Uwielbiam zapach nowych książek. Kiedy wchodzę do księgarni to zawsze się nim zaciągam. Czasem ludzie się na mnie patrzą, bo gdy zdejmuję z półki książkę to nie tylko ją oglądam, ale także wącham (ostatnio w empiku jedna pani zwróciła na mnie uwagę jak zaciągałam się zapachem książki, uśmiechnęła się do mnie i powiedziała, że ona też tak ma ).
Drugim dziwacznym aromatem, który bardzo lubię jest zapach papieru toaletowego Foxy Jedwab, który jest perfumowany zapachem talku dla dzieci. Sama nie wiem dlaczego tak bardzo przypadł mi do gustu
1. Pierwsze miejsce na mojej liście ma zapach kawy. Kocham kawę z każdej strony. Zapach, smak! Piję ja litrami ^^ To pochodzi pod lekkie uzależnienie, ale co tam. Co mnie nie zabije to mnie wzmocni ^^
2. Ogólnie lubię zapach garażu. Nie potrafię tego opisać, nazwać, ale mój garaż tak specyficznie pachnie ^^
3. Nie będę oryginalna jak napiszę, że lubię zapach benzyny.
4. Kocham wręcz zapach nowych książek. Gdy kupię jakąś nową to pierwsze muszę ja obwąchać z każdej strony.
5. Bardzo lubię zapach świeżo skoszonej, mokrej trawy <3
6. Mój królik też pachnie niczego sobie ^^ Jak się do niego przytulam to przyjemnie pachnie.
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Dom:Ravenclaw Ranga: Niewymowny Punktów: 1573 Ostrzeżeń: 0 Postów: 254 Data rejestracji: 10.07.14 Medale: Brak
Zapach nowych książek <3
Uwielbiam też zapach zwierząt - dziwne, ale mnie nie przeszkadza ich zapach z mordki i takie tam To po prostu miłość!!!
Dom:Ravenclaw Ranga: Lord Punktów: 54246 Ostrzeżeń: 0 Postów: 124 Data rejestracji: 06.06.14 Medale: Brak
Nowe książki, klej, garaż mojego taty
Portret : " dobrze uzasadnione . "
Dom:Ravenclaw Ranga: Lord Punktów: 15399 Ostrzeżeń: 2 Postów: 198 Data rejestracji: 06.07.12 Medale:
Uwielbiam zapach książek - zarówno tych nowych, prosto z drukarni, jak i takich zakurzonych i wiekowych. Dlatego też uwielbiam księgarnie i biblioteki, oraz ubolewam nad tym, że w moim mieście wyżej wymienione obiekty słabo prosperują. Ale faktem jest, że nawet wejście do pomieszczenia z małą ilością książek zakrzywia dla mnie czasoprzestrzeń. <3 Nawet mam takie małe marzenie odnośnie książek - jeśli uda mi się kiedyś dorobić własnego domu, przeznaczę w nim jedno pomieszczenie na biblioteczkę, choćby miała ona być na poddaszu czy w piwnicy.
Lubię też zapach korektorów, lakierów do paznokci czy zmywaczy, choć te ostatnie kupuję zwykle zapachowe - bo skoro można sobie umilić życie, to czemu by nie skorzystać?
Harry nie mógł się zdecydować, czy jest przerażony, czy chce mu się śmiać.
- Nie!
- Czy mogę namówić cię, żebyś przeszedł na mroczną stronę?
- N... - zaczął Harry i spojrzał na niego z zakłopotaniem. To, pomimo wszystko, było bardzo poważne pytanie. - A chciałbyś?
Malfoy wydął wargi.
- Niekoniecznie. Chociaż to mogłoby być zabawne.
Harry potrząsnął głową z niedowierzaniem.
I tak, owszem, z pewną dozą rozbawienia. Nikt inny nie miał tak rażąco paskudnego charakteru jak Malfoy, a to, że obnosił się z nim tak bezwstydnie budziło niemal chęć wybaczeniu mu.
- Dobrze - powiedział w końcu Malfoy.
[...]
- Co zwykle robisz ze swoimi przyjaciółmi? - zapytał Harry niezręcznie.
- Mówię im co mają robić, a oni potem odchodzą i zostawiają mnie w spokoju.
- Och... - ten pomysł nie wydawał się Harry'emu zbyt zachęcający.
- Zrobisz to, co ci powiem? - zapytał Malfoy wprost.
- Nie!
- Ech - powiedział Malfoy ponuro.- Cóż... no więc, co ty zwykle robisz z przyjaciółmi?
- Eeee... dużo rozmawiamy, jaki jesteś wstrętny.
- Więc możesz to robić. Traktuję to jako komplement. 'Światło pod Wodą'
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UĹźytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sÄ pliki cookies. Ich celem jest Ĺwiadczenie usĹug na najwyĹźszym poziomie, w tym rĂłwnieĹź dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĹ przeglÄ darki dotyczÄ cych cookies oznacza, Ĺźe bÄdÄ one umieszczane w Twoim urzÄ dzeniu. W kaĹźdej chwili moĹźesz dokonaÄ zmiany ustawieĹ przeglÄ darki dotyczÄ cych cookies - wiÄcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoĹci.