Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Bella Muerte F 09-03-2025 21:16

Nie, ale chciałabym chcieć to przeczytać.
~Grande Rodent F 09-03-2025 21:10

Ja na to nie czekam niestety :/ Oscary oglądnięte, obecnie czytam Wołanie Kukułki. To też w sumie Rowling. Czytał ktoś?
~Bella Muerte F 08-03-2025 17:32

HP taki awangardowy teraz, coś Rowling nie poszło bycie Szekspirem na miarę 21wiec może to się sprawdzi... Anyway, joke for today : ship name Musk Trump= Tusk
~Bartholomew F 07-03-2025 20:13

zrobia ze Snape ofiare rasizmu, czarny uczen gnojony przez elitarnych bialych uczniow szkoly magii i rasizmu w hogwarcie, z ojcem glownego bohatera na czele
^raven F 05-03-2025 23:04

No mnie przeszkadza nawet to, ze obsada nie bedzie angielska, wiec nie jestem jakos szczegolnie euforycznie nastawiona do tego projektu. Sie oceni, jak juz powstanie Zmieszany
^raven F 05-03-2025 23:01

Bella Muerte, ale to juz chyba oficjalne, ze Dumbledore'em bedzie John Lithgow, co nie? Ninja Czarny to ma byc Snape...
`RazorBMW F 04-03-2025 23:56

I nie, odcien skory to jest najmniejszy problem iksde. Potter jest martwy jako franczyza i HBO nie musi sie wysilac wiec wleci "kolejny serialik w przerwie na VoD"
`RazorBMW F 04-03-2025 23:54

Ja nie wiem czy ktos na ten badziew czeka na serio, HBO najlepsze czasy ma daaaaaaaaaawno za soba (True Detective faaaaaaaaantastycz
ny sezon 1, drugi okay, trzeci troche lepszy, reszta fuj)
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:39

Widzę, że robię sztuczny tłum x6, no ładnie
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:37

Witaj wiosko! Kto czeka na czarnoskórego Dumbledore'a czy Snape'a w HBO max Uśmiech)?
#Ginny Evans F 03-03-2025 04:59

Też nie jestem ukontentowana, ale pojawiło się kilka lubianych twarzy podczas ceremonii. Dobranoc! Sowa
^raven F 03-03-2025 04:54

Voldi bez Oscara, Trenta w ogole zapomnieli zaprosic (a ja zapomnialam to wczesniej sprawdzic Omg ), chyba nie jestem ukontentowana. Dobranoc, Hogs! Czarodziej
^raven F 03-03-2025 02:22

Serce
#Ginny Evans F 03-03-2025 02:05

:hug:
^raven F 03-03-2025 01:28

Bez Trenta nie jest tak bardzo happy Płacze
#Ginny Evans F 03-03-2025 00:52

Hejka, hogs! Happy Oscars day!
^raven F 03-03-2025 00:12

Sowa }{
`RazorBMW F 12-01-2025 14:53

To nie tak ze labele maja 50% obnizki na albumy bandcampie xD
^N F 11-01-2025 23:24

Magicznego roku, niech pieniądze w portfelu się magicznie pojawiają! Czarodziej
~Grande Rodent F 01-01-2025 13:05

Hej, również dla was magicznego nowego roku! Ja słucham top 357 już 3 dzień jak co roku. W temacie fajerwerków, też nie przepadam, bo moje koty się boją.

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,001
» Zbanowanych: 1,626
» Gości online: 898
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Na luźno
»»» Wstawanie rano
Drukuj temat · Wstawanie rano
~Doru Arabea F
Dodany dnia 18-03-2010 20:18
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Animag Lew
Punktów: 556
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.10.09
Medale:
Brak

Ja nie lubię wstawania rano, a wstaję zwykle 6.20. Ciężko wtedy wstać, ale jak czeka mnie jakiś miły, fajny dzień, to robię to z uśmiechem. Jeżeli jednak czeka mnie jakaś klasówka, sprawdzian, test, konkurs itp, to wstaję jako kłębek nerwów. Nie ma to jak wstać z uśmiechem przed egzaminem, a co! Uśmiech Zdecydowanie jednak, wolę się wyspać do określonej godziny, bo później nie mogę zasnąć Uśmiech
Wyślij prywatną wiadomość
~Loonyy F
Dodany dnia 18-03-2010 20:26
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1752
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 18.03.10
Medale:
Brak

Nienawidzę wstawać rano, bo jestem śpiochem. Zawsze nastawiam budzik na pół godziny wcześniej, bo wiem, że będę go cały czas przestawiać. xD Uwielbiam moment wieczorem, kiedy nie muszę nastawiać budzika Rozbawiony
~Lajla F
Dodany dnia 18-05-2010 22:01
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2276
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 16.03.10
Medale:
Brak

Wstaję o 6:45, więc nie jest jeszcze tak źle. Pocieszająca jest myśl, że koleżanki wstają szybciej, bo wcześniej mają autobus. Mam oczywiście problemy ze wstawaniem, ale moja mama jest niezawodna. Cichaczem do ciebie podejdzie i nagle krzyknie: Ile razy mam cię budzić!? Wiesz która godzina? Uwierzcie zawsze działa. Raz ze strachu mało z łóżka nie spadłam. xD Pomagają mi też jakieś głośne, dynamiczne budziki, które również potrafią nieźle wystraszyć. Kiedy już wygramolę się spod kołdry koniecznie myję twarz zimną wodą, bo inaczej jestem tak zaspana, że jedząc śniadanie nie trafię sztućcem do buzi.

Edytowane przez Lajla dnia 18-05-2010 22:03
~pewuem1 F
Dodany dnia 19-05-2010 10:01
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek GD
Punktów: 526
Data rejestracji: 25.08.09
Medale:
Brak

Nie lubię wstawać rano, ale jednak robię to systematycznie od kilku lat Uśmiech wstaje o godz 6.00 by pobiegać przed pracą, dawniej przed szkołą. Wracam o godz. 6.40, o 7.05 jestem już w samochodzie. W weekendy zjazdowo - szkolne wstaję o 5.30 ponieważ muszę dojechać od Stolicy. W weekendy wolne lubię pospać do 9.00 - 10.00. Zdecydowanie najgorsze są poranki po imprezie, pamiętam dni, że kładłem się o 3.00 i wstawałem do pracy. Długo człowiek tak nie wytrzyma Dowcipniś
~nicram993 F
Dodany dnia 19-05-2010 16:13
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 57
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 09.03.10
Medale:
Brak

Ja to wstaje ok. 6.30 żeby zdążyć do szkoły,ale w wakacje to i tak wstaje najpóźniej o 9.00
~Laufey F
Dodany dnia 19-05-2010 16:29
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5205
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak

Ogólnie wstaję o 6.45 żeby się ubrać , umalować itp. . Potem jak zwykle do szkoły... Wakacje.... och jakbym chciała żeby już się zaczęły , ech ale w wakacje wstaję później , raz mi się nawet zdarzyło że wstałam o 11 Język ale tylko dlatego że położyłam się o 2 w nocy .
Dodany dnia 19-05-2010 17:45
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 598
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak

Ja wstaję ok. 6.20-6.30... Gdybym spała chociaż z pół godziny dłużej nie wyszykowałabym się do szkoły nigdy... Po prostu jak śpię dłużej to po wstaniu jestem nieprzytomna... Po pobudce kawa śniadaniowa i z kilka minut muszę sobie tak posiedzieć na fotelu, po tych czynnościach jest ok.
Dodany dnia 20-05-2010 14:20
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1102
Data rejestracji: 13.12.09
Medale:
Brak

Bywa różnie. Czasami wstaję rano z tylko jedną myślą w głowie- jak wrócę do domu, to pójdę spać. Innym razem budzę się godzinę wcześniej niż powinnam (co w gruncie rzeczy kończy się spaniem na lekcjach). Kiedy byłam dzieckiem, wstawałam około piątej (a chodziłam spać, jak wszyscy- po dobranocce ;D). Czasem zdaje mi się, ze zrobiłabym wszystko, żeby przywrócić tamte czasy.
Dodany dnia 21-05-2010 16:51
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2669
Data rejestracji: 16.02.09
Medale:
Brak

Budzik mam nastawiony na 6Kotecek0, ale przeważnie lezę sobie jeszcze 10 minut. ^^ Autobus mam kwadrans po siódmej, więc czasu do naszykowania się mam niezbyt dużo, co motywuje mnie do zwlekania się z łóżka. Nastawiałabym sobie budzik na wcześniejsze godziny, ale wiem, że bym nie wstała. Język Najlepszym sposobem na obudzenie się jest dla mnie obmycie sobie twarzy chłodną wodą lub stres, że odjedzie mi autobus. ;d Ogólnie jestem śpiochem i wolałabym mieć codziennie na druga zmianę w szkole, by móc się wysypiać. ^^
~expecto hermiona F
Dodany dnia 21-05-2010 20:07
Użytkownik

Awatar

Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 428
Data rejestracji: 05.05.10
Medale:
Brak

Dla mnie wstawanie rano to jedna wielka masakra, mój sposób to umycie głowy i założenie soczewek : D ale i tak potem jestem nie do życia ; D Pozdrawiam

Ps. Lubię placki...
~Tessia F
Dodany dnia 22-05-2010 08:45
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 46
Data rejestracji: 28.04.10
Medale:
Brak

Ja wstaje różnie. To zależy od mojego nastroju, pogody i czy coś ciekawego na mnie czeka. Jak mi się chce to o 4.00 wstaje bez problemu Rozbawiony. Ale lubię tez sobie dobrze pospać Rozbawiony jak nie mam ochoty wstać (w wakacje oczywiście) to potrafię do 12.00 się wylegiwać. Tak normalnie do szkoły to wstaje o ok. 6.30, bo zasypiam o ok. 01.30, więc... Lubię wcześnie wstawać, bo wtedy mam czas na różne rzeczy, chociaż pospać tez uwielbiam Rozbawiony Mam jednak mały problem. Mianowicie, ciężko mim się zasypia. Mam na to sposób. Jeżeli mam wcześnie iść spać kąpię się w płynie o zapachu lawendy (ale tylko 10-15min.) i od razu się kładę. Zasypiam jak suseł Rozbawiony. Natomiast na wczesne wstawanie mam jeden sposób... Nastawcie sobie budzik!!! RozbawionyRozbawionyRozbawionyRozbawionyRozbawionyRozbawiony
bo biłem brata sandałem."

"Z wieży Eifla spadła ryba
i zabiła wieloryba"

"Krzywa wieża zabiła jeża"

Kacper B.( Cynamon)
~Arya F
Dodany dnia 22-05-2010 08:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uzdrowiciel
Punktów: 2442
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak

Wstawanie rano to mój koszmar. A szczególnie w tygodniu, bo budzę się ok. 6.30. Wtedy ledwo można mnie zwlec z łóżka. A i w weekendy tez nie jest wesoło. Jeżeli za długo będę spała, to późnej boli mnie głowa, oczy. Wtedy jestem zła na samą siebie. Jeżeli są wakacje, to zawsze ustalam sobie godzinę, o której wstaję. Dwa lata temu była to 7.30 O.o. Wtedy łatwiej jest później zasnąć, a i wstaje wypoczęta. Ale z tym moim pilnowaniem się godziny to różnie jest... ;d
Dodany dnia 12-06-2010 13:16
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2220
Data rejestracji: 07.05.10
Medale:
Brak

ja rano gdy tylko się obudze muszę od arzu wstać bo inaczej znowu zasne ... Mam czasami spory problem ze wstaniem dom szkoły czasami budzę sie o 6 rano a wstaje dopiero za piętnaście 7 i mam spory problem z przygotowaniem sie przez 15 minutUśmiech
!Tom_Riddle F
Dodany dnia 13-06-2010 11:35
VIP

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 17516
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
Medal

Z porannym wstawaniem u mnie nie najlepiejUśmiech zawsze, kiedy tylko słyszę budzik w telefonie: ciągnącą się nieustannie kakofonię głośnych i brutalnych dźwięków połączoną dodatkowo z wibracjami, moje serce zaczyna przyspieszać, ale mięśnie jak na złość ani myślą o najmniejszym nawet skurczuUśmiech tylko ręka nie stawia oporu i wędruje wprost do przycisku włączającego 10-minutową drzemkęUśmiech
Niestety ja nie potrafię podać odpowiedniego sposobu na owocne powstanie z łóżeczka, aby nie być zmęczonym tylko z pełną werwą stawić czoła budzącej się szarej rzeczywistości codziennego życia. Kawy nie pijam, gimnastyka nie wystarcza na przebudzenie - pozostaje jedynie zimna, orzeźwiająca, 15-minutowa kąpielUśmiechUśmiechUśmiech
~Malkontentka F
Dodany dnia 13-06-2010 15:55
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1721
Data rejestracji: 09.05.10
Medale:
Brak

Jak się mieszka na wsi to problemu nie ma Rozbawiony Pierwszy jest kogut, to się liczy- mam budzik za 45 minut. Dzwoni budzik- godzina 5.20- Mogę poleżeć jeszcze 10 minut. Mija 10 minut, zimny prysznic (latem), a zimą wyjście na chwile na mroźnie powietrze. Potem kawa. I w świat!
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!

''Ziemia zmarznięta.
Krok wędrowców pęta.
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."

J.R.R. Tolkien
~atrammarta F
Dodany dnia 13-06-2010 16:28
Użytkownik

Awatar

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1561
Data rejestracji: 02.12.08
Medale:
Brak

Chęć wstawania rano staje się tym mniejsza, im jestem starsza. Kiedyś zawsze wstawałam przed czasem z pełnią energii. Teraz non stop włączam "drzemkę", przewracam się na drugi bok i zasypiam znów. Za każdym razem wstaję stanowczo dużo później, niż to sobie ustaliłam. Cóż, bywa. I tak zawsze zdążę Rozbawiony
póki więc nie otworzą się usta
nie otworzą się rzeki
nie otworzą się rany
nie otworzą się umysły
nie otworzy się raj"
( Krzysztof Pieczyński )

~Coffin F
Dodany dnia 13-06-2010 17:02
Użytkownik

Awatar

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 18
Data rejestracji: 10.01.10
Medale:
Brak

Właściwie moje budzenie się, wstawanie i inne nieprzyjemności z tym związane zależą od kilku czynników:
a) pogoda - jak słoneczko świeci, to zaraz człowiekowi chce się bardziej żyć
Cool od tego co mnie czeka w danym dniu, jeżeli klasówka, na którą nic nie umiem mimo, że się uczyłam to wiadomo, że trudniej wstać Uśmiech
c) pora o której położyłam się wczorajczego dnia (zdarza się też dzisiejszego)
d) nie wiadomo co - mój organizm jest dość kapryśny i czasami mimo że za oknem leje deszcz, w szkole czekają na mnie 3 sprawdziany i położyłam się o 2 nad ranem to i tak wstaje z uśmiechem Uśmiech
Mój sposób na to? Sama bym to chciała wiedzieć...
~globus6 F
Dodany dnia 13-06-2010 17:16
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 60
Data rejestracji: 23.12.09
Medale:
Brak

Różnie. Czasami nie chce mi się wstawać, a czasami po prostu musze bo nie wytrzymam w jednym miejscu. Oczywiście nigdy nie jestem rześka jak trzeba wstać do szkolyOczko
Dodany dnia 03-02-2011 21:11
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 252
Data rejestracji: 21.01.11
Medale:
Brak

Ze wstawaniem jest różnie. Są dni, gdzie o 6:40 wstaje wyspana jakbym sapła 12h, a są dni, gdzie tyle śpię, a czuje sie jakbym oka nie zmrużyła. Jednak standardowo łatwiej mi się obudzić gdy mam ustawioną piosenkę na daną godzinę. Budze sie, uśmiecham i wstaję. O wiele lepsze to od przymusu wstania 15 minut wcześniej, bo kot niemiłosiernie miaucze pod drzwiami. Do tego często nasatwaiam budzik np: 6:40, 6:45, 6:50. Rozbawiony

"Dumbledore byłby bardzo szczęśliwy, widząc, że na świecie przybyło trochę miłości"

" (...) właśnie dlatego nie jesteście w Zakonie... bo nie rozumiecie... że są rzeczy, za które warto umrzeć!"
~Wasp F
Dodany dnia 04-02-2011 14:16
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Data rejestracji: 17.12.10
Medale:
Brak

Nienawidzę wstawać rano,chętnie komórką rzuciłabym o ścianę,bo:
1.Wstaje o 5:50
2.Autobus mam 6:46,a żeby na niego dojść potrzebuje ok.20,bo jest daleko
3.Jak wstaje,to cały dom śpi i jest strasznie ciemno!!!!!!!!To prawie noc i wtedy dopiero nie chce się wstawać.W lato ze wstawaniem nie mam kłopotu,ale w zimę...Brr...
Przeskocz do forum:
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij