· Duchy |
~Angel14
|
Dodany dnia 29-07-2011 21:28
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2184
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 16.04.11
Medale:
Brak
|
Lubie Bezglowego Nicka, jest najsympatyczniejszy z wszystkich duchow i Irytka, ktory na koncu swietnie uja w slowal smierc Voldka 
|
~Dracon_Malfoy
|
Dodany dnia 09-08-2011 14:54
|
Użytkownik

Ranga: Członek GD
Punktów: 512
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 08.07.11
Medale:
Brak
|
Moim Szara Dama , bardzo pomogła Harremu za pośrednictwem Luny 
I według mnie była bardzo ładna 
Prawości Percye'go
Dopomóż nam J.K Rowling
|
 |
|
|
~DziedzicSlytherina
|
Dodany dnia 09-08-2011 19:43
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5368
Data rejestracji: 07.08.11
Medale:
|
Mi podobała się postać (a raczej duch ) Szarej Damy. Pociągająco tajemnicza, z ciekawą historią z przeszłości, ukrywająca wiele rzeczy. Ale jeżeli już tak bardziej na wesoło to IRYT (ale on był poltergeistem, więc nie wiem czy to się liczy )!! Jego jakże momentami żałosne żarty wywoływały u mnie śmiech : > Jęcząca Marta ? Poezja.. Najbardziej przewrażliwiony na punkcie swojej śmierci duch I tej jej urocze przekomarzanki z Ronem ..
Ogólnie to każdy z duchów wydaje mi się interesujący... |
 |
|
|
~Ginny Salazar Rovena Snape
|
Dodany dnia 09-08-2011 21:08
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 34
Data rejestracji: 09.08.11
Medale:
Brak
|
Ja najbardziej Lubię Krwawego Barona bo jest Krwawy...
I szarą damę,iryt też był fajny bo wkurzał McGonaGall heh
|
|
~Seva
|
Dodany dnia 18-10-2011 17:15
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak
|
Ja wręcz uwielbiam Krwawego Barona Głównie za to, że ten przeklęty Irytek się go boi 
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---
Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
<3
- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.
Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.
~"Mroczny Znak" -Zilidya
"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
|
 |
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 09-01-2012 16:22
|
Użytkownik

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Każdy ciekawił mnie na swój sposób. Prawie Bezgłowy Nick nie miał uciętej głowy do końca, co wydało mi się zabawne i zarazem intrygujące. Skoro był duchem to czemu mógł dotknąć swojego ciała i oderwać z niego głowę ? 
Duch Hufflepuffu nie spodobał mi się. Sama do końca nie jestem pewna dlaczego.
Duch córki Roweny Ravenclaw strasznie mnie ciekawił. No i Krwawy Baron. Kochał ją, więc zamordował, bo ona go nie chciała i sam popełnił samobójstwo. Ciekawi mnie, jak trafił do Hogwartu, jak i pozostałe duchy, oprócz córki Roweny, w końcu ona była związana z jednej z założycielek.
Duchy Syriusza, Lupina no i pozostałych pojawiły się tak nagle w różnych momentach tomów. Osobiście kochałam te postacie, więc było mi smutno, jak nagle się pojawiły martwe poprzez Kamień Wskrzeszenia. |
 |
|
|
~Alex Verie
|
Dodany dnia 03-04-2012 16:06
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1012
Data rejestracji: 25.08.11
Medale:
Brak
|
Hm, ciężko powiedzieć . Uwielbiam Irytka . Jest perfekcyjny! Te jego żarty <3. Ale lubię też i Krwawego Barona (jako Ślizgonka, jak bym nie mogła ).
Ale dla odmiany... Nie znoszę Jęczącej Marty! Tylko lata po szkole i jęczy! To jest straszne... 
Edytowane przez Alex Verie dnia 03-04-2012 16:08 |
 |
|
|
~tarantula head
|
Dodany dnia 03-04-2012 16:13
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1273
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak
|
Jako, że jestem ze Slytherinu, to muszę powiedzieć, że Krwawy Baron jest bardzo ciekawym duchem i po prostu go lubię. Jego historia była bardzo ciekawa. Ja także nie mogłabym żyć z myślą, że zabiłam ukochaną mi osobę, więc też bym popełniła samobójstwo.. Lubie jeszcze Irytka ;D Zawsze wprowadzał wiele śmiechu, więc nie było nudno. Szkoda tylko, że w filmie go nie było. Bo nie przypominam sobie, ale mogę się mylić.
|
~luna97
|
Dodany dnia 03-04-2012 16:31
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Data rejestracji: 26.01.12
Medale:
Brak
|
Ja lubię nie wiem dlaczego ale Grubego Mnicha, może dlatego, że tak śmiesznie się nazywa. Lubię także Szarą Damę- Helenę Ravenclaw no i Prawie Bezgłowego Nicka - Sr. Nicolasa, jest spoko. No i nie mogę też pominąć Jęczącej Marty. Za to Krwawego Barona nie lubię gdyż posiadam grę Harry Potter i KF i on mnie wkurza.
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
Otwieram się na sam koniec.
|
 |
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 15-03-2013 23:26
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Najbardziej z duchów Hogwartu do gustu przypadł mi Krwawy Baron. Miał w sobie to, czego wymaga się od "prawdziwego" ducha Wszakże mają one być przerażające, straszne, cierpiące męki na ziemi za dokonane za życia zbrodnie. Wszystko się zgadza. To podzwanianie łańcuchami i jęczenie na Wieży Astronomicznej dodaje mu niezwykłego uroku.
Na drugim miejscu jest poltergeist Irytek. Jego psikusy, dowcipy, zaczepki i uprzykrzanie życia uczniom zawsze dodawało do serii odpowiednio zważoną dawkę humoru
|
~SamWieszKto
|
Dodany dnia 10-07-2013 09:41
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 376
Data rejestracji: 17.06.13
Medale:
Brak
|
Tak, Szarą Damę i Jęczącą Martę oraz Prawie Bezgłowego Nicka. Szarą Damę, - ponieważ była córką Roweny, pomogła Harry'emu i lubiła Lunę. Była także duchem Ravenclawu.
Jęczącą Martę - ponieważ pochodziła z Ravu. Zakochała się w Harrym i mu pomogła w TT. Poza tym była dość dziwna, ale jakoś to w niej lubiłem.
Prawie Bezgłowego Nicka - ponieważ był dość sympatyczny i był przyjacielem Harry'ego.
~Albus Dumbledore
"To ja zawsze będę Jego najwierniejszą! On Sam Lord Voldemort uczył mnie czarnej magii!"
~Bellatriks o sobie samej.
|
 |
|
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 10-07-2013 09:46
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
Moim ulubionym duchem jest Prawie bez Głowy Nick,w sumie fajna była też Szara Dama.Lubiłam również Jęczącą Martę. |
 |
|
|
~LavenderBlack
|
Dodany dnia 10-07-2013 13:59
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 146
Data rejestracji: 07.07.13
Medale:
Brak
|
Lubię Irytka, Nicolasa i Krwawego Barona. Pierwszy jest przezabawny, drugi taki zyczliwy itd., a trzeci ma w sobie coś intrygującego.
CHROŃ NAS SLYTHERINIE!
Dziękuję Wam za pozdrowienia i również pozdrawiam <3
LAVENDER BLACK
|
 |
|