· Wstawanie rano |
~Courag
|
Dodany dnia 25-07-2009 15:22
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2553
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 22.01.09
Medale:
Brak
|
Generalnie nie mam większego problemu ze wstawaniem rano, tylko dzisiaj strasznie mi się nie chciało wstać, bo miałam w nocy małą przygodę, nie będę tu mówić jaką, bo to nie miejsce na takie wyznania, i zasnęłam nad ranem. Dzisiaj wymusiłam od siebie wstanie ok. 11 0. Normalnie wstaję pomiędzy 9:00 a 10 0. Do szkoły wstaję o 6 0 i jak mi się uda to wychodzę przed 7:00. Wstaję bez marudzenia, zwłaszcza kiedy mam historię lub polski, bo wiem, że na polskim zawsze jest zabawnie i czasem z tematu "hymny narodowe i kościelne" wychodzi temat "Doda i Jola Rutowicz" .
On Cię kocha - Twój Bóg
Okrutny albo szalony
W dziele swym jak najgorszy sen
I nie wiem jak mógł na to wszystko pozwolić
Closterkeller "Auschwitz"
"Zdarza się, że nasze dłonie są puste, ale serce zawsze pełne i możemy rozdawać z nich tóżne wspaniałości: ciepło, dobroć, pociechę radość...
Frances Hodgson Burnett
[mp3][url=http://biedronka19.wrzuta.pl/audio/5FqXrmwx8Db/zy_-_12_-_czy_to_grzech_labedz[/mp3]

|
 |
|
|
~Niewidka
|
Dodany dnia 25-07-2009 15:59
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1969
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak
|
Gdy jest rok szkolny wstaje o 6.20, aby zdążyć na autobus. Wystarczyłoby mi czasu gdybym wstała o 6.30, więc tak robie. Ale budzik ustawiam na 6.20, aby obudzić się i rozkoszować 10 minutami. To jest właśnie mój sposób na wczesne wstawanie. Ale gdy są wakacje, lub weekend.. to wstaje około 9-10, bo zasypiam o 1 godzinie. Więc czas mi nie ucieka, próbuje go wykorzystać... ;p
Edytowane przez Niewidka dnia 25-07-2009 16:02 |
 |
|
|
~Sayuki
|
Dodany dnia 25-07-2009 16:48
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 390
Data rejestracji: 09.09.08
Medale:
Brak
|
Zazwyczaj kiedy wstaję staram się myśleć, że właśnie wstał nowy cudowny dzień, ale nie zawsze mogę to tak po prostu przyjąć do wiadomości. Czasami gdy mam jakąś klasówkę albo idę z nieodrobionym zadaniem dzień wydaje się parszywy i nic nie wskazuje, że może być lepiej. Ale staram się nie zamartwiać. Ze wstawaniem problemu nie mam, bo odsypiam w weekendy. Oczywiście bez przesady, najwyżej do 9, bo w soboty i niedziele też mam zajęcia. Należe do scholi przyparafialnej i weekendy mamy próby. |
 |
|
|
~Szarlotta Szott
|
Dodany dnia 25-07-2009 19:13
|
Użytkownik

Punktów: 375
Data rejestracji: 23.07.09
Medale:
Brak
|
Nie należę do rannych ptaszków. Wstawanie na pewno przychodzi mi z wielkim trudem, ale mam jeden przyjemny sposób by wstawanie nie było taką katorgą Nastawiam budzik na kilka minut wcześniej niż muszę wstać i jak zadzwoni robię sobie krótką drzemkę, aż zbudzi mnie jeszcze raz.
Chociaż wiadomo, że jeśli w jakiś dzień czeka mnie coś wyjątkowego wstaję z energią i nie grzebię się
|
|
~Bobi1
|
Dodany dnia 25-07-2009 22:12
|
Użytkownik

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -40
Data rejestracji: 24.07.09
Medale:
Brak
|
W wakacje to najwcześniej o 9 wstaje, kiedyś o 6 mogłem i byłem rześki, teraz zapewne z powodu lenistwa oraz takiego że chodze spać 1-2;] Ale od września bolesna zmiana bo do liceum musze dojeżdzać i wstawanie zaczyna się o 6;/;/ Ale w wakacje nie zamierzam sie przyzwyczajac |
 |
|
|
~Agatka
|
Dodany dnia 29-07-2009 22:26
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 197
Data rejestracji: 29.07.09
Medale:
Brak
|
Nienawidzę wstawania rano, a muszę w ciągu roku szkolnego. Uwielbiam spać do południa, więc pobudka o 6 rano jest straszna. Jesienią i wiosną to jeszcze, jeszcze, ale zimą to koszmar. |
 |
|
|
~malfoj_sam_segz
|
Dodany dnia 30-07-2009 00:06
|
Użytkownik

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9603
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak
|
to także mój problem. zawsze nastawiam sobie budzik o 15 minut wcześniej, żeby to 15 minut mieć na oswojenie z szarą rzeczywistością i dobudzenie sie. często jest tak, że jednak zasypiam przez te pietnaście minut ii zamaist o 7 wstaję o 9 ;D
ale taki plus, że po plus/minus 9 godzin i wstaję, bo tyle każdy człowiek potrzebuję. często też się przydaje fukcja drzemka w telefonach, że alarm dzwoni co np. 10 czy 15 minut . ( =
|
~Sectumsempra
|
Dodany dnia 30-07-2009 09:17
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 82
Data rejestracji: 28.07.09
Medale:
Brak
|
Co dziwne ja nie mam tego kłopotu.Do szkoły to wstawałam o 6.10 bez problemu. Często budzę wcześnie bez nastawiania budzika. W wakacje również wstaję koło 7.00-7.30
|
|
~Edzia
|
Dodany dnia 30-07-2009 17:23
|
Użytkownik

Punktów: 334
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 03.06.09
Medale:
Brak
|
Nie mam problemów jeśli nastawię sobie budzik. Jestem taka że jak coś mnie już obudzi to już nie usnę. Ale uwielbiam wstać sobie o 10 co ostatnio często praktykuję. |
 |
|
|
~grejs
|
Dodany dnia 31-07-2009 00:11
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 130
Medale:
Brak
|
hm, zależy.
w dni "robocze" automatycznie wstaję o 5 0, żeby wyrobić się ze wszystkim do szkoły.
a w weekend, jeżeli tylko mogę, to śpię jak najdłużej się da  |
 |
|
|
~Doys
|
Dodany dnia 31-07-2009 16:00
|
Zbanowany

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -234
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 28.07.09
Medale:
Brak
|
Nienawidzę wstawać rano!!!
Nie mam żadnego sposobu na wstawanie rano, to rzecz silnej woli i determinacji. 
Edytowane przez Ariana dnia 31-07-2009 21:32 |
 |
|
|
~Sir
|
Dodany dnia 31-07-2009 16:03
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 258
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
jak wstawać rano? nie ociągasz się wstajesz odrazu (nawet z podskokiem) idziesz do kibla się oblać zimną wodą (mówiąc kibla, mam na myśli łazienke x)
|
~PurpleGirl
|
Dodany dnia 31-07-2009 16:10
|
Użytkownik

Ranga: Animag Wąż
Punktów: 549
Data rejestracji: 30.07.09
Medale:
Brak
|
Ja mam dobry sposób - wystarczy ustawić sobie Britney Spears na budzik są tez tego minusy - możesz być pewien, że niezaleznie od tego, jak ją lubisz, znienawidzisz ją po jakimś czasie, bo będzie kojarzyła ci się ze wstawaniem rano ^^
Ale, niestety, od kiedy komórka mi się zapsuła i musze używać takiej starej nokii, w której niektóre dzwonki polifoniczne nie chcą się odtworzyć (...) mam problemu ze wstawaniem rano 
|
|
~al_kaida
|
Dodany dnia 04-08-2009 23:03
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2217
Data rejestracji: 15.10.08
Medale:
Brak
|
Ja mam niestety tak, że żeby zdążyć na 8.00 do szkoły, muszę wstać ok 5.30 Zawsze na początku roku szkolnego mam z tym problemy, ale potem da się już przyzwyczaić. Za to w wakacje mogę sobie trochę więcej poużywać i wstaję ok. 10, żeby nie stracić za wiele z dnia 

|
|
~Crima
|
Dodany dnia 09-08-2009 13:01
|
Użytkownik

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 685
Data rejestracji: 30.07.09
Medale:
Brak
|
Różnie bywa, kiedy bardzo na coś czekam, sama się budzę i od razu zacieszam. Ale w zwykłe szkolne dni, przeciągam ostatnie chwile w ciepłym łóżeczku nawet o pół godziny.. strasznie nie lubię wstawać, zawsze marudzę. W wakacje jest luzik, śpię do 10. ;]
 |
|
|
~PunkRock_Princess
|
Dodany dnia 09-08-2009 18:35
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 62
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Nie. Nienawidzę wczesnego wstawania, mam naturę sowy. Muszę chodzić wczęsnie spać, bo inaczej cały dzień chodzę osowiała z powodu niewyspania. Z rana gimnastykuję się, żeby pozbyć się snu, niekiedy jem śniadanie i ubieram się metoda ekspresową, żeby jeszcze na chwilę położyć się do łóżka. |
 |
|
|
~hagrid123
|
Dodany dnia 09-08-2009 20:42
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 475
Data rejestracji: 04.08.09
Medale:
Brak
|
Jak to muszę codziennie do szko ły o 6,15 wstawać. Mówi się trudno i jedzie sie dalej. Jedyne co stosuję by rano stać wypoczętym i z entuzjazmem iść na lekcje jest długi , przyjemny sen. Można także pomyśleć sobie o czymś przyjemnym co będziemy mogli natępnego dnia zrobić(zmotywować się).
|
|
~Evi91
|
Dodany dnia 09-08-2009 20:53
|
Użytkownik

Ranga: Animag Lew
Punktów: 543
Data rejestracji: 04.08.09
Medale:
Brak
|
Jakoś już przyzwyczaiłam się do wstawania w ciągu roku... Idę za stwierdzeniem: kto rano wstaje temu Pan Bóg daje. Staram się myśleć pozytywnie i udaje mi się... wierzę w to, że każdy dzień będzie wyjątkowy i wspaniały. A jeśli mam się spotkać z kimś kogo lubię to czasami przeklinam, że czas tak wolno płynie. Natomiast jeśli zaśpię to od razu wiem, że to nie bezie dobry dzień... czasami tak się właśnie dzieje, a czasami nie.
Warto Śmiać
Cieszyć Się
Warto Kochać..."
Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
i Od-Wiedzy-Własnej-WszechWiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFINDORZE !
|
 |
|
|
~Vicodinka
|
Dodany dnia 09-08-2009 20:53
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 17
Data rejestracji: 07.08.09
Medale:
Brak
|
Ja do szkoły zrywam się o 6.oo, a ponieważ nie umiem usnąć przed północą, rano jestem nieprzytomna. Szczególnie z tym nie walczę, bo fazę rozbudzania odbywam 1h później, bijąc kolejne rekordy w sprincie na autobus. ;D
Kończy się adrenalina, kończy się przytomność. /czy jakoś tak. /
Generalnie rano wstawać nie lubię .
Edytowane przez Vicodinka dnia 09-08-2009 20:55 |
 |
|
|
~Diamond
|
Dodany dnia 10-08-2009 11:46
|
Użytkownik

Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 903
Data rejestracji: 06.08.09
Medale:
Brak
|
Strasznie nie lubię wstawać rano - masakra 
Jakiegoś super sposobu to nie mam na wstawanie rano, dużo ludzi po_prostu pije kawę - tylko, że ja nienawidzę kawy. 
Edytowane przez Ariana dnia 10-08-2009 12:37 |
 |
|