· xD, <3, ^^, $w3eT, kOfFaNe, itd. |
~Fulanita
|
Dodany dnia 26-01-2011 10:26
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Członek GD
Punktów: 519
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 11.01.11
Medale:
Brak
|
Emotikon używam. Niezbyt często, ale używam.
Co do pokemonów - NIE CIERPIĘ. Nie dość, że nie można takiego tekstu odczytać to jeszcze wizualnie odrzuca. Do takich dzieci trzeba byłoby wysłać pana "jestem Hardcorem", żeby im pozrywał kable od internetu.
"Remus and Tonks, pale and still and peaceful-looking, apparently asleep beneath the dark, enchanted ceiling.."
Od przebiegłości Ślizgonów
Cnoty Gryfonów
i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS HUFFLEPUFFIE!
|
 |
|
|
~RedQueen
|
Dodany dnia 25-02-2011 14:26
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Horkruks
Punktów: 7249
Data rejestracji: 11.01.11
Medale:
Brak
|
Wkurza mnie to, ale tylko wtedy gdy ktoś z nimi przesadza. Ja czasem dam jakąś "buźkę", ale tylko jedną, lub dwie, bo wstawianie więcej jest po prostu żałosne i źle się czyta tekst jeśli jest ich za dużo  |
 |
|
|
~Pyflame
|
Dodany dnia 25-02-2011 15:41
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1995
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak
|
Lubię emotikonki, uważam, że to przydatne stworzenia. Denerwuje mnie jednak ich nadmiar lub zastępowanie nimi niektórych słów. LiTeReK RuSznEi FfIeLkOoŚc! nie stosuje, podobnie jak stu piętnastu wykrzykników po trzech literach. Czasem sobie pololuje, ale to raczej sporadyczne przypadki. Na ogół nabijam się z tzw. pokemonów, którzy słodzą wszystkim, których uważają za słitaśnych i ekstraśnych i w ogóle kul lub żalują na prawo i lewo bo ona nie umie zrobić takiego serduszka z literki a, be, ce!. Przykładowy tekst, z życia wzięty: loFFciam leFFciatana* . prawie jak ada$ia! ^^ <333. Tyle na temat.
*leFFciatan - Lewiatan, sklep
|
 |
|
|
~Lawrencee
|
Dodany dnia 25-02-2011 16:55
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1668
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 16.02.11
Medale:
Brak
|
Emotikony powinny służyć do wyrażania poszczególnych emocji, i min, jakie osoba je pisząca w tej chwili chiała by zaprezentować do sytuacji, jaką przedstawia tekst.
FaLoWaNE LiTeRy są do bani, bo tylko oczy męczą, i są dla dzieci.
Pkemon!@$te teksty tez są zbędne we wszelkich rodzajów postach ...
Uważam, że nie można ich stosować nadmiernie. A tekst, wyglądający przykładowo tak, nO @l3 dlAcZ3g0 Czep|a(iE Si3 t@kiEg0 pIsm@? napisany przez "!ewelka_bolitair", jest naprawdkę bez sensu.
Autorka tego tekstu napisała, iż zajęło jej to 3 razy więcej czasu, niż normalnie.
Więć już mamy jeden minus - strata czasu.
Ja się przyzwyczaiłam do czytania takich rzaczy, gdyż mam ten "zaszczyt" obcowania z ludźmi, któzy jeszcze tego obciachowego języka/pisma używają...
Jeszcze raz powtórzę moję zdanie - W małej ilości - jasne. pokazując w jakim humorze jest autor emoty - spoko. Ale błagam, nie piszcie jakiś Pokęocnych tekstów, które są zupełnie zbędne...
* * *
|
 |
|
|
~Bellatrix11227
|
Dodany dnia 29-05-2011 19:32
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 658
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 12.02.11
Medale:
Brak
|
Tak jak wiele osób wspomniało, zbyt dużą liczbą emotów odznaczają się pokemony. Niestety w moim środowisku jest ich Bardzo DUŻO. Słit focie, lol, i jakieś inne znaczki hebrajskie. Rozumiem jak ktoś na gg wstawi uśmiechniętą minkę czy coś, ale bez przesady. Nie cierpię słów: loffffciam i kofffam!
|
|
~fanka98
|
Dodany dnia 29-05-2011 21:25
|
Użytkownik

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5238
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 16.03.11
Medale:
Brak
|
Ariana napisał/a:
Emotikony nie są złe dopóki nie służą komuś za przecinek czy kropkę. Można czasami coś użyć , ale jak widzę kilkanaście emotikon w trzylinijkowej wypowiedzi to po prostu traktuje autora wypowiedzi, jako osobę z zaburzeniem własnej osobowości.
Jeżeli chodzi o PoKeMonY. No cóż, jak stwierdziła LoonyHaw, świadczy to tylko o ich poziomie intelektualnym. Żal mi tych osób po prostu.
Tu się zgodzę. Ja owszem, używam emotikonek, ale bez przesady. Ja mam takie koleżanki co używają fła$nie tEgO tYpU koFffanych, słita$nych litereceKKkkk, kTóRe Lofffciają ^^, Szczerze mówiąc uważam je za żałosne istoty o niskim intelekcie |
 |
|
|
~Laufey
|
Dodany dnia 30-05-2011 19:24
|
Użytkownik

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5205
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak
|
Ja mam mieszany stosunek do emotków. Z jednej strony używam niektórych, np. ;P, , - ale bez przesady. Wkurzają mnie też czasem autorzy postów na innych forach na shou'cie. Jak dodają tego typu emotki : ;^^, ;3, <88... Kiedy czasem patrzę na te posty fanek Biebera to aż dostaję ataku kaszlu... ''PhHySsHiaFfQ! Ja TeŻ ciĘ LOffCiaaam..!'' W ogóle od pewnego czasu wkurza mnie, jak ktoś nadużywa znaków interpunkcyjnych albo wykrzyknika, albo pytajnika. Np. ''.! , .?''.
|
~Hermionka111213
|
Dodany dnia 30-05-2011 19:49
|
Użytkownik

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2002
Data rejestracji: 27.03.11
Medale:
Brak
|
To jest chore! Jak tak można pisać?!
Do emotikonów natomiast nic nie mam i często je używam, jednak 10 buziek w ciągu jednego wyrazu to czysta przesada...
Podpisano: Przyszła pani Malfoy. <3
|
 |
|
|
`RazorBMW
|
Dodany dnia 30-05-2011 20:01
|
Moderator (F)

Ranga: Lord
Punktów: 820787
Data rejestracji: 04.10.09
Medale:
|
Hermionka111213 napisał/a:
To jest chore! Jak tak można pisać?!
A jak myślisz, czy dzieciaki same wiedzą, jak dobrze zachowywać się w Internecie? Nie, szczególnie, jak są w nim "na początku".
Typowy etap neo-kida, potem im przejdzie, więc nie ma się o co martwić.
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS
Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron
Moshic Akbar! Viva La Underground!
|
 |
|
|
~Loa_riddle
|
Dodany dnia 19-06-2011 18:58
|
Użytkownik

Punktów: 1507
Data rejestracji: 30.05.11
Medale:
Brak
|
Do emotikonków nic nie mam- sama ich używam np.; ; ). Ale jak widzę, gdy ktoś piszę "loffciam <3" etc, to mnie szlag jasny bierze.
-Panowie, proszę was, nie kłóćcie się z mojego powodu- poprosił Ian, który wciąż nie mógł się nadziwić przyjaźni między tak różnymi-zarówno z charakteru, jak i z wyglądu- rycerzami.
Sancerre uśmiechnął się.
-Och, ja i Henri kłóciliśmy się od zawsze, nawet wtedy, kiedy on był giermkiem mojego brata, a ja - giermkiem mojego kuzyna. A i tak to ja miałem zawsze ostatnie słowo.
-A ja miałem rację- odparł spokojnie de Bar.
Sancerre spojrzał na niego takim wzrokiem, że zarówno Ian jak i Grandpre uśmiechnęli się.
Hyperversum, Cecilia Randall
|
 |
|
|
~smierciozerczyni98
|
Dodany dnia 19-06-2011 19:13
|
Zbanowany

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 162
Data rejestracji: 25.05.11
Medale:
Brak
|
Nie lubię pokemonów. Zazwyczaj daje emotka na koniec zdania ale nie uważam że są one konieczne ale fajniej coś z emotkiem moim zdaniem wygląda.
chroń nas Slytherinie
|
 |
|
|
~Matthew Lucas
|
Dodany dnia 19-06-2011 19:54
|
Użytkownik

Ranga: Mugol
Punktów: 4
Data rejestracji: 03.09.10
Medale:
Brak
|
UfF|ElB|/-\|\/| T() |]|S/\/\ ).
|
Oczywiście, PoKeMoNuFf nienawidzę. Wrze mi krew, kiedy widzę osobę powyżej 12 roku życia piszącą Ta|{. Chcą zaimponować kolegom "Uau, jakiż jestem zaje****y!", ale to zwykła żenada. Oczywiście często piszę zUo, ale tak dla żartu. Emotikonkom nie jestem przeciwny, o ile nie jest ich za dużo... Sam używam , , ;], :/ w zależności od nastroju, ale w umiarze.
|
|
~AlexXx
|
Dodany dnia 14-07-2011 13:10
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 255
Data rejestracji: 11.06.11
Medale:
Brak
|
Używam emotek ale byle nie za dużo, a co do pokemonów piszących . tR@Ffk@ to nie komentuje. Nie lubię takiego pisma. Ono mnie wkurza.
Legenda głosi, że ktoś kiedyś powiedział, że takie pismo jest $w3EeTtt.
Kurcze napisanie jednego wyrazu tym pismem zajęło mi minute. I widać że pisanie takim pismem to jedna wielka strata czasu.
Edytowane przez AlexXx dnia 14-07-2011 13:12 |
 |
|
|
~Therion
|
Dodany dnia 14-07-2011 13:26
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1016
Data rejestracji: 03.07.11
Medale:
Brak
|
Czasami ma problem ze zrozumieniem tresci zapisanej taki pismem. Używam emotek, ale pismo trawy irytuje mnie, i uważam je za żenujace.
Pozdro Dla Ziomali
Killjoys!
MAKE
SOME
NOISE
Scabior <3
|
 |
|
|
~Karma Chameleon 20
|
Dodany dnia 26-07-2011 18:04
|
Zbanowany

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 598
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 14.07.11
Medale:
Brak
|
Też używam emotikonów i lubię je. Bez przesady.
 |
|
|
~Angel14
|
Dodany dnia 26-07-2011 18:51
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2184
Data rejestracji: 16.04.11
Medale:
Brak
|
Lubie uzywac emotikon, ale nie, ze cala wiadomosc sie z nich sklada, tylko od czasu do czasu.
|
~Blackie Black
|
Dodany dnia 26-07-2011 19:04
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 700
Data rejestracji: 01.01.11
Medale:
Brak
|
Nie znoszę pokoemonów, plastików, tapet, skwarek i wszystkiego co nienaturalnie wykroczyło granice. Wkurza mnie zawsze jak widzę to "słit" pismo i to wszystko, co niby jest "słit". Nawet nie wiedzą, bo mają takie małe łebki, że pisze się "sweet". A jeśli chodzi o emotki to nie są złe Często ich się używa do komunikowania się z innymi, a wiele z nich jest fajne |
 |
|
|
~Longbotton
|
Dodany dnia 26-07-2011 20:19
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 47
Data rejestracji: 26.07.11
Medale:
Brak
|
Do emotikonów nic nie mam i dość często ich używam, a co do pokemonów to mam takie same zdanie jak osoby powyżej.
 |
|
|
~fredgeorge
|
Dodany dnia 26-07-2011 20:34
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 133
Data rejestracji: 20.07.11
Medale:
Brak
|
osobiście nie "plugawię tekstu" , ale używam emotikonek. Jest to dobry sposób, żeby zaznaczyć że niektóre nasze wypowiedzi były żartem, a nie śmiertelnie poważną obrazą
- 5 galeonów!
- A dla brata?
- 10 galeonów!!"
|
 |
|
|
~kizzucha
|
Dodany dnia 23-09-2011 15:03
|
Użytkownik

Punktów: 1648
Data rejestracji: 05.01.11
Medale:
Brak
|
Sama nie używam takiego pisma i go nie toleruje, lubie tylko emotikonki, ale też w stosownych ilościach. Najczęściej jest to - ;].
Loa_Riddle - ;D
Ale że co? ;>
"-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome,puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - E  ecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
''Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwale, a nawet powstrzymać śmierć... Jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać."
"- Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
- Tak.
- Tak, proszę pana.
- Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, panie profesorze. "
|
 |
|