Dom:Ravenclaw Ranga: Sześcioroczniak Punktów: 585 Ostrzeżeń: 0 Postów: 93 Data rejestracji: 05.08.10 Medale: Brak
Takiego "lOffCiaM" czy "$wEeTAśNe" nie znoszę, ale emotikony używam. Takie ";]", "xD", "x3", "^_^" czy "<3", o. Bo czemu nie?
Wkurzają mnie pokemony, skwarki, tapeciary. Nienawidzę język a typu "loffciam" albo "słitaśnie". wydawać by się mogło, że taki język jest dla dzieci. Ale używają go nawet dziewiętnastolatki! Moim zdaniem to jest sztuczne!
Do emotikonek nie mam nic, pod warunkiem, że w danym tekście nie jest ich za dużo. Sama najczęściej używam takiej-
Dom:Hufflepuff Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade Punktów: 824 Ostrzeżeń: 0 Postów: 212 Data rejestracji: 05.04.11 Medale: Brak
Pokemony? Help. Nie dość, że nie da się tego rozczytać, to wygląda tragicznie. mOsH3 i j3sH tOo bOsHkI3, ale mnie to nie kręci - NIGDY nie pisałam w ten sposób i pisać nie będę. Emotikonek używam, oczywiście. W końcu kto tego nie robi? Jednak z umiarem. Kiedy widzę wiadomość w której 99% miejsca zajmują emotikony to odechciewa mi się żyć na tej planecie.
Dom:Slytherin Ranga: Portret w gabinecie dyrektora Punktów: 5368 Ostrzeżeń: 0 Postów: 1,243 Data rejestracji: 07.08.11 Medale:
Boże.. -_' Te pokemońskie wyczyny dobijają mnie na każdej stronie internetowej. To powinno się chyba stać nielegalne .. o.O W końcu.. te wszystkie "loffciam", "słiit","koffane" + te bzdurne litery sprawiają, że dostaję oczopląsu i nie mam zamiaru dalej czytać takiej wypowiedzi. Dobrze, że to już powoli przemija, bo ta "faza" ta ten styl była potwornym okresem w dziejach wirtualnego komunikowania się
Edytowane przez DziedzicSlytherina dnia 20-10-2011 22:00
Dom:Slytherin Ranga: Redaktor Proroka Punktów: 1012 Ostrzeżeń: 0 Postów: 212 Data rejestracji: 25.08.11 Medale: Brak
Hm... Z koleżankami czasami jak mamy... głupawe, oczywiście "loff" "nio" "cio" (chociaż ja zbytnio tych ostatnich nie używam... -.-' ), ale bez przegięć. Nigdy nie PisAłaaM tAk (chyba, że w jakimś zaproszeniu, czy opisie).
Do emotek nic nie mam. Uwielbiam je (loffciam je ). Ale, no... Niektórzy ostro przeginają. Nie rozumiem czemu ludzie czepiają się "komci"... Przecież to rozwalające, a poza tym... Widać, że ktoś ma dobry humor. Denerwuje mnie, jak ktoś używa miliona emotek w jednym komentarzu... -.-'
Co do skrótów. Używam ich tylko na prywatnych rozmowach z koleżankami, no bo... Nie wszyscy nie znają takie same skróty.
Specjalnie mi to nie przeszkadza, ale, jak ktoś używa tego w nadmiarze, sory, nie odpowiadam za siebie.
Albo mi się wydaje, albo język pokemonów stał się już martwym. Dawno tego nie widziałam, ale było to okropnie irytujące i jak każdy internetowy syf, wylęgło się na nk.
Nic dodać, nic ująć. Dzięki Bogu.
Nic nie mam do emotek, a najbardziej denerwuje mnie pisanie mAła-DuŻa, cYfr4-LiT3r4 i wszelkie loffciane,koffane pokemony, "cio" myślą, że są "ql". I jeszcze te rosyjskie litery i bzdurne znaczki na nk.
-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył.
Draco dormiens nunquam titillandus.
- Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak prosiaka na rzeź.
-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbledore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze.
It's a gift and a curse. - Adrian Monk
Love never die. - quote from Ghost Whisperer.
Humanity is overrated. - Dr. House
"...W ciszy tak smutno, szepce zegarek
o czasie, co mi go nie potrzeba..."
Śmierć jeno przemierza świat, podobnie jak dwaj wierni druhowie, którzy razem przemierzają morza; jeden zawsze będzie żyć w drugim. Zniewoleni miłością, żyją w tym, co wszechobecne. W owym boskim zwierciadle widzą się twarzą w twarz, wolni i nieskalani. Wielka to dla nich pociecha, bo choć rzec można, że z tego świata odeszli, to ich przyjaźń wciąż trwa, bo jest nieśmiertelna.
Od przebiegłości Ślizgonów Kretynizmu Puchonów I od Wiedzy O Własnej Wszechwiedzy Krukonów CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.
Ron uniósł wysoko odznakę.
- Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, to cudownie! Prefekt! Jak każdy w naszej rodzinie!
- A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć bo cię nie lubię... Weasley, koszulka ci wyłazi za to też pięć punktów
-Ostatni finał trwał pięć dni.
-Ekstra! Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie! - zawołał zachwycony Harry.
-A ja mam nadzieję, że nie - oświadczył Percy ze świętoszkowatą miną.-Strach pomyśleć, co bym znalazł w swojej poczcie, gdyby mnie nie było w pracy przez pięć dni.
-Tak, ktoś mógłby ci znowu podrzucić smocze łajno, no nie, Percy? - zakpił Fred.
-To była próbka nawozu z Norwegii! - oburzył się Percy, oblewając się rumieńcem. - To nie był żaden dowcip!
-Był - szepnął Fred do Harry'ego, kiedy wstawali od stołu. - My mu to posłaliśmy.
Dom:Gryffindor Ranga: Członek Wizengamotu Punktów: 1481 Ostrzeżeń: 0 Postów: 435 Data rejestracji: 29.05.11 Medale: Brak
Emotikony są spoko Można ich używać tyle ze bez przesady. mnie denerwują takie pokemonki, siostry pokemona... Myślą że są wtedy fajne?? Nie mam pojęcia. Ale określenie , WTF, OMG, i emoty nie są pokemonowate. Tyle że baardzo przereklamowane ;/
Jak dla mnie 74|<|E P|$4|\/ie jest zbędne (tam chyba pisze Takie Pisanie, użyłam tłumacza pokemonów <owszem jest coś takiego>. Właściwie to nie bardzo umiem sama pisać w ten sposób. Jeżeli chodzi o buźki To mnie tam one nie przeszkadzają Są fajne
Dom:Slytherin Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1200 Ostrzeżeń: 1 Postów: 240 Data rejestracji: 11.11.11 Medale:
Ja czasem żartobliwie piszę zUy, ale to bardzo rzadko. Bardzo często używam także emotikonek , ale nie nagminnie. W jednej wypowiedzi maksymalnie dwie, trzy, chyba, że jest długa lub wypowiedzi na GG, to wtedy więcej, ale nie przesadzam. Wiem, jak to denerwuje ludzi.
I can't excite you anymore.
Where's your gavel? Your jury?
What's my offense this time?
You're not a judge but if you're gonna judge me
Well, sentence me to another life.
Don't wanna hear your sad songs
I don't wanna feel your pain
When you swear it's all my fault
'Cause you know we're not the same
No, we're not the same, oh, we're not the same.
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 37745 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1,722 Data rejestracji: 02.08.11 Medale:
Emotikony są spoko Można ich używać tyle ze bez przesady. mnie denerwują takie pokemonki, siostry pokemona... Myślą że są wtedy fajne?? Nie mam pojęcia. Ale określenie , WTF, OMG, i emoty nie są pokemonowate. Tyle że baardzo przereklamowane ;
Zgadzam się w 100%
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Dom:Slytherin Ranga: Sklepikarz na Nokturnie Punktów: 835 Ostrzeżeń: 2 Postów: 421 Data rejestracji: 03.10.11 Medale: Brak
Theodore napisał/a:
Ja czasem żartobliwie piszę zUy, ale to bardzo rzadko. Bardzo często używam także emotikonek , ale nie nagminnie. W jednej wypowiedzi maksymalnie dwie, trzy, chyba, że jest długa lub wypowiedzi na GG, to wtedy więcej, ale nie przesadzam. Wiem, jak to denerwuje ludzi.
Dom:Gryffindor Ranga: Gajowy Hogwartu Punktów: 984 Ostrzeżeń: 1 Postów: 235 Data rejestracji: 04.12.11 Medale: Brak
ja tam emotikonek właśnie bardzo dużo używam, ale takich słówek jak ,,SwEeT, KofFam, OmG" wprost nie znoszę
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.
Dom:Gryffindor Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1234 Ostrzeżeń: 1 Postów: 109 Data rejestracji: 03.12.11 Medale: Brak
Sądzę, iż emotikonki są bardzo przydatne, aczkolwiek próbuję się ograniczać. Nie używam ich nagminnie, ale często sporo w wypowiedziach, co z pewnością przeszkadza w czytaniu, ale przynajmniej widać, jaki mam dzisiaj humor .
Co do pisaniny, nienawidzę pokemonów - raz czy dwa użyłem tego do jakichś |3zo|(_)|2. Teraz już trzeci.
Ostatnio sporo używam słowa zUy, nie wiem czemu.
Who are we mistaken?
May he see, it's not me, it's not my family.
In your head, in your head they are fighting,
With their tanks and their bombs,
And their bombs and their guns.
In your head, in your head, they are crying...
Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 303 Ostrzeżeń: 0 Postów: 114 Data rejestracji: 12.11.11 Medale: Brak
Emotikony są w porządku, ale bez przesady...
A co do liter zastąpionych przez liczby(podobnie jak w tytule tematu) i do skrótów różnych wyrazów to jest to po prostu PORAŻKA!!!(szczególnie denerwuje mnie to, że na różnych portalach społecznościowych ludzie nie piszą swoich pełnych nazwisk i imion, tylko dają coś typu: 3 w E l C i A<3)
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
"Harry jest naszą największą nadzieją. Zaufajcie mu."
Oczywiście że dzieje się to w mojej głowie, ale skąd wniosek, że wobec tego nie dzieje się to naprawdę?
Dom:Gryffindor Ranga: Dyrektor Hogwartu Punktów: 4642 Ostrzeżeń: 2 Postów: 397 Data rejestracji: 22.02.12 Medale: Brak
Używam emotikonków, ale p!sAni3 !diOtYcZnYm p0KeMon3m, mnie odstrasza. Rozszyfrowanie tego zajmuje trzy razy więcej czasu, a pisanie z pięć. Beznadziejne.
Dom:Ravenclaw Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade Punktów: 818 Ostrzeżeń: 0 Postów: 141 Data rejestracji: 09.07.09 Medale: Brak
Może i żyję w jakimś zaścianku, ale od jakichś czterech lat owych pokemonów na oczy nie widziałem (ani ich niezbyt czytelnego pisma). Może stoi za tym fakt, iż nie mam konta na żadnym portalu społecznościowym (i generalnie jestem jednostką internetowo zamkniętą)? Nie wiem...
Emotki używam, ale w ilości raczej statecznej. Preferuję bardziej stosowanie kwadratowych nawiasów, niż okrągłych (do nerwicy wpędza mnie emotka :-) i jej pochodne ). Nie lubię form obrazkowych emotek, dlatego w miarę możliwości zawsze staram się je wyłączyć. A obrazki typu <lol2>, <zawstydzony>, które niekiedy widuję, są według mnie bez sensu - trójkątnego nawiasu stosuję zawsze bardziej jako czegoś w rodzaju didaskaliów, czy opisu tego, co aktualnie robię <powiedział, po czym wrócił do powolnego siorbania kawy...>
Wszelkie skróty, jak na przykład imo, wtf, lol, brb, pwnt - używam. Ale staram się nie nadużywać.
"Teraz żyjemy w czasach gdzie śmierć drugiego człowieka jest zazwyczaj kwitowana wymuszonym uśmiechem, bo przecież "fajnie" jest być zimnym, wyrachowanym(...), jak postać z ulubionego serialu, a gdy dzieje się krzywda jakiemuś zwierzakowi, to wtedy wszyscy zamieniają się w superbohaterów."
Dom:Ravenclaw Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1289 Ostrzeżeń: 0 Postów: 192 Data rejestracji: 01.09.11 Medale: Brak
Ja używam emotek nawet często, po prostu się przyzwyczaiłam, ale denerwują mnie takie osoby, które nie potrafią napisać "tak" albo "nie" bez , ;d itd. Denerwują mnie też pokemony, ledwo się idzie rozczytać, ale najbardziej wkurzające są dla mnie osoby, które np. na nk nazywają się z kupą tego wszustkiego, np.:
AnuSiAa NoWaK <lOffCiaM Cię Zenu$ i ZawSzE BędĘ> :***D <33333
I do tego gwiazdki, serduszka, kółeczka i inne cholerstwa...
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂÂĂÂÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄÂÄšÄÄÂĂÂwiadczenie usÄÂÄšÄÄÂĂÂug na najwyÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂszym poziomie, w tym rÄÂĂÂĂĹĄĂÂwnieÄÂÄšÄÝ̠dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieÄÂÄšÄÄÂĂ przeglĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies oznacza, ÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂe bĂÂĂÂÄÂĂÂdĂÂĂÂÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzĂÂĂÂÄÂĂ dzeniu. W kaÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂdej chwili moÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂesz dokonaĂÂĂÂÄÂĂ zmiany ustawieÄÂÄšÄÄÂĂ przeglĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies - wiĂÂĂÂÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄÂÄšÄÄÂĂÂci.