Schmitt
~ ~ ~
'To zabawne, do czego człowiek robi się zdolny, kiedy w grę wchodzi coś, czego nie można mieć'
- Przed świtem - S. Meyer
~ ~ ~
'Bo [wszystko] jest proste. Trzeba w to wierzyć. Wiedzieć czego się chce i do tego dążyć'
- Okularnica - E. Wojnarowska
~ ~ ~
'Miłość jest okrutna i bezwzględna. Trzeba stale mieć się przed nią na baczności. Strzec siebie przed jej otchłanią. I kochać świat. To wystarczy. By poczuć się szczęśliwym'
- Okularnica - E. Wojnarowska
~ ~ ~
'Najgorszy z życiowych błędów polega na tym, że jesteśmy tacy, jakimi chcą nas widzieć inni ludzie'
- Ja tego nie przeżyję! - R. Rushton
~ ~ ~
'Czasami musimy ludzi ranić, by się nie rozpaść. Ale musimy robić to z miłością, i tyle'
- Egzamin dojrzałości - L. Lowry
~ ~ ~
'Sława i wsparcie fanów oznacza, iż należy pomóc innym w realizacji ich marzeń. A to, że czyjeś marzenia niekoniecznie wiążą się z telewizyjnymi kamerami i mnóstwem pieniędzy , wcale nie oznacza, że są one mniej ważne'
Dom:Ravenclaw Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1818 Ostrzeżeń: 2 Postów: 524 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Mam parę ulubionych jak np. Ani mru mru! Ich humor po_prostu mnie powala! Łowcy. B są u mnie na drugim miejscu, a na trzecim, z kolei miejsce ugrzał sobie Kabaret Moralnego Niepokoju. To trzy kabarety które mogę zawsze oglądać, a ich skecze nigdy mnie nie nudzą.
...::Anika::...
Ja 15:586
heh...dzisiaj mi sie nudziło to paznokcie u lewej reki se pomalowam...w szkole... czarnym markerem....;p tylko "f***owy" na różowo a później na czerwono
Ja 1984
w sumie chodzi o to, że to mój bezpodstawny kaprys, bo tak jest fajnie, lepiej i ogólnie jakoś "fajniej i lepiej" Rozumiesz?? Nie?? ja też nie serio to już nie pamiętam, za co to. Amen
Dom:Ravenclaw Ranga: Mistrz Zaklęć Punktów: 2809 Ostrzeżeń: 0 Postów: 520 Data rejestracji: 09.08.08 Medale: Brak
Szczerze mówiąc nigdy nie byłam zwolenniczką kabaretów, więc za często (żeby nie powiedzieć - w ogóle) ich nie oglądam, bo jakoś nie specjalnie mnie śmieszą. Czasami tylko zdarza mi się rzucić okiem, kiedy jest włączony telewizor i akurat coś leci. Niekiedy zrobią coś w miarę fajnego, ale ogólnie to te skecze nie powalają. Jedyny skecz, który całkiem dobrze znam to "Kot" Kabaretu pod Wyrwigroszem, który zapewne mało kogo śmieszy, ale ja go lubię (szczególnie za osobę tego faceta z Betlejem). ;d
Dom:Gryffindor Ranga: Niewymowny Punktów: 1654 Ostrzeżeń: 0 Postów: 401 Data rejestracji: 08.02.09 Medale: Brak
Swoją przygodę z kabaretami zaczęłam od Kabaretu moralnego niepokoju, ale z czasem ich skecze przestały mnie śmieszyć.
Potem była fascynacja Ani Mru-Mru. Zwłaszcza skeczem "Tofik".
Obecnie do moich ulubionych kabaretów należą:
Neo-Nówka ze skeczami "Polacy w niebie" i "Euro 2012"
I heard your voice through a photograph
I thought it up and brought up the past
Once you know you can never go back
I've got to take it on the otherside
Dom:Slytherin Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej Punktów: 505 Ostrzeżeń: 2 Postów: 127 Data rejestracji: 12.07.09 Medale: Brak
Moje ulubione kabarety to Łowcy.b i Paranienormalni *.* hah
Ale inne też są niezłe
r11; Przez te wszystkie lata?...
r11; Zawsze."
Dom:Slytherin Ranga: Czwartoroczniak Punktów: 197 Ostrzeżeń: 0 Postów: 40 Data rejestracji: 29.07.09 Medale: Brak
Uwielbiam kabarety,moim ulubionym jest "Kabaret moralnego niepokoju". Najlepszymi ich skeczami są: Wyrywanie lachona, wizyta księdza, Jałta i Wyjazd Mariusza. "Historia świata według Kabaretu moralnego niepokoju" też mi się bardzo spodobała. Poza tym pojedyncze skecze innych też mogą być.
Dom:Slytherin Ranga: Książe Półkrwi Punktów: 2217 Ostrzeżeń: 0 Postów: 501 Data rejestracji: 15.10.08 Medale: Brak
Uwielbiam się pośmiać przy kabaretach. Mogę powiedzieć nawet, że to taki lek na smuteczki Moje ukochane kabarety to Neo-nówka, Kabaret Skeczów Męczących <33, Formacja Chatelet <3333
Neonówka:
Polacy w niebie
Finał Euro 2012 (płakałam przy tym ze śmiechu )
Euro 2012
Kabaret Skeczów Męczących
Piosenka Ekologiczna
Cowboy <333
Formacja Chatelet
wszystkie z Misiałkiem :*
Dom:Ravenclaw Ranga: Właściciel Pamiętnika Punktów: 100 Ostrzeżeń: 0 Postów: 21 Data rejestracji: 19.07.09 Medale: Brak
Jak większość uwielbiam Łowców.B, ten w żółtym sweterku...mmmm...ach!^^
Lubię też Kabaret Młodych Panów, szczególnie po występie w moim mieście, zrobili numer z 'Romeeem i Julią' do tej pory pamiętam: Balkon! No balkon dawaj! - yyyy!, do tego występu zaprosili 3 osoby z publiczności, genialni byli
Zaraz za nimi jest Limo, nie wiem czy ktoś widział IMAX, ale ten skecz jest świetny
No i KMN oraz Ani Mru Mru, to juz chyba taka klasyka;D
Kabarety uwielbiam wszystkie, naprawdę niewiele jest takich skeczy czy grup, które by mi nie przypadły do gustu
"Tysiące nocy będą należały do ciebie, byś mógł ujrzeć światło, jakiego żaden śmiertelny jeszcze nigdy nie widział, byś mógł odebrać odległym gwiazdom nie kończącą się iluminację, która pozwoli ci - jak Prometeuszowi- wszystko zrozumieć."
Dom:Gryffindor Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego Punktów: 66 Ostrzeżeń: 1 Postów: 16 Data rejestracji: 31.07.09 Medale: Brak
Kocham się śmiać, dlatego wręcz ubóstwiam wszystko co ze śmiechem związane ! Co do Kabaretów..Kabaret Moralnego Niepokoju to moje życie. Kocham ich, nie są w stanie podbić Pottera, ale po prostu, za teksty, za gesty, za mimikę i śmiech Kasi, kocham ich. Inne też obejrzę, czemu nie, ale KMN nawijam sobie codziennie, skecze znam na pamięć..
co mnie rozbraja:
" Biuro Matrymonialne"
- co pana do mnie sprowadza?
- matka mnie sprowadza..
- ...szybko polecimy to wszystko jedno !
- o to proszę bardzo pierwsza z brzegu pani Halina..
- no PANIE no, ale nie aż tak wszystko jedno..
Najchętniej wypisałabym wszystkie ich skecze,ale opanuję się i dodam kilka innych jeszcze dialogów.. hahaa
KMN - Biblioteka: i konstatuowanie paraleli
KMN - Promocje: chcesz w lampę alladynie ? a w dynie ?
KMN - na ryby - SAMOCHÓD CHŁODNIA
KMN - Test
KMN - Telefon do taty: "a co ja będę robił 2 tygodnie w Licheniu?"
KMN - BADYL - i cała seria
milion innych.. i ten mój ulubiony ^^ TELETURNIEJ (zobaczcie koniecznie ! ) normalnie kiedy ich wspominam rozpływam się
- ..kim jest ukryty w tym worku nasz człowiek zagadka ??
przyszedł worek a prowadzący pyta: - Jak tam panie Łukaszu wszystko dobrze ?
- a wiesz jaka jest najczęstsza przyczyna utonięć?
- alkohol.
- woda
- jaki jest twój ulubiony drink...?
- szklanka z wódką
- wezmę po programie przepis..
- Tadeusz mieszka gdzie?
- w łodzi..
- o bardzo ładne miasto..
- która cumuje w Bobrownikach..
- moja ciotka mieszka w Tłuszczu.
- a moja w maśle.
Kurczę, ich wielkości nie da się wyrazić słowami, to koniecznie trzeba obejrzeć.
- ...Józef Ty mieszkasz na Pomorzu a więc jesteś pomorzaninem...(zdziwienie Józefa) .. o widzę, że jesteś tym zaskoczony...
- a teraz rozwiązanie naszego konkursu smsowego, pytanie brzmiało kto z naszej trójki jest kobietą? tu niespodzianki nie było, wygrała Elżbieta, ale co ciekawe TYLKO 3 GŁOSAMI z Józefem...
Skecz, który naprawdę wart jest obejrzenia jeśli chciałabym go przedstawić, musiałabym wypisać wszystkie dialogi, ale nie mogę, bo kiedy sobie przypomnę śmiech odbiera mi panowanie nad rękami
Jest jeszcze z KMN - Krzyżówka z morską rybą - Paprykarzem, albo długim psem - plemnikiem, jajnikiem, jajnikiem jajnikiem.
KMN - szukam pracy
i WIZYTA Księdza...a to dawno temu się spier....z pierwszym lutego odmówił posługi...
Bajka normalnie. Jednak uroku nie odmówię Mariolce, Ani Mru Mru i temu czubkowi w żółtym sweterku.
Pozdrawiam wszystkich, którzy podzielają moje zamiłowanie do komedii KMN oraz innych, mniej / bardziej śmiesznych kabaretów.
Dom:Gryffindor Ranga: Wybitny Uczeń Punktów: 631 Ostrzeżeń: 1 Postów: 317 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Ja kocham,ubuswiatm uwielbiam Kabarety xD
Moje ulubione to Moralnego niepokoju, Neonówka i Ani mru mru.
Mój ulubiony skecze to Niebo kabaretu Neo-nówki xD
Diabeł: Te Bogu aleeee ja ci mówie jak ci Polacy Rosjan deeenerwują.
Bóg: Lucjan! Nie dzwoń do mnie w takim stanie!
Diabeł: CO kolegów się wstydziszzz?
hahaha xDD
Dom:Slytherin Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 335 Ostrzeżeń: 0 Postów: 51 Data rejestracji: 24.06.09 Medale: Brak
Moim ulubionym kabaretem jest Kabaret Moralnego Niepokoju
Mogła bym oglądać ich godzinami. Moimi ulubiony skecz to "Wizyta Księdza", nie ważne ile razy go oglądam i tak zawsze mam ubaw na całego, poza tym uwielbiam skecz "Galeria", ale ten z wpadką Mikołaja Cieślaka, który zamiast powiedzieć " z sosenką" powiedział "sosienką" i Kasia nie wytrzymała ze śmiechu ^^
Chilowo nadrabiam zaległości z Tygodnikiem Moralnego Niepokoju i zachęcam do oglądania,a poza tym walka pomiędzy KMN i AMM podczas występów pod nazwą "W samo południe" też jest boska.
Mogła bym długo o nich pisać
Drugim ulubionym moim kabaretem jest Ani Mru Mru, też są boscy.
Kabarety są ludzią potrzebne, zawsz poprawią humor
Kabarety UWIELBIAM. Najlepszy jest oczywiście Kabaret Moralnego Niepokoju - bardzo lubię Roberta Górskiego. Neonówka, Kabaret Młodych Panów, Kabaret Skeczów Męczących oraz oczywiście kabaret z mojego rodzimego Gdańska, czyli Limo.
Czy ktoś z was ogląda Spadkobierców?
From desolation and despair
And I feel
Like everything I saw
Is been swept away
Well I refuse to let you go Muse - Map of problematique
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UĚźytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄšÂwiadczenie usÄšÂug na najwyĚźszym poziomie, w tym rÄĹwnieĚź dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies oznacza, Ěźe bĂÂdĂ one umieszczane w Twoim urzĂ dzeniu. W kaĚźdej chwili moĚźesz dokonaĂ zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies - wiĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄšÂci.