Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Bella Muerte F 09-03-2025 21:16

Nie, ale chciałabym chcieć to przeczytać.
~Grande Rodent F 09-03-2025 21:10

Ja na to nie czekam niestety :/ Oscary oglądnięte, obecnie czytam Wołanie Kukułki. To też w sumie Rowling. Czytał ktoś?
~Bella Muerte F 08-03-2025 17:32

HP taki awangardowy teraz, coś Rowling nie poszło bycie Szekspirem na miarę 21wiec może to się sprawdzi... Anyway, joke for today : ship name Musk Trump= Tusk
~Bartholomew F 07-03-2025 20:13

zrobia ze Snape ofiare rasizmu, czarny uczen gnojony przez elitarnych bialych uczniow szkoly magii i rasizmu w hogwarcie, z ojcem glownego bohatera na czele
^raven F 05-03-2025 23:04

No mnie przeszkadza nawet to, ze obsada nie bedzie angielska, wiec nie jestem jakos szczegolnie euforycznie nastawiona do tego projektu. Sie oceni, jak juz powstanie Zmieszany
^raven F 05-03-2025 23:01

Bella Muerte, ale to juz chyba oficjalne, ze Dumbledore'em bedzie John Lithgow, co nie? Ninja Czarny to ma byc Snape...
`RazorBMW F 04-03-2025 23:56

I nie, odcien skory to jest najmniejszy problem iksde. Potter jest martwy jako franczyza i HBO nie musi sie wysilac wiec wleci "kolejny serialik w przerwie na VoD"
`RazorBMW F 04-03-2025 23:54

Ja nie wiem czy ktos na ten badziew czeka na serio, HBO najlepsze czasy ma daaaaaaaaaawno za soba (True Detective faaaaaaaaantastycz
ny sezon 1, drugi okay, trzeci troche lepszy, reszta fuj)
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:39

Widzę, że robię sztuczny tłum x6, no ładnie
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:37

Witaj wiosko! Kto czeka na czarnoskórego Dumbledore'a czy Snape'a w HBO max Uśmiech)?
#Ginny Evans F 03-03-2025 04:59

Też nie jestem ukontentowana, ale pojawiło się kilka lubianych twarzy podczas ceremonii. Dobranoc! Sowa
^raven F 03-03-2025 04:54

Voldi bez Oscara, Trenta w ogole zapomnieli zaprosic (a ja zapomnialam to wczesniej sprawdzic Omg ), chyba nie jestem ukontentowana. Dobranoc, Hogs! Czarodziej
^raven F 03-03-2025 02:22

Serce
#Ginny Evans F 03-03-2025 02:05

:hug:
^raven F 03-03-2025 01:28

Bez Trenta nie jest tak bardzo happy Płacze
#Ginny Evans F 03-03-2025 00:52

Hejka, hogs! Happy Oscars day!
^raven F 03-03-2025 00:12

Sowa }{
`RazorBMW F 12-01-2025 14:53

To nie tak ze labele maja 50% obnizki na albumy bandcampie xD
^N F 11-01-2025 23:24

Magicznego roku, niech pieniądze w portfelu się magicznie pojawiają! Czarodziej
~Grande Rodent F 01-01-2025 13:05

Hej, również dla was magicznego nowego roku! Ja słucham top 357 już 3 dzień jak co roku. W temacie fajerwerków, też nie przepadam, bo moje koty się boją.

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,001
» Zbanowanych: 1,626
» Gości online: 833
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Fobie
~onlyHorcrux F
Dodany dnia 25-02-2012 16:31
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Dyrektor Hogwartu
Punktów: 4642
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 22.02.12
Medale:
Brak

ja mam fobię - arachnofobię - lęk przed pająkami. Strasznie sie ich boje i w tym jestem podoba do Ronusia ^^
Wyślij prywatną wiadomość
~Zosia F
Dodany dnia 25-02-2012 16:59
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1289
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 01.09.11
Medale:
Brak

Moje fobie - pająki, osy, pszczoły itd. i strzykawki. Brrrr.... Już mnie mdli, jak o tym myślę BleeeNieeCooo
~Charlie F
Dodany dnia 25-02-2012 22:29
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2595
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak

Ja mam wężofobie (nie wiem jak to się nazywa) ale chodzi o to, że nie boje się węży tylko dla mnie są takie obrzydliwe. To przez to, że jak w przedszkolu to taki koleś nam węża przyniósł i położył mi go na szyi. Wiem trochę dziwne ale dla mnie węże są odrażające.Rozbawiony
Dodany dnia 25-02-2012 22:56
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 198
Data rejestracji: 20.02.12
Medale:
Brak

pająki, II część mnie przeraża... ale te fobie co lubię to Sowy ja je kocham, mogłabym normalnie za jedną wyjść xD
i jeszcze nie cierpię nie mieć przyjaciół, kiedyś byłam popychadłem do poniżania Smutny teraz kilku mam , ale zdaje mi się że fałszywych kiedyś miałam myśli samobójcze...
~Herminka F
Dodany dnia 26-02-2012 09:02
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 279
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 08.10.11
Medale:
Brak

PAJĄKI. Czasem śni mi się, ze złapałam się w pajęczynę i wielka tarantule chce mnie zjeść. Taki gość u mnie w domu długo nie pożyje. Skąd sie to wzięło? Gdy miałam 6 lat wracając z wakacji razem z rodzicami zatrzymaliśmy się na stacji zatankować. Poszłam do WC, a tam pająk wielkości zakrętki ( sam tułów) siedzi na spłuczce. Ja już chce spuszczać wodę, a tu widzę coś takiego. FU, FU, FU!!!
NAUCZ NAS GRYFFINDORZE!!!

Jestem, jaka jestem. Mało ludzi wie na mój temat więcej, niż to, jak mam na imię, ile mam lat i jak wyglądam. Jestem dość tajemnicza. Ufam niewielu osobom. Może dla tego, prawie nikt mnie nie lubi. W przyjaźni stawiam na jakość, a nie ilość.

Serdecznie zapraszam na nowe forum RPG o Harry'm! Magiczny Kociołek

Mam dwa oblicza: szalona wariatka o psychopatycznym śmiechu i zamknięty w sobie potulny baranek.
~Severus Tobias Snape F
Dodany dnia 25-03-2012 19:37
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak

ja sie boje dwóch rzeczy: pajaków (dziedziczne po ojcu) i strachu...
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!

(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape

Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
~luna97 F
Dodany dnia 25-03-2012 19:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Data rejestracji: 26.01.12
Medale:
Brak

Ja się boje tych wszystkich typu os i szerszeni. Boję się zmarłych i bezpośrednio śmierci. Tez właśnie jak idę np. wieczorem to zawsze się oglądam dookoła czy nikt mnie nie śledzi nie wiem ale tak mam Język No i właściwie to ma rację- Temeraire bo własnie jest też tak, że boimy się tego czego nie znamy.
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!

Otwieram się na sam koniec.
~Severuska F
Dodany dnia 30-03-2012 22:34
Użytkownik

Awatar

Ranga: Goblin
Punktów: 26
Data rejestracji: 12.09.11
Medale:
Brak

Panicznie boję się wody. Czasem nawet do wanny lękam się wejść. Co jest przyczyną? Mając jakieś 7 lat zostałam wepchnięta przez kogoś do basenu o głębokości ok. 2 m. Z tą fobią żyję aż 15 lat i nie widzę jakiejkolwiek poprawy.Smutny
~HermionaGranger99 F
Dodany dnia 31-03-2012 08:06
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 98
Data rejestracji: 17.01.12
Medale:
Brak

Ja mam dość dziwną Fobie jeżeli tak to można nazwać. Boję się iż ktoś wywoła 3 wojnę światową.
Dodany dnia 31-03-2012 10:42
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1120
Data rejestracji: 13.12.11
Medale:
Brak

Moja fobia... Hmm... Ocena poniżej 5-Rozbawiony
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!

Pozdrawiam cię drogi Gościu i lady552 oraz Alex VerieWredny
www.malfoysdiary.blogspot.com Wyślij prywatną wiadomość
~xowiki F
Dodany dnia 06-04-2012 01:41
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 588
Data rejestracji: 13.11.11
Medale:
Brak

Cóż ja panicznie boję się pająków. Swego czasu dostawałam kręćka w tłumie nieznanych mi ludzi. Robiło mi się słabo i dostawałam ataków paniki. Poza tym boje się burzy (okropieństwo jakieś) i głębokości. Muszę czuć grunt pod stopami inaczej nie ma opcji, żebym weszła do wody Uśmiech

- Lily... Przez tyle lat
- Zawsze

Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty

A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?

Może jest, a może go nie ma,ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem

Pozdrowienia dla mojego kochanka i żony. Oni wiedzą, o kogo chodzi xD

Buziaki misie <3
http://story-dhl.blogspot.com Wyślij prywatną wiadomość
~lilipotter F
Dodany dnia 06-04-2012 08:09
Użytkownik

Awatar

Punktów: 30
Data rejestracji: 06.04.12
Medale:
Brak

Pozdrowienie dla Herminki i dla Harry07
~Mrs_Lupin F
Dodany dnia 06-04-2012 11:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 41
Data rejestracji: 04.04.12
Medale:
Brak

Ja okropnie boję się pająków. To moja zmora, choć większym strachem jest... ciemność, horrory, zjawy itp, straszne historie... WOLAŁABYM MIEĆ NA RĘCE TARANTULĘ NIŻ PRZEJŚĆ W NOCY OBOK OPUSZCZONEGO DOMU, a pająków na prawdę panicznie się boję. Więc chyba rozumiecie... o.o'''
Chroń nas GRYFFINDORZE
Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego!
...Jeśli przemierzając kiedykolwiek zalane nocnym światłem korytarze Hogwartu usłyszysz odgłos kroków... zanim zaczniesz krzyczeć i uciekać... pamiętaj o jednym. Huncwoci uwielbiają robić kawały ^^
Koniec psot!
http://remus-lupin-kochajacy-wilkolak.blogspot.com Wyślij prywatną wiadomość
~lilipotter F
Dodany dnia 06-04-2012 14:10
Użytkownik

Awatar

Punktów: 30
Data rejestracji: 06.04.12
Medale:
Brak

Ja strasznie się boję czarnych dużych psówZszokowany
~ginny_bellatrix F
Dodany dnia 06-04-2012 15:05
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 41
Data rejestracji: 10.04.11
Medale:
Brak

Zosia napisał/a:
Moje fobie - pająki, osy, pszczoły itd. i strzykawki. Brrrr.... Już mnie mdli, jak o tym myślę BleeeNieeCooo

To samo Uh-oh!
~Annee F
Dodany dnia 12-08-2012 19:33
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak

Moje jedyna fobia to robactwo :/
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.

fs1.cyworld.vn/data2/2009/07/17/063/1247818263943244_file.jpg
~marihermiona F
Dodany dnia 29-08-2012 08:50
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak

Ja nie lubię insektów, a najbardziej boję się mrówek, bo kiedyś jak byłam mała to wpadłam do ogromnego mrowiska i one całe mnie oblazłyNiee to było straszne.
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
~Olala F
Dodany dnia 08-11-2012 17:23
Użytkownik

Awatar

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 162
Data rejestracji: 07.11.12
Medale:
Brak

Ja boję się ciemności, boję się tego co jest w niej.
Klaustrofobia, nie potrafię wytrzymać w ciasnym pomieszczeniu, od razu robi mi się gorąco, kręci mi się w głowie i mdleję, na myśl o tym, że siedzę w ciasnym pomieszczeniu boli mnie głowa i pocą mi się dłonie.
kolejną fobią jest lęk wysokości, gdy jestem gdzieś wyżej momentalnie uginają mi się kolana i mam 'nogi z waty'.
W moim przypadku klaustrofobia i lęk wysokości były najgorszymi z fobii, ponieważ bywałam w Paryżu i dość często jeździłam ciasnym, zatłoczonym metrem lub windami, potem się przerzuciłam na pociągi lub autobusy, bo po każdym wyjściu z metra mdlałam, wjeżdżając windą na wieżę Eiffla, mdlałam, a będąc na szczycie wieży, można by powiedzieć, że chodziłam na rękach, bo przez wysokość, na nogach nie byłam w stanie ;p
Kolejną moją fobią są klauny. Panicznie boję się klaunów, jak widzę klauna wyglądam jak trzęsąca się galareta, to pewnie przez to, że kiedyś obejrzałam horror o klaunie - "It" od tamtej pory, boję się spać, a wszelkich postaci klaunów, czy to figurki, czy jakiś gadający i śpiewający klaun z dzieciństwa, wyniosłam do pokoju brata xD, nie mogą na to patrzeć ;p za każdym razem mam wrażenie, że pod moim łóżkiem, lub w szafie jest klaun Język Pewnie też dlatego boję się ciemnośći, mam wrażenie, że wyjdzie z niej klaun i zacznie się śmiać ;p

Dodany dnia 08-11-2012 18:16
VIP

Awatar

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
Medal

Chyba się już tu kiedyś wypowiadałam... ale właściwie to były jakieś bardziej podrysowane(?) fobie. Rzeczy, których się obawiam, ale nie popadam w jakieś schizy przez nie. A może się z nich wyleczyłam?
Jak się dłużej zastanowię, to najbardziej na świecie boję się starości i samotności. Tego, że za parę lat, już nikogo nie znajdę, i będę na zawsze sama. Przez lata, aż do końca życia. Że nikt się nie będzie o mnie martwił, nikt się mną nie zaopiekuje, nikt mnie nie pocieszy tylko będę trwać w jakiejś szarej hibernacji, w wynajętym mieszkaniu w złej dzielnicy, próbując wiązać koniec z końcem i tak codziennie. x.x Widząc jak moi znajomi układają sobie życie.
Śmierci się już tak nie boję, chyba że odejścia moich bliskich bo to = samotność + totalna nieporadność życiowa, bez osoby, która mogłaby mi podpowiadać 'co robić? I jak?'.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
www.facebook.com/PesymizmPozwala Wyślij prywatną wiadomość
~Sharlien F
Dodany dnia 08-11-2012 22:07
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 167
Data rejestracji: 02.11.12
Medale:
Brak

Ja mam lęk prze lustrem. To ma taką piękną nazwę eisoptrofobia.
Strzeż nas Slytherinie!

Pozdrawiam pozdrawiajacych ,a w szczególności drogi Gościu!
hogwart.uchwycone-chwile.pl/files/gid.gif
25.media.tumblr.com/72c532b114ca76b06d55fc4128548f29/tumblr_mfo2l9vajc1qgojpco1_500.gif 24.media.tumblr.com/e9fc45f7ecefa71a0bff3392f50424f5/tumblr_mfof3xNGMl1qln05so1_500.jpg
Przeskocz do forum:
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij