· Skąd się biorą...nicki? |
~mcfly4ever
|
Dodany dnia 23-02-2009 18:44
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 470
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 21.02.09
Medale:
Brak
|
No mój z tego, że kocham McFly Sam nick mówi: mcfly4ever (mcfly forever) 

|
 |
|
|
~Emily Riddle
|
Dodany dnia 23-02-2009 19:57
|
Użytkownik

Ranga: Woźny Hogwartu
Punktów: 954
Data rejestracji: 01.01.09
Medale:
Brak
|
dlaczego Emily? - bo lubię to imię i na trzecie chcę sobie wziąć Emilia (ang. Emily ). Dlaczego Riddle? - bo chciałabym pochodzić od Riddle'ów sama nie wiem czemu . No i proszę - powstało Emily Riddle 
|
 |
|
|
~Luna Parkinson
|
Dodany dnia 23-02-2009 19:58
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 14
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 20.02.09
Medale:
Brak
|
Moje dwie ulubione postacie z Harry'ego Pottera to Luna Lovegood i Pansy Parkinson. Imię dałam więc Luna, a nazwisko po Parkinson.
Edytowane przez Ariana dnia 23-02-2009 22:05 |
 |
|
|
~Ephileps
|
Dodany dnia 23-02-2009 20:20
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 597
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
U mnie to jest taka sprawa, że lubię czasem pisać jakieś opowiadania lub inne cuda na kiju. Pewnego razu wymyśliłem postać którą tak nazwałem - skojarzyło mi się chyba z epilepsją - ale nie dla tego, że moja postać na nią chorowała - po prostu tak się pojawiło znikąd....
|
~addicted_to_HP
|
Dodany dnia 23-02-2009 20:41
|
Użytkownik

Ranga: Animag Lew
Punktów: 555
Data rejestracji: 18.01.09
Medale:
Brak
|
Poznałam słowo 'addict' na angielskim, no i wyszło, że to odpowiednie słowo. Połączone ze skrótem 'HP' daje mój nick.

I
ship
Hermione and Ron.
|
 |
|
|
~Lunka_07
|
Dodany dnia 24-02-2009 14:47
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 151
Data rejestracji: 17.02.09
Medale:
Brak
|
Dlaczego? Lunka to zdrobnienie (czy coś koło tego) od imienia mojej ulubionej postaci - Luny. A dlaczego 07? Albo chodzi o to, ile jest książek o HP, albo to po prostu kaprys, wybierzcie sami .
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
Pozdrawiam wszystkich na Hogs! Ciebie również, drogi Gościu!
Pozdrawiam w szczególności użytkowników o nickach: Emily Riddle, Lily Luna Potter, Hermione, Narcyza_Malfoy95, Ami, Madlenne, Rewolucja, Luna772 Herma-aga23, Acti-Dolores, Gosia Black, Fanka Syriusza Blacka, Bonnie313, poppi94, Elfka oraz Luna Watson! Jesteście super!!!
|
 |
|
|
~Tromedlov
|
Dodany dnia 24-02-2009 15:06
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 183
Data rejestracji: 23.02.09
Medale:
Brak
|
Tromedlov to po prostu Voldemort od tyłu... ];->:D
Się nudziło, się odwróciło i się spodobało ;)
Edytowane przez Tromedlov dnia 24-02-2009 15:08 |
 |
|
|
~Madlenne
|
Dodany dnia 24-02-2009 15:13
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1654
Data rejestracji: 08.02.09
Medale:
Brak
|
Właściwie to mój nick wziął się stąd, że czytając kolejne tomy Harry'ego myślałam, jak fajnie byłoby być jedną z bohaterek tej sagi. Więc wymyśliłam swoją bohaterkę, o takim właśnie imieniu. (Na imię chyba wpadłam oglądając jakiś angielski film... )
I've got to take it on the otherside
http://hogsmeade....ad_id=2030
|
 |
|
|
~Ariana Malfoy
|
Dodany dnia 24-02-2009 17:13
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1014
Data rejestracji: 04.01.09
Medale:
Brak
|
Mój nick? Hm... Ariana - bo była to siostra Dumbledora i w zasadzie nie wiadomo nic o niej tak do końca. Jest postacią dość tajemniczą a ja taka chciałam być. Poza tym to imię pierwsze przyszło mi na myśl. Malfoy - to było drugie co mi wpadło do głowy więc wyszło Ariana Malfoy. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ej drogi Gościu pozdrawiam Cię A w szczególności pozdrawiam: Ami,
Lilly Luna Potter, Krzywołap 21, Emily Riddle, FeltonLover, Karola_94
^^^
Od cnoty Gryfonów,
Kretynizmu Puchonów,
i wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów,
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
...........................
_._._._._._._.
Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Snape'owi i uprasza go, by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi.
(...)
-Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
(...)
-Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
(...)
-Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
[img]  [/img]
[img]  [/img]  
|
 |
|
|
~Darkie18
|
Dodany dnia 28-02-2009 00:49
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 17
Data rejestracji: 27.02.09
Medale:
Brak
|
Oo, mój to dłoga historia. Kiedyś, na pewnej stronie, na której teraz jestem Super Administratorem i jej szczerze nienawidzę miałam nick Dark_Lady, a użytkownicy mówili na mnie Darkie. A 18 to wiadomo - tyle mam lat. |
 |
|
|
~LeStrange
|
Dodany dnia 28-03-2009 15:23
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 88
Data rejestracji: 27.03.09
Medale:
Brak
|
LeStrange?
Lestrange - nazwisko z książek HP
strange - z angielskiego 'dziwny'
zwykłe 'Lestrange' mi się nie podobało, a 'strange' też nie było piękne, więc jedną literkę 'powiększyłem' i wyszło LeStrange  |
 |
|
|
~Courag
|
Dodany dnia 28-03-2009 16:19
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2553
Data rejestracji: 22.01.09
Medale:
Brak
|
Crazy_Lady to połączenie dwóch ksywek: Crazy i Lady Voldemrot
Przezwisko Crazy przylgneło do mnie, bo kiedyś na wycieczce szkolnej w radiu leciała piosenka Crazy Aerosmith i zaczełam się wygłupiać. Moja przyjaciółka powiedziała: Tak, tak wiemy, że ty sama jesteś crazy. I tak już zostało.
A z Lady Voldemort historia była tak: Kiedyś na polskim doszliśmy do tematu ulubionych książek (czasem tak dochodzimy do Joli Rutowicz ) no i ja powiedziałam o Harrym Potterze. Pani spytała się o ulubioną postać, ja powiedziałam, że Lord Voldemort. Ktoś powiedział: żona Voldemorta, a mój niesamowicie inteligentny kolega stwierdził: [i]To chyba będzie Lady Voldemort[/i.
Samo Crazy brzmiało tak jakoś krótko, a Lady Voldemort mało oryginalnie. Więc to połączyłam i jest Crazy_Lady.
On Cię kocha - Twój Bóg
Okrutny albo szalony
W dziele swym jak najgorszy sen
I nie wiem jak mógł na to wszystko pozwolić
Closterkeller "Auschwitz"
"Zdarza się, że nasze dłonie są puste, ale serce zawsze pełne i możemy rozdawać z nich tóżne wspaniałości: ciepło, dobroć, pociechę radość...
Frances Hodgson Burnett
[mp3][url=http://biedronka19.wrzuta.pl/audio/5FqXrmwx8Db/zy_-_12_-_czy_to_grzech_labedz[/mp3]

|
 |
|
|
~SeverusS
|
Dodany dnia 03-04-2009 15:33
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 407
Data rejestracji: 29.03.09
Medale:
Brak
|
Po przeczytany drugi raz 7 części po prostu nadal nie mogłam się otrząść ze śmierci Severusa Snape. Chciałam taki nick, ale był już zajęty i po za tym, to nie pasuje do dziewczyny, więc jest SeverusS.
- Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, dla ciebie stawiałem się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Wszytko po to, by, jak przypuszczałem, zachować syna Lily przy życiu. A teraz mi mówisz, ze hodowałeś go jak świnie na rzeź...
- To poruszające, Severusie - powiedział Dumbledore poważnie. - W końcu dorosłeś na tyle, żeby się nim przejąć?
- Nim? - krzyknął Snape. - E  ecto Patronum!
Z końca jego różdżki wypłynęła srebrna łania. Wylądowała na podłodze gabinetu, przeskoczyła raz przez gabinet i wyleciała przez okno. Dumbledore patrzył jak odlatuje. Kiedy jej srebrny blask zniknął w oddali, odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
- Po tak długim czasie?
- Zawsze. [...]
|
 |
|
|
~Alanette Vieira Malfoy
|
Dodany dnia 03-04-2009 15:41
|
Użytkownik

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 985
Data rejestracji: 08.03.09
Medale:
Brak
|
Ha, dobre pytanie.
'Alanette' wzięło się od Alanis Morisette; 'Vieira' - cóż, po prostu kiedyś przy rejestracji maila na libero.it nie miałam koncepcji na nazwę i... po prostu wpisałam to, co pierwsze mi przyszło do głowy:p. Uznałam to potem za ładne imię i oto jest. Zaś 'Malfoy'... No cóż, od nazwiska Dracona Malfoya, postaci z 'Harry'ego Pottera', którą bardzo szanuję x).
|
|
~Fernando
|
Dodany dnia 07-04-2009 15:12
|
Użytkownik

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2047
Data rejestracji: 02.04.09
Medale:
Brak
|
Wybrałem nazwę Fernando, ponieważ mój ulubiony piłkarz to Fernando Torres z Liverpoolu. Mój nick można też prosto skrócić na Nando.  |
 |
|
|
~Gosia Black
|
Dodany dnia 07-04-2009 15:28
|
Użytkownik

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 584
Data rejestracji: 22.09.08
Medale:
Brak
|
Pierwsze słowo mojego nicku to moje imię oczywiście! ; ]. Black. No w sumie to nie wiem czemu Black. Tak jakoś mnie naszło, że zaczęłam myśleć o Syriuszu, a on miał przecież na nazwisko Black.I tak powstała Gosia Black : ] 
Muaaa :*
Widząc szczęście przechodzące przez ulicę lepiej go nie zatrzymywać. Kiedyś nadejdzie taki moment, że samo do nas przyjdzie.
Widzę cię Madeleine Lestrange ! ! ! ! d
|
 |
|
|
~Bonnie313
|
Dodany dnia 26-05-2009 19:00
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2669
Data rejestracji: 16.02.09
Medale:
Brak
|
Hmm. W sumie to na wszystkich stronach, na których jestem zalogowana, mam podobne nicki. I hasła też, ale nie o nich tu mowa. Bonnie to imię mojej ulubionej aktorki z HP. A numerek 313 mam przy większości nickach. Po za tym cyfra 3 jest moją ulubioną.  |
 |
|
|
~Dora06
|
Dodany dnia 26-05-2009 20:17
|
Użytkownik

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -50
Data rejestracji: 23.05.09
Medale:
Brak
|
Mój nick wziął się od imienia Tonkas czyli Nimphadora (chyba dobrze napisałam ). Utworzyłam od tego zdrobnienie czyli dora, a 06 bo 6 to moja ulubiona cyfra ^^
"Może jest, a może go nie ma, ale pozostaje faktem, że potrafi poruszać się szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem, więc nie liczcie na to, że zabawi gdzieś dłużej, gdy wy planujecie coś ryzykownego."
"Różdżka nadal w dżinsach? Oba pośladki jeszcze całe? W porządku, idziemy. Locomotor kufer"
"- Dumni? Zwariowałaś? Tyle razy byłem bliski śmierci i przeżyłem? Będą wściekli."
|
 |
|
|
~Elfka
|
Dodany dnia 07-07-2009 20:16
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 702
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.05.09
Medale:
Brak
|
Ciekawy temat. Mój nick rozumie się sam przez sie. Lubie elfy. Zastanawiałam sie też nad Mrs. Norris ale zap zapomniałam że przecież tak nazywała się kotka Filcha.
|
|
~Majecian
|
Dodany dnia 08-07-2009 01:41
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 91
Data rejestracji: 08.07.09
Medale:
Brak
|
Mój nick, to mój pseudonim w internecie i w prawdziwym świecie. Miałam również wiele innych pseudonimów, nadanych przez samą siebie, jednak wszystkie umarły. I został ten nieszczęsny Majecian. A to wszystko przez moje imię!
Marlena=Marle=Marle-chan=Majeczan=Majecian
I za wszystkimi przekształceniami stoi moja najlepsza przyjaciółka.
" -Denerwująca krukońska natura!- wzdycham. Tak, zdecydowanie jestem zbyt krukońska. Widać to nawet po barwach mojego pokoju - zdecydowanie przeważają w nim niebieskie i brązowe barwy. A to, że jestem molem książkowym już pomijam.
Kiedy tak rozglądam się po pokoju ze zrezygnowanym wyrazem twarzy, wchodzi do niego moja matka. Wszyscy wiedzą, że jest charłaczką, ale udaje, że to nieprawda.
Święty Pomidorze, naprawdę jestem zbyt krukońska!"
|
 |
|