Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Bella Muerte F 09-03-2025 21:16

Nie, ale chciałabym chcieć to przeczytać.
~Grande Rodent F 09-03-2025 21:10

Ja na to nie czekam niestety :/ Oscary oglądnięte, obecnie czytam Wołanie Kukułki. To też w sumie Rowling. Czytał ktoś?
~Bella Muerte F 08-03-2025 17:32

HP taki awangardowy teraz, coś Rowling nie poszło bycie Szekspirem na miarę 21wiec może to się sprawdzi... Anyway, joke for today : ship name Musk Trump= Tusk
~Bartholomew F 07-03-2025 20:13

zrobia ze Snape ofiare rasizmu, czarny uczen gnojony przez elitarnych bialych uczniow szkoly magii i rasizmu w hogwarcie, z ojcem glownego bohatera na czele
^raven F 05-03-2025 23:04

No mnie przeszkadza nawet to, ze obsada nie bedzie angielska, wiec nie jestem jakos szczegolnie euforycznie nastawiona do tego projektu. Sie oceni, jak juz powstanie Zmieszany
^raven F 05-03-2025 23:01

Bella Muerte, ale to juz chyba oficjalne, ze Dumbledore'em bedzie John Lithgow, co nie? Ninja Czarny to ma byc Snape...
`RazorBMW F 04-03-2025 23:56

I nie, odcien skory to jest najmniejszy problem iksde. Potter jest martwy jako franczyza i HBO nie musi sie wysilac wiec wleci "kolejny serialik w przerwie na VoD"
`RazorBMW F 04-03-2025 23:54

Ja nie wiem czy ktos na ten badziew czeka na serio, HBO najlepsze czasy ma daaaaaaaaaawno za soba (True Detective faaaaaaaaantastycz
ny sezon 1, drugi okay, trzeci troche lepszy, reszta fuj)
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:39

Widzę, że robię sztuczny tłum x6, no ładnie
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:37

Witaj wiosko! Kto czeka na czarnoskórego Dumbledore'a czy Snape'a w HBO max Uśmiech)?
#Ginny Evans F 03-03-2025 04:59

Też nie jestem ukontentowana, ale pojawiło się kilka lubianych twarzy podczas ceremonii. Dobranoc! Sowa
^raven F 03-03-2025 04:54

Voldi bez Oscara, Trenta w ogole zapomnieli zaprosic (a ja zapomnialam to wczesniej sprawdzic Omg ), chyba nie jestem ukontentowana. Dobranoc, Hogs! Czarodziej
^raven F 03-03-2025 02:22

Serce
#Ginny Evans F 03-03-2025 02:05

:hug:
^raven F 03-03-2025 01:28

Bez Trenta nie jest tak bardzo happy Płacze
#Ginny Evans F 03-03-2025 00:52

Hejka, hogs! Happy Oscars day!
^raven F 03-03-2025 00:12

Sowa }{
`RazorBMW F 12-01-2025 14:53

To nie tak ze labele maja 50% obnizki na albumy bandcampie xD
^N F 11-01-2025 23:24

Magicznego roku, niech pieniądze w portfelu się magicznie pojawiają! Czarodziej
~Grande Rodent F 01-01-2025 13:05

Hej, również dla was magicznego nowego roku! Ja słucham top 357 już 3 dzień jak co roku. W temacie fajerwerków, też nie przepadam, bo moje koty się boją.

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,001
» Zbanowanych: 1,626
» Gości online: 912
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Na luźno
»»» Skąd się biorą...nicki?
Drukuj temat · Skąd się biorą...nicki?
~mcfly4ever F
Dodany dnia 23-02-2009 18:44
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 470
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 21.02.09
Medale:
Brak

No mój z tego, że kocham McFly xP Sam nick mówi: mcfly4ever (mcfly forever) Rozbawiony
Wyślij prywatną wiadomość
~Emily Riddle F
Dodany dnia 23-02-2009 19:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Woźny Hogwartu
Punktów: 954
Data rejestracji: 01.01.09
Medale:
Brak

dlaczego Emily? - bo lubię to imię i na trzecie chcę sobie wziąć Emilia (ang. Emily Oczko). Dlaczego Riddle? - bo chciałabym pochodzić od Riddle'ów xD sama nie wiem czemu Oczko. No i proszę - powstało Emily Riddle xD

Mega pozdro dla: Rass, mool, Enchanted i ofc dla Ciebie, drogi Gościu

Emily;*
~Luna Parkinson F
Dodany dnia 23-02-2009 19:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Charłak
Punktów: 14
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 20.02.09
Medale:
Brak

Moje dwie ulubione postacie z Harry'ego Pottera to Luna Lovegood i Pansy Parkinson. Imię dałam więc Luna, a nazwisko po Parkinson.
Edytowane przez Ariana dnia 23-02-2009 22:05
~Ephileps F
Dodany dnia 23-02-2009 20:20
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 597
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

U mnie to jest taka sprawa, że lubię czasem pisać jakieś opowiadania lub inne cuda na kiju. Pewnego razu wymyśliłem postać którą tak nazwałem - skojarzyło mi się chyba z epilepsją - ale nie dla tego, że moja postać na nią chorowała - po prostu tak się pojawiło znikąd....
img.userbars.pl/147/29366.png
i6.photobucket.com/albums/y246/adamn86/nomming.gif

***Sługami Boże jesteśmy Twymi w grobach, bo praw za życia równych nie ma.***

"Poza tym uważam że Kartaginę należy zniszczyć" Oczko
~addicted_to_HP F
Dodany dnia 23-02-2009 20:41
Użytkownik

Awatar

Ranga: Animag Lew
Punktów: 555
Data rejestracji: 18.01.09
Medale:
Brak

Poznałam słowo 'addict' na angielskim, no i wyszło, że to odpowiednie słowo. Połączone ze skrótem 'HP' daje mój nick.
Hermione and Ron.
~Lunka_07 F
Dodany dnia 24-02-2009 14:47
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 151
Data rejestracji: 17.02.09
Medale:
Brak

Dlaczego? Lunka to zdrobnienie (czy coś koło tego) od imienia mojej ulubionej postaci - Luny. A dlaczego 07? Albo chodzi o to, ile jest książek o HP, albo to po prostu kaprys, wybierzcie sami Oczko.

Od cnót Gryfonów,
Przebiegłości Ślizgonów,
i Kretynizmu Puchonów,
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!

Pozdrawiam wszystkich na Hogs! Ciebie również, drogi Gościu!

Pozdrawiam w szczególności użytkowników o nickach: Emily Riddle, Lily Luna Potter, Hermione, Narcyza_Malfoy95, Ami, Madlenne, Rewolucja, Luna772 Herma-aga23, Acti-Dolores, Gosia Black, Fanka Syriusza Blacka, Bonnie313, poppi94, Elfka oraz Luna Watson! Jesteście super!!!
~Tromedlov F
Dodany dnia 24-02-2009 15:06
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 183
Data rejestracji: 23.02.09
Medale:
Brak

Tromedlov to po prostu Voldemort od tyłu... ];->:D
Się nudziło, się odwróciło i się spodobało ;)
Edytowane przez Tromedlov dnia 24-02-2009 15:08
~Madlenne F
Dodany dnia 24-02-2009 15:13
Użytkownik

Awatar

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1654
Data rejestracji: 08.02.09
Medale:
Brak

Właściwie to mój nick wziął się stąd, że czytając kolejne tomy Harry'ego myślałam, jak fajnie byłoby być jedną z bohaterek tej sagi. Więc wymyśliłam swoją bohaterkę, o takim właśnie imieniu. (Na imię chyba wpadłam oglądając jakiś angielski film... Oczko)
I've got to take it on the otherside

http://hogsmeade....ad_id=2030
~Ariana Malfoy F
Dodany dnia 24-02-2009 17:13
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1014
Data rejestracji: 04.01.09
Medale:
Brak

Mój nick? Hm... Ariana - bo była to siostra Dumbledora i w zasadzie nie wiadomo nic o niej tak do końca. Jest postacią dość tajemniczą a ja taka chciałam być. Poza tym to imię pierwsze przyszło mi na myśl. Malfoy - to było drugie co mi wpadło do głowy więc wyszło Ariana Malfoy. Rozbawiony
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ej drogi Gościu pozdrawiam Cię Oczko A w szczególności pozdrawiam: Ami,
Lilly Luna Potter, Krzywołap 21, Emily Riddle, FeltonLover, Karola_94 Rozbawiony

^^^
Od cnoty Gryfonów,
Kretynizmu Puchonów,
i wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów,
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
...........................

[ Winston Churchill ]
_._._._._._._.
Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Snape'owi i uprasza go, by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi.
(...)

-Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
(...)

-Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
(...)

-Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.

[img]img232.imageshack.us/img232/7993/rtamichaeljackson726489.gif[/img]
[img]img517.imageshack.us/img517/1659/1134425189fslytherinyy3.th.jpg[/img]img5.imageshack.us/img5/6710/herbslythpj5.gifimg525.imageshack.us/img525/6458/9444489.gif
~Darkie18 F
Dodany dnia 28-02-2009 00:49
Użytkownik

Awatar

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 17
Data rejestracji: 27.02.09
Medale:
Brak

Oo, mój to dłoga historia. Kiedyś, na pewnej stronie, na której teraz jestem Super Administratorem i jej szczerze nienawidzę miałam nick Dark_Lady, a użytkownicy mówili na mnie Darkie. A 18 to wiadomo - tyle mam lat.
~LeStrange F
Dodany dnia 28-03-2009 15:23
Użytkownik

Awatar

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 88
Data rejestracji: 27.03.09
Medale:
Brak

LeStrange?
Lestrange - nazwisko z książek HP
strange - z angielskiego 'dziwny'
zwykłe 'Lestrange' mi się nie podobało, a 'strange' też nie było piękne, więc jedną literkę 'powiększyłem' i wyszło LeStrange xD
~Courag F
Dodany dnia 28-03-2009 16:19
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2553
Data rejestracji: 22.01.09
Medale:
Brak

Crazy_Lady to połączenie dwóch ksywek: Crazy i Lady Voldemrot

Przezwisko Crazy przylgneło do mnie, bo kiedyś na wycieczce szkolnej w radiu leciała piosenka Crazy Aerosmith i zaczełam się wygłupiać. Moja przyjaciółka powiedziała: Tak, tak wiemy, że ty sama jesteś crazy. I tak już zostało.
A z Lady Voldemort historia była tak: Kiedyś na polskim doszliśmy do tematu ulubionych książek (czasem tak dochodzimy do Joli RutowiczxD) no i ja powiedziałam o Harrym Potterze. Pani spytała się o ulubioną postać, ja powiedziałam, że Lord Voldemort. Ktoś powiedział: żona Voldemorta, a mój niesamowicie inteligentny kolega stwierdził: [i]To chyba będzie Lady Voldemort[/i.
Samo Crazy brzmiało tak jakoś krótko, a Lady Voldemort mało oryginalnie. Więc to połączyłam i jest Crazy_Lady.

On Cię kocha - gra słów a rozum wyjałowiony
Gdy dla niego żyjesz i dla niego umierasz
On Cię kocha - Twój Bóg
Okrutny albo szalony
W dziele swym jak najgorszy sen
I nie wiem jak mógł na to wszystko pozwolić

Closterkeller "Auschwitz"
"Zdarza się, że nasze dłonie są puste, ale serce zawsze pełne i możemy rozdawać z nich tóżne wspaniałości: ciepło, dobroć, pociechę radość...
Frances Hodgson Burnett

[mp3][url=http://biedronka19.wrzuta.pl/audio/5FqXrmwx8Db/zy_-_12_-_czy_to_grzech_labedz[/mp3]

cbimg9.com/graphics/08/12/66069c.jpg
www.courag.photoblog.pl Wyślij prywatną wiadomość
~SeverusS F
Dodany dnia 03-04-2009 15:33
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 407
Data rejestracji: 29.03.09
Medale:
Brak

Po przeczytany drugi raz 7 części po prostu nadal nie mogłam się otrząść ze śmierci Severusa Snape. Chciałam taki nick, ale był już zajęty i po za tym, to nie pasuje do dziewczyny, więc jest SeverusS.
- Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, dla ciebie stawiałem się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Wszytko po to, by, jak przypuszczałem, zachować syna Lily przy życiu. A teraz mi mówisz, ze hodowałeś go jak świnie na rzeź...
- To poruszające, Severusie - powiedział Dumbledore poważnie. - W końcu dorosłeś na tyle, żeby się nim przejąć?
- Nim? - krzyknął Snape. - ExPecto Patronum!
Z końca jego różdżki wypłynęła srebrna łania. Wylądowała na podłodze gabinetu, przeskoczyła raz przez gabinet i wyleciała przez okno. Dumbledore patrzył jak odlatuje. Kiedy jej srebrny blask zniknął w oddali, odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
- Po tak długim czasie?
- Zawsze. [...]
~Alanette Vieira Malfoy F
Dodany dnia 03-04-2009 15:41
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 985
Data rejestracji: 08.03.09
Medale:
Brak

Ha, dobre pytanie.
'Alanette' wzięło się od Alanis Morisette; 'Vieira' - cóż, po prostu kiedyś przy rejestracji maila na libero.it nie miałam koncepcji na nazwę i... po prostu wpisałam to, co pierwsze mi przyszło do głowy:p. Uznałam to potem za ładne imię i oto jest. Zaś 'Malfoy'... No cóż, od nazwiska Dracona Malfoya, postaci z 'Harry'ego Pottera', którą bardzo szanuję x).

Dodany dnia 07-04-2009 15:12
Użytkownik

Awatar

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2047
Data rejestracji: 02.04.09
Medale:
Brak

Wybrałem nazwę Fernando, ponieważ mój ulubiony piłkarz to Fernando Torres z Liverpoolu. Mój nick można też prosto skrócić na Nando. Oczko
~Gosia Black F
Dodany dnia 07-04-2009 15:28
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 584
Data rejestracji: 22.09.08
Medale:
Brak

Pierwsze słowo mojego nicku to moje imię oczywiście! ; ]. Black. No w sumie to nie wiem czemu Black. Tak jakoś mnie naszło, że zaczęłam myśleć o Syriuszu, a on miał przecież na nazwisko Black.I tak powstała Gosia Black : ] Dowcipniś
Muaaa :*

Widząc szczęście przechodzące przez ulicę lepiej go nie zatrzymywać. Kiedyś nadejdzie taki moment, że samo do nas przyjdzie.

Widzę cię Madeleine Lestrange ! ! ! ! xDd
www.rybcia358.jakijest.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Bonnie313 F
Dodany dnia 26-05-2009 19:00
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2669
Data rejestracji: 16.02.09
Medale:
Brak

Hmm. W sumie to na wszystkich stronach, na których jestem zalogowana, mam podobne nicki. I hasła też, ale nie o nich tu mowa. Bonnie to imię mojej ulubionej aktorki z HP. A numerek 313 mam przy większości nickach. Po za tym cyfra 3 jest moją ulubioną. Uśmiech
~Dora06 F
Dodany dnia 26-05-2009 20:17
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -50
Data rejestracji: 23.05.09
Medale:
Brak

Mój nick wziął się od imienia Tonkas czyli Nimphadora (chyba dobrze napisałam Język). Utworzyłam od tego zdrobnienie czyli dora, a 06 bo 6 to moja ulubiona cyfra ^^

"Może jest, a może go nie ma, ale pozostaje faktem, że potrafi poruszać się szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem, więc nie liczcie na to, że zabawi gdzieś dłużej, gdy wy planujecie coś ryzykownego."

"Różdżka nadal w dżinsach? Oba pośladki jeszcze całe? W porządku, idziemy. Locomotor kufer"

"- Dumni? Zwariowałaś? Tyle razy byłem bliski śmierci i przeżyłem? Będą wściekli."
~Elfka F
Dodany dnia 07-07-2009 20:16
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 702
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.05.09
Medale:
Brak

Ciekawy temat. Mój nick rozumie się sam przez sie. Lubie elfy. Zastanawiałam sie też nad Mrs. Norris ale zap zapomniałam że przecież tak nazywała się kotka Filcha.
Dodany dnia 08-07-2009 01:41
Użytkownik

Awatar

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 91
Data rejestracji: 08.07.09
Medale:
Brak

Mój nick, to mój pseudonim w internecie i w prawdziwym świecie. Miałam również wiele innych pseudonimów, nadanych przez samą siebie, jednak wszystkie umarły. I został ten nieszczęsny Majecian. A to wszystko przez moje imię!
Marlena=Marle=Marle-chan=Majeczan=Majecian
I za wszystkimi przekształceniami stoi moja najlepsza przyjaciółka.

"A potem zaczęło padać ciastkami."

hogsmeade.pl/tiara,ravenclaw,ona.gif

"-Denerwująca krukońska natura!- wzdycham. Tak, zdecydowanie jestem zbyt krukońska. Widać to nawet po barwach mojego pokoju - zdecydowanie przeważają w nim niebieskie i brązowe barwy. A to, że jestem molem książkowym już pomijam.
Kiedy tak rozglądam się po pokoju ze zrezygnowanym wyrazem twarzy, wchodzi do niego moja matka. Wszyscy wiedzą, że jest charłaczką, ale udaje, że to nieprawda.

Święty Pomidorze, naprawdę jestem zbyt krukońska!"
Przeskocz do forum:
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij