Dom:Ravenclaw Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1854 Ostrzeżeń: 3 Postów: 476 Data rejestracji: 04.03.10 Medale: Brak
Ja lubię wiele rodzajów butów. Oto one: buty na obcasach, balerinki, adidasy, trampki, japonki i kozaczki. Wszystkie muszą być zgrabne, bo ja, bądź co bądź, jestem bardzo kobieca.
Moje ulubione firmy to;
-converse
-HD
-adidas
-TC
-PSL
Pozrowinia dla: Lady Cat, Yoyo, Pyflame, Ta sama maggie, Maladie, Mooll, Silencia, Arya, Wióra, Tom Riddle, Hermionka, Lapa, Lori Lemonberry, Lady House, Lena Luna, Lily Potter, Buczek, Bloo, Aniutek96, Pandora, Deprimo Corfingo, Bonnie131, Malkontentka, Polami, Buka, Agnes Black, Imbecile, Ginny004, Robbotto, Ginny Ruda i Narciss.
No i oczywiście ukłony w stronę sprawiedliwej Czary.
Oraz dla wszystkich miłych użytkowników Hogsmeade.
Dom:Slytherin Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1721 Ostrzeżeń: 1 Postów: 553 Data rejestracji: 09.05.10 Medale: Brak
Buty?! Zdecydowanie sportowe, lubię czuć się wygodnie, a w szpilkach... mam problemy z patrzeniem w dół . Glany- za ciężkie. A moje ulubione firmy to:
* Puma
* Addidas
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."
Dom:Ravenclaw Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 383 Ostrzeżeń: 0 Postów: 125 Data rejestracji: 05.08.10 Medale: Brak
Osobiście wolę addidasy. Są wygodne i nadają się do prawie każdego ubioru (oprócz sukienek). Szpilek nie noszę, bo w obuwniczym nie mają mojego rozmiaru (42/43), a do Katowic nie chce mi się jeździć. Szpilki mi nie są potrzebne tak jak i obcasy (jestem wyższa od większości znanych mi ludzi [176cm]). Dlatego wybieram addidasy, a w wakacje trampki.
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice,
Król tułacz wróci na stolicę.
Dom:Gryffindor Ranga: Gajowy Hogwartu Punktów: 996 Ostrzeżeń: 0 Postów: 230 Data rejestracji: 25.07.10 Medale: Brak
ADIDASY ^^ Zwykłe, białe (khym... białe w chwili kupienia), wygodne. Najlepiej takie troszkę rozczłapane, tu lekko w błocie, sznurówki na końcach czarne... To jest mój ideał buta ^^
W tym roku miałam zaszczyt założyć sandałki na obcasie... Brrrr... To było przerażające. Wyniosłam tylko z tego, że mimo iż fajnie to wygląda i dodaje wzrostu, to bolesne jest bieganie na tym
Oczywiście,że adidasyjak muszę jakieś pantofelki założyć to moje nogi krzyczą
Adidasy najlepiej czarne ,bez żadnych wzorków i innych kolorów-choć teraz mam z takimi niebieskimi wzorkami...ale bardzo mało ich jest
Pozdrawiam wszystkich, którzy mnie pozdrawiają.
Chwała Wam!
Trzymajcie się ciepło ;*
Dom:Gryffindor Ranga: Redaktor Proroka Punktów: 1034 Ostrzeżeń: 2 Postów: 171 Data rejestracji: 19.06.10 Medale: Brak
Glany, ale oprócz nich to converse, vansy , chociaż w mojej szafie z butami przeważają głównie trampki <3 kolorowe i sportowe,a do tego wygodne. Mam z 15 par sznurowadeł i mieszam je jak mi się tylko podoba ;p
Najchętniej noszę glany i trampki. Glany posiadam najzwyklejsze, czarne. Są już trochę znoszone, więc planuję zakup drugiej pary. Chyba zdecyduję się na ten sam kolor, tylko piętnastki (teraz posiadam 10-dziurkowe). Trampki mam do kostki, i również czarne. Kupione w Diverse, dałam za nie jakieś sześćdziesiąt złotych. A trzeba przyznać, że są naprawdę wytrzymałe Owszem, Conversy są fajne, ale kupię je dopiero, gdy nie będę miała na co wydawać kasy.
Podobają mi się niektóre obcasy, choć uważam, że śmiesznie bym jeszcze w nich wyglądała. Ładne są czarne, lakierowane; może z czerwonym obcasem, takie oryginalne?
Just honour me, I'll set you free so
Get ready to join the
Very last crusade!
Dom:Gryffindor Ranga: Trzecioroczniak Punktów: 162 Ostrzeżeń: 0 Postów: 37 Data rejestracji: 23.08.10 Medale: Brak
Ja uwielbiam chodzić w adidasach. Nikt mnie nie zmusi, żebym założyła coś innego. No chyba, że to jest jakaś ważna uroczystość. Nawet wtedy nie zakładam szpilek. Co najwyżej buty na niskich obcasach.
Dom:Gryffindor Ranga: Wybitny Uczeń Punktów: 644 Ostrzeżeń: 1 Postów: 217 Data rejestracji: 06.03.11 Medale: Brak
Ja bardzo lubię adidasy. Są bardzo wygodne i do szkoły, i w szkole, i po szkole. Oczywiście nie pogardzę też butami na wysokim obcasie. Są wprost idealne na jakieś ważne okoliczności.
O joj. obcasy. to co kocham <3
nie pomylcie mnie z jakąś zdzirą, bo niektórzy mają takie dziwne wyobrażenie ;[
Oczywiście nie chce przez to powiedzieć, że nie chodzę w innych butach, tylko w szpilkach [ a mam ich masę ;p], bo chodzę i to bardzo często, najczęściej w trampkach, ewentualnie balerinki lub rzymianki. Z tymi obcasami to chodzi mi o to, że mam już wprawę w chodzeniu w nich i ładnie się prezentują i bosko się w nich tańczy ;d.
Dom:Slytherin Ranga: Niewymowny Punktów: 1668 Ostrzeżeń: 2 Postów: 358 Data rejestracji: 16.02.11 Medale: Brak
Ja lubie trampki - są wygodne, komfortowe i można w nich się szybko wyruszać.
Pantofle są fajne, ale trudno się w nich poruszać, gdu jest się tak rozbieganym, jak ja. Mogłabym je ubrać na impreze, albo jakieś psotkanie rodzinne, by wyglądać jak piękna laleczka mamusi i tatusia, ale tylko w takich i jeszcze rzadszych sytuacjach
Do spódniczki - balerinki, płaskie, czarne, wyglądają jakby były zapinane na paseczek.
Adidasów nie lubię, szczególnie białych.
Lubię buty na obcasie, raczej obcasiku, bo nie jakimś wysokim, nie lubię niewygodnych butów. Moja kumpela ma śliczne buciki na obcasie, ale 10cm i wgl. ich nie nosi, bo ją nogi strasznie bolą Jak już założę, to max. 3cm. Ale podobają mi się na wysokich obcasach - najfajniejsze są na obcasie typu "słupek", szpilki wg mnie są okropne.
Ubóstwiam glany.
-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył.
Draco dormiens nunquam titillandus.
- Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak prosiaka na rzeź.
-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbledore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze.
It's a gift and a curse. - Adrian Monk
Love never die. - quote from Ghost Whisperer.
Humanity is overrated. - Dr. House
"...W ciszy tak smutno, szepce zegarek
o czasie, co mi go nie potrzeba..."
Śmierć jeno przemierza świat, podobnie jak dwaj wierni druhowie, którzy razem przemierzają morza; jeden zawsze będzie żyć w drugim. Zniewoleni miłością, żyją w tym, co wszechobecne. W owym boskim zwierciadle widzą się twarzą w twarz, wolni i nieskalani. Wielka to dla nich pociecha, bo choć rzec można, że z tego świata odeszli, to ich przyjaźń wciąż trwa, bo jest nieśmiertelna.
Od przebiegłości Ślizgonów Kretynizmu Puchonów I od Wiedzy O Własnej Wszechwiedzy Krukonów CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.
Ron uniósł wysoko odznakę.
- Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, to cudownie! Prefekt! Jak każdy w naszej rodzinie!
- A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć bo cię nie lubię... Weasley, koszulka ci wyłazi za to też pięć punktów
-Ostatni finał trwał pięć dni.
-Ekstra! Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie! - zawołał zachwycony Harry.
-A ja mam nadzieję, że nie - oświadczył Percy ze świętoszkowatą miną.-Strach pomyśleć, co bym znalazł w swojej poczcie, gdyby mnie nie było w pracy przez pięć dni.
-Tak, ktoś mógłby ci znowu podrzucić smocze łajno, no nie, Percy? - zakpił Fred.
-To była próbka nawozu z Norwegii! - oburzył się Percy, oblewając się rumieńcem. - To nie był żaden dowcip!
-Był - szepnął Fred do Harry'ego, kiedy wstawali od stołu. - My mu to posłaliśmy.
Dom:Ravenclaw Ranga: Siedmioroczniak Punktów: 658 Ostrzeżeń: 1 Postów: 218 Data rejestracji: 12.02.11 Medale: Brak
Oczywiście że w kapciuchach Ale zdecydowanie trampki są moim znakiem rozpoznawczym. Czarne, różowe, w kratkę, jeansowe itd. byle nie z Justynem Biberem.
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UĹźytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sÄ pliki cookies. Ich celem jest Ĺwiadczenie usĹug na najwyĹźszym poziomie, w tym rĂłwnieĹź dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĹ przeglÄ darki dotyczÄ cych cookies oznacza, Ĺźe bÄdÄ one umieszczane w Twoim urzÄ dzeniu. W kaĹźdej chwili moĹźesz dokonaÄ zmiany ustawieĹ przeglÄ darki dotyczÄ cych cookies - wiÄcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoĹci.