· Skąd się biorą...nicki? |
|
Dodany dnia 07-11-2009 15:44
|
Gość

Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 0
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak
|
Mój nick swój żywot zaczął od mojego imienia. wiedziałam, że będzie kilka karolcii, więc uzupełniłam go o mój rok urodzin. |
 |
|
|
~arturmiki
|
Dodany dnia 07-11-2009 22:09
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 306
Data rejestracji: 19.10.09
Medale:
Brak
|
Mój nick stworzyłem jakieś 2 lata temu. Nick arturmiki po raz pierwszy pojawił się na stronie duelmasters.com.pl. Jest to świetna strona utrzymująca atmosferę pewnej karcianej gry strategicznej. Ale do rzeczy! Nick arturmiki stworzyłem w pewnej bibliotece szkolnej, gdy siedziałem na jednym z komputerów w przerwie między lekcjami. Obok mnie siedział mój kolega Artur. A więc gdy rejstrowałem się na wspomnianej wcześniej stronie, nie miałem pojęcia pod jakim nickiem stworzyć moje konto więc z głupia wpisałem imię mojego kolegi. Lecz Artur to za mało na nick. Doszedłem do wniosku, że do Artura dodam skrócenie mojego imienia. Czyli Michał skróciłem na Miki. Tak powstał arturmiki. Od tego czasu jest to mój stały nick. |
 |
|
|
~Pinacolada
|
Dodany dnia 07-11-2009 22:14
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 202
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak
|
Hm... Żebym ja jeszcze pamiętała skąd mi się wzięło Pinacolada xD
Wiązała się z tym jakaś historia, ale biorąc pod uwagę mą wrodzoną sklerozę, ograniczę się do stwierdzenia, że lubię Pinacoladę ;) Smaczna i egzotyczna^^
|
|
~Cranberry
|
Dodany dnia 15-11-2009 18:08
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 55
Data rejestracji: 14.11.09
Medale:
Brak
|
Jak Cranberry stała się Cranberry?
Cóż, chwila rejestracji to był impuls, moment, błyskawiczna decyzja. A że po pierwsze właśnie słowo cranberry od dłuższego czasu kołatało mi się po głowie (nie pytajcie dlaczego, bo sama nie wiem), a po drugie lubię sok żurawinowy... Tak wyszło.
Tak wyszło, tak jest i niech tak zostanie.
|
|
~Doru Arabea
|
Dodany dnia 21-11-2009 21:57
|
Użytkownik

Ranga: Animag Lew
Punktów: 556
Data rejestracji: 28.10.09
Medale:
Brak
|
Z mojego imienia. Lidia to Lidka. 98 to końcówka roku w którym się urodziłam-1998. A 10, to nie wiem. Kiedy miałam 10 lat zakładałam sobie gdzies profil i podałam taki nick. Spodobał mi się. Teraz mimo, że mam już 11 lat(niewiele więcej) to i tak ciągle go używam. Końca nie widać...  |
 |
|
|
~Luna Lovengood
|
Dodany dnia 21-11-2009 22:07
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 50
Data rejestracji: 20.11.09
Medale:
Brak
|
Ja ma zazwyczaj nick "Kurka520","kurka" od mojej ksywki,a 520 bo.. jakoś tak
Teraz mam nick LunaLovengood,bo wprost kocham tą bohaterkę ;P |
 |
|
|
!kdanielk3
|
Dodany dnia 22-11-2009 00:00
|
VIP

Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5718
Data rejestracji: 11.09.08
Medale:
Brak
|
U mnie to nic szczególnego. 6,5 r. temu na pierwszych zajęciach z informatyki zakladalismy poczty e-mail. No i każdy miał sobie wymyslić nick. Wtedy każdy szał spoconych ciał, no i ja wymyśliem kdanielk3. (Daniel to Daniel, a k to pierwsza litera mego nazwiska). Od tamtego czasu mam i poczte i nick.
MIałem go równiez na starym Hogs
Moje życie realizuje się w muzyce, a każdy jej objaw jest dla mnie błogosławieństwem. W tej pieśni brzmią zatarte ideały przyjaźni, a w niej przyjaciele - dla nich życie z piedestałów strącam, i śmierci na spotkanie wychodzę...
Musical nie jest filmem, po którego obejrzeniu chcemy zmieniać świat i stawać się lepszymi ludźmi przez zmianę swojej postawy i osobowości - musical ma bawić...
|
 |
|
|
~Nimfadora Tonks 120
|
Dodany dnia 23-11-2009 17:37
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 285
Data rejestracji: 13.09.09
Medale:
Brak
|
Jestem Nimfadora Tonks 120, ponieważ szaleję za Tonks, a mam 12 lat. Dopisałam więc do 12 zero no i tak to jest. W szkole na przykład jestem nazywana Toffix, gdyż pewnego dnia do sklepiku przywieziono cukierki o nazwie TOFFIX.
Kocham Cię, tato!!! 
(Shrek Forever)
|
 |
|
|
~Galais
|
Dodany dnia 28-11-2009 20:56
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 24
Data rejestracji: 28.11.09
Medale:
Brak
|
Galais wzięła się od... ho, ho, ho... długa historia.
Za górami, za lasami żyły sobie dwie siostry, były brzydkie i garbate... nazwijmy je... Naulina i Patalia. Ich rodzice przygarnęli do siebie sierotkę, nazwijmy ją... Bania.
Jak to zwykle w bajkach bywa Bania nawróciła na dobrą drogę Naulinę i Patalię. Wszystkie razem trafiły na pewną dziwną stronę, postanowiły się zarejestrować... jednak w tym celu musiały wymyślić nicki.
Naulina przybrała imię "Vivienne", z kolei Patalia inspirując się opowiadaniem sieciowym została "Tiną" w główce Bani zrodził się mroczny plan. Viva, Tina i Gala... chyba każdy czytał, albo przynajmniej widział w kiosku.
Z początku była Galateą, jednak nikt nie potrafił poprawnie wymówić jej imienia, została skrócona do Gali. A potem ktoś (Greg <3) napisał "Gala is marvelous". Potem ktoś inny (niezbyt biegły w języku angielski M.) zapisał ją jako Galais Marvelous. W ten sposób z biegiem czasu zostałam przechrzczona z Galatei na Galais.
Uh... w skrócie... naprawdę.
 |
|
|
~Malkontentka
|
Dodany dnia 20-06-2010 20:55
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1721
Data rejestracji: 09.05.10
Medale:
Brak
|
Malkontentka nie jest to nick pasujący do wesołej osoby, nie?
Więc historia mojego nicku jest bardzo krótka.
Mój instruktor co jakiś czas powtarza: "Ale z ciebie Malkontentka, wzieła byś się za siebie" i mnie sie spodobało . Co prawda na początku miałam opory, bo ze mnie bardzo radosny człowiek ( na innych forach jestem pod nickami Joker i Arlekin), ale stwierdziłam, że odmiana to dobra rzecz
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
''Ziemia zmarznięta.
Krok wędrowców pęta.
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."
J.R.R. Tolkien
|
 |
|
|
~Lajla
|
Dodany dnia 20-06-2010 21:10
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2276
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 16.03.10
Medale:
Brak
|
Lena to zdrobnienie od imienia Magdalena, a tak właśnie się nazywam. Lubię jak mi się mówi Lena, Lenka. Druga część mojego nicku, czyli Luna wzięła się od tak. Wielbię Lunę jako postać, a że logowałam się na stronie o HP, to tak jakoś wyszło.
edycik 
Jak widać nie jestem już Leną_Luną. Przeszła mi miłość do Pottera i nie chciałam 'Luny' . Na początku miałam mieć nick 'Lena', ale niestety był zajęty. O pomoc w wymyśleniu nowego poprosiłam uroczą użytkowniczkę Hogsmeade - Larinne. To ona zaproponowała 'Lajlę'. Spodobało mi się i zostało. Skąd Leal wzięła pomysł? Podobno at tak wpadł jej do głowy. ; )
Edytowane przez Lajla dnia 31-12-2010 16:36 |
 |
|
|
~Lilka Potter
|
Dodany dnia 20-06-2010 21:36
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 416
Data rejestracji: 13.05.10
Medale:
Brak
|
Mój nick wziął się od dwóch postaci z sagi HP.Lily Evans/Lily Luna,a że nie mogłam się zdecydować-Evans czy Lily Luna,pomyślałam,że Lilka,od Lily i Potter,bo w sumie obie Lily miały tak na nazwisko.
Goodbye!
|
 |
|
|
~muchor
|
Dodany dnia 23-06-2010 14:34
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1854
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 04.03.10
Medale:
Brak
|
Mój nick powstał w bardzo dziwnej ewolucji zdarzeń. Mój tata ma piegi ( ja z resztą też ) i to dość bujne. W pracy przezywali go muchomor lub krócej, poprostu muchor.
Mojego laptopa odziedziczyłam właśnie po ojcu. Stworzone było jedno konto, a nazywało się... muchor. I tak zaczęłam na necie przebywać jako muchor (junior oczywiście).
Pozrowinia dla: Lady Cat, Yoyo, Pyflame, Ta sama maggie, Maladie, Mooll, Silencia, Arya, Wióra, Tom Riddle, Hermionka, Lapa, Lori Lemonberry, Lady House, Lena Luna, Lily Potter, Buczek, Bloo, Aniutek96, Pandora, Deprimo Corfingo, Bonnie131, Malkontentka, Polami, Buka, Agnes Black, Imbecile, Ginny004, Robbotto, Ginny Ruda i Narciss.
No i oczywiście ukłony w stronę sprawiedliwej Czary.
Oraz dla wszystkich miłych użytkowników Hogsmeade.
|
 |
|
|
`RazorBMW
|
Dodany dnia 23-06-2010 15:28
|
Moderator (F)

Ranga: Lord
Punktów: 820787
Data rejestracji: 04.10.09
Medale:
|
Mój nick...
Ot, wpływ industrialu i NFS: Most Wanted + interesowanie się serią DTM, gdzie "Bejce" całkiem dobrze swego czasu sobie radziły. No i ogólnie lubię M3 
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS
Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron
Moshic Akbar! Viva La Underground!
|
 |
|
|
~Potteromaniak0987
|
Dodany dnia 23-06-2010 15:49
|
Użytkownik

Ranga: Uzdrowiciel
Punktów: 2335
Data rejestracji: 08.11.09
Medale:
Brak
|
Buczek pochodzi od tego stworka o imieniu Buczek. Nazwa własna wymyślona, od niczego nie zaczerpnięta. Czasem utożsamiam się z moim Buczkiem. |
 |
|
|
^Lady Holmes
|
Dodany dnia 23-06-2010 15:59
|
Administrator

Ranga: Lord
Punktów: 29123
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak
|
Mój nick... Powstał z połączenia dwóch wyrazów: Lady i House. A jak to się zaczęło? Ten nick powstał w czasach mojej wielkiej i nieprzebranej miłości do serialu Dr House - więc chciałam mieć nick związany z Housem. No i myślała, myślałąm, ażwreszcie wpadłam na Lady House i tak już pozostało. |
 |
|
|
~malfoj_sam_segz
|
Dodany dnia 24-06-2010 00:17
|
Użytkownik

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9603
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak
|
Mój nick to można powiedzieć, że było szaleństwo 2 miesięcy. Z racji tego, że zawsze lubiłam, lubię i będę lubieć postać Dracona, to akurat w tym czasie, gdy zakładałam konto, moja wielka mania na punkcie jego osoby i tak naszła mnie myśl, żeby ten nick powiązany był z nim. A sam_segz, to już jakoś tak samo wyszło z siebie.
|
~Harry_
|
Dodany dnia 24-06-2010 09:25
|
Użytkownik

Ranga: Członek GD
Punktów: 502
Data rejestracji: 10.03.09
Medale:
Brak
|
Miałem jakąś taką chęć poczucia się Harrym ;D i jakoś tako wyszło. Na prawdę nie miałem chyba nigdzie takiego nicka już. Po prostu tak miało być

|
 |
|
|
~luniak09
|
Dodany dnia 24-06-2010 15:29
|
Użytkownik

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 598
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak
|
luniak09??? Otóż większość swoich nicków ''tworzę'' od dwóch postaci HP. Luny Lovegood i słynnego Jamesa ''Lunatyka''. Był już Luniaczek, luniaczysko, lunas, lun no i wreszcie wpadłam na luniaka. i To ostatnie spodobało mi się najbardziej. a to 09 to tak dodałam, bo lubię te dwie cyfry w połączeniu... tak jakoś mam...
|
~Loonyy
|
Dodany dnia 26-06-2010 21:00
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1752
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 18.03.10
Medale:
Brak
|
Skąd się wzięła Loonyy. Dobre pytanie. Chciałam zmienić nazwę na photoblogu i nie bardzo wiedziałam na jaką, szukałam, szukałam. A że czytałam wtedy HPiZF, to jakoś tak wyszła ta PomyLuna, a że strasznie polubiłam Lunę, to pomyślałam, że Pomylona, to w języku angielskim Loony. Więc tak stąd się wzięło. Tylko był jeden problem. Ten nick był zajęty, więc dodałam jedno -y no i samo wyszło. Potem się zarejestrowałam na hogs, a żeby nie mieć wszędzie innego nicku, to i tu wyszła Loonyy.
 |
|