· Bellatrix Lestrange |
~KaMilcia
|
Dodany dnia 30-07-2012 18:34
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 250
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 18.02.09
Medale:
Brak
|
Ogólnie w książce to nie tak barwna postać jak w filmie, jak dla mnie. Oczywiście świetna aktorka, która ją zagrała dużo wnosi to tej postaci. Ogólnie to jak wspomniano wariatka, ale niesamowicie oddana i była też uzdolnioną czarownicą. Ciężko określić czy ją lubię czy nie.. ;d
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
"To słuszność idei może nas zaprowadzić do sukcesu, a nie liczba jej wyznawców." - Remus Lupin
|
 |
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 15-03-2013 20:20
|
VIP

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Maniakalna, psychicznie chora morderczyni ze skłonnościami do zabijania i torturowania niewinnych czarodziejów i mugoli. Idealny wręcz przykład do naśladowania. Co tam, że cierpiały przez nią rzesze czarodziejów, bo pozabijała ich najbliższych, lub poprzez wymyślne tortury doprowadziła do obłędu. Ważny jest przecież "błysk w oczach", histeryczny śmiech i oddanie sprawie. Kochamy przecież wszyscy czarne charaktery, to takie nonszalanckie.
Uważam ją za pozbawioną wyższych uczuć perfidną, zimną i okrutną sadystkę, która nie wahałaby się zamordować rocznego dziecka, czy znęcać się nad kimś kilka godzin dla zabawy. Osobiście nie wiem jak taką postać można podziwiać, szanować, wystawiać na piedestale - jak dla mnie druga najbardziej przesiąknięta złem zaraz po Czarnym Panu.
Edytowane przez mniszek_pospolity dnia 15-03-2013 20:22 |
 |
|
|
~AlanissLastrange
|
Dodany dnia 16-03-2013 21:03
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 174
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 07.03.13
Medale:
Brak
|
Lubię ją. Ale i tak moim ulubionym momentem jest : - Nie w moją córkę, suko! - W polskim dubbingu to zmienili na bestio :/ Minus dla nich.
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE

|
 |
|
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 10-07-2013 16:05
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
Ja ja ją lubię,lecz nie podziwiam ponieważ zabijała i była śmierciożercą. Moim zdaniem była najgrozniejszym śmierciożercą.Czasem jej nie cierpię jak próbuje kogoś zabić,Molly jej nie odpuściła próby zabicia jej jedynej córki.Jej zła do szpiku kości,raczej spotkać bym jej nie chciała,to by dobrze się nie skończyło dla mnie eh....to by było najgorsze przeżycie jakie bym miała. |
 |
|
|
~SamWieszKto
|
Dodany dnia 10-07-2013 16:11
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 376
Data rejestracji: 17.06.13
Medale:
Brak
|
Jest to moja ulubiona postać i aktorka w HP. Zabiła wiele osób - dobra, ale na swój sposób potrafiła być całkiem sympatyczna. Kochała Voldemorta, mimo iz wiedziała, że Czarny Pan nie odwzajemnia jakichkolwiek uczuć, no i oczywiście, że ma męża. Pochodziła z rodziny Black'ów, a zabiła swoja siostrę i Syriusza. A takze Zgredka, Lupina i jego żonę, oraz wiele innych (mniej ważnych) postaci. Zanim kogoś zabiła, wolała go torturować. Torturowała Hermionę, co było (moim zdaniem) dosyć śmieszne. Miała także dobrego cela. Została zabita przez Molly Weasley - i to tylko dlatego, że jej zaklęcie przeszlo obok jej ręki o jakiś centymetr, a tak to by go odbiła. Zaraz po niej zginął Voldemort.
~Albus Dumbledore
"To ja zawsze będę Jego najwierniejszą! On Sam Lord Voldemort uczył mnie czarnej magii!"
~Bellatriks o sobie samej.
Edytowane przez SamWieszKto dnia 10-07-2013 16:34 |
 |
|
|
~evapob23
|
Dodany dnia 10-07-2013 16:29
|
Użytkownik

Ranga: Mugol
Punktów: 2
Data rejestracji: 02.07.13
Medale:
Brak
|
ja tam jakoś nie przepadam za nią to lizuska cały czas łaziła za czarnym panem a to że zabiła tych ludzi to pestka w porównaniu do tego co zrobił czarny pan takie jest moje zdanie
|
|
^raven
|
Dodany dnia 10-07-2013 16:38
|
Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
SamWieszKto napisał/a:
zabiła swoja siostrę i Syriusza. A takze Zgredka, Lupina i jego żonę, oraz wiele innych (mniej ważnych) postaci.
W książce nie ma informacji, kto zabił Lupina i Tonks. Z tym drugim się zgadza - Rowling poinformowała czytelników, że Nimfadora zginęła z rąk Bellatrix, ale w przypadku Remusa się mylisz. Lestrange nie zabiła też żadnej ze swoich sióstr, o ile mi wiadomo, obie przeżyły II bitwę o Hogwart.
Nie jestem w stanie wykrzesać z siebie ciepłego słowa o Bellatrix. Fanatyczka, psychopatka, pozbawiona wszelkich uczuć morderczyni. Na myśl o tym, co zrobiła Longbottomom, czuję tylko obrzydzenie. No i nie wybaczę jej zabicia Syriusza, never. Na jakiś rodzaj podziwu zasługuje tylko jej oddanie sprawie, w którą wierzyła. Była jedną z dwóch osób w gwardii Voldemorta, która w pełni poświęcała się dla swojego pana. Nie służyła Voldiemu dla chwały, czy też ze strachu, jak większość śmierciożerców, tylko autentycznie wierzyła w wyznawaną przez niego ideologię i w decydującym momencie nie odwróciła się od niego.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
 |
|
|
~SamWieszKto
|
Dodany dnia 10-07-2013 16:44
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 376
Data rejestracji: 17.06.13
Medale:
Brak
|
raven napisał/a:
SamWieszKto napisał/a:
zabiła swoja siostrę i Syriusza. A takze Zgredka, Lupina i jego żonę, oraz wiele innych (mniej ważnych) postaci.
W książce nie ma informacji, kto zabił Lupina i Tonks. Z tym drugim się zgadza - Rowling poinformowała czytelników, że Nimfadora zginęła z rąk Bellatrix, ale w przypadku Remusa się mylisz. Lestrange nie zabiła też żadnej ze swoich sióstr, o ile mi wiadomo, obie przeżyły II bitwę o Hogwart.
Ach. Rzeczywiście, z tą 'siostrą' to mi się pomyliło. A jeśli chodzi o Lupina to chyba też. XD Widocznie muszę przeczytać jeszcze raz książkę :p
~Albus Dumbledore
"To ja zawsze będę Jego najwierniejszą! On Sam Lord Voldemort uczył mnie czarnej magii!"
~Bellatriks o sobie samej.
Edytowane przez SamWieszKto dnia 10-07-2013 16:45 |
 |
|
|
~Vivia
|
Dodany dnia 20-07-2013 02:52
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 120
Data rejestracji: 20.07.13
Medale:
Brak
|
W sumie nie wiem dla czego ale ona jest moją ulubioną postacią.Chyba to przez tą jej manie...bo ja zawsze sobie wyobrażam ją jako fanatyczkę Voldemorta z hobby torturowania szlam i poniżania wszystkiego co się rusza i nie jest czystej krwi-pomijam Voldemorta.No i ja ogólnie lubię czubków a w filmie przedstawli ją jako wariatkę  |
 |
|
|
~filip94
|
Dodany dnia 20-07-2013 09:39
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 104
Data rejestracji: 14.07.13
Medale:
Brak
|
zabiła wiele ludzi ale postacią była śmieszną |
 |
|
|
~Vella
|
Dodany dnia 21-07-2013 00:33
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 117
Data rejestracji: 20.07.13
Medale:
Brak
|
Jest moją ulubioną postacią ale nie dlatego że jest sadystką itd ale dlatego że tym swoim wariactwem przełamuje rutynę 
]Nie ma wolności dla człowieka, jak długo nie pokonał on strachu przed śmiercią...
|
 |
|