Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Bella Muerte F 09-03-2025 21:16

Nie, ale chciałabym chcieć to przeczytać.
~Grande Rodent F 09-03-2025 21:10

Ja na to nie czekam niestety :/ Oscary oglądnięte, obecnie czytam Wołanie Kukułki. To też w sumie Rowling. Czytał ktoś?
~Bella Muerte F 08-03-2025 17:32

HP taki awangardowy teraz, coś Rowling nie poszło bycie Szekspirem na miarę 21wiec może to się sprawdzi... Anyway, joke for today : ship name Musk Trump= Tusk
~Bartholomew F 07-03-2025 20:13

zrobia ze Snape ofiare rasizmu, czarny uczen gnojony przez elitarnych bialych uczniow szkoly magii i rasizmu w hogwarcie, z ojcem glownego bohatera na czele
^raven F 05-03-2025 23:04

No mnie przeszkadza nawet to, ze obsada nie bedzie angielska, wiec nie jestem jakos szczegolnie euforycznie nastawiona do tego projektu. Sie oceni, jak juz powstanie Zmieszany
^raven F 05-03-2025 23:01

Bella Muerte, ale to juz chyba oficjalne, ze Dumbledore'em bedzie John Lithgow, co nie? Ninja Czarny to ma byc Snape...
`RazorBMW F 04-03-2025 23:56

I nie, odcien skory to jest najmniejszy problem iksde. Potter jest martwy jako franczyza i HBO nie musi sie wysilac wiec wleci "kolejny serialik w przerwie na VoD"
`RazorBMW F 04-03-2025 23:54

Ja nie wiem czy ktos na ten badziew czeka na serio, HBO najlepsze czasy ma daaaaaaaaaawno za soba (True Detective faaaaaaaaantastycz
ny sezon 1, drugi okay, trzeci troche lepszy, reszta fuj)
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:39

Widzę, że robię sztuczny tłum x6, no ładnie
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:37

Witaj wiosko! Kto czeka na czarnoskórego Dumbledore'a czy Snape'a w HBO max Uśmiech)?
#Ginny Evans F 03-03-2025 04:59

Też nie jestem ukontentowana, ale pojawiło się kilka lubianych twarzy podczas ceremonii. Dobranoc! Sowa
^raven F 03-03-2025 04:54

Voldi bez Oscara, Trenta w ogole zapomnieli zaprosic (a ja zapomnialam to wczesniej sprawdzic Omg ), chyba nie jestem ukontentowana. Dobranoc, Hogs! Czarodziej
^raven F 03-03-2025 02:22

Serce
#Ginny Evans F 03-03-2025 02:05

:hug:
^raven F 03-03-2025 01:28

Bez Trenta nie jest tak bardzo happy Płacze
#Ginny Evans F 03-03-2025 00:52

Hejka, hogs! Happy Oscars day!
^raven F 03-03-2025 00:12

Sowa }{
`RazorBMW F 12-01-2025 14:53

To nie tak ze labele maja 50% obnizki na albumy bandcampie xD
^N F 11-01-2025 23:24

Magicznego roku, niech pieniądze w portfelu się magicznie pojawiają! Czarodziej
~Grande Rodent F 01-01-2025 13:05

Hej, również dla was magicznego nowego roku! Ja słucham top 357 już 3 dzień jak co roku. W temacie fajerwerków, też nie przepadam, bo moje koty się boją.

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,001
» Zbanowanych: 1,626
» Gości online: 928
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Fobie
~XSoleadoX F
Dodany dnia 07-10-2010 22:12
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 205
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 04.10.10
Medale:
Brak

Od zawsze moją fobią są pająki. I niestety miałam kilka spotkań z wielkimi (nie takimi malutkimi "domowymi") pająkami, co mnie prawie o zawał przyprawiło xD
Drugą po części jest lęk wysokości. Gdy mam przed sobą jakąś barierkę to mogę tam stać i gapić się na dół (bez żadnego strachu) nawet, jeżeli to będzie wysokość kilkudziesięciu metrów. Ale jeżeli nie byłoby żadnej barierki czy czegoś podobnego, to nie zbliżyłabym się (i stała sparaliżowana kilka metrów dalej xd) nawet jeżeli byłoby to nisko (np. kilka metrów).
No i jeszcze mam taką jedną fobię, głupią taką... Gdy jestem na zewnątrz, to boję się burzy xd Po prostu wpadam w panikę, tak jak wtedy, gdy widzę pająka.
Wiem, że wzięło mi się to z dzieciństwa, ale nie pamiętam dokładnie dlaczego...

Edit:
blackowa napisał/a:
Czwarta to igły i krew . To chyba wiadome . <lol2>
Zapomniałam o tej fobii ;p
Też się tego boję od dzieciństwa. Zawsze jak widzę krew albo strzykawkę jestem bliska zemdlenia...
Edytowane przez XSoleadoX dnia 07-10-2010 23:07
Wyślij prywatną wiadomość
~blackowa F
Dodany dnia 07-10-2010 22:17
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 175
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.10.10
Medale:
Brak

Pierwsza to pająki . Dreszcze mi przechodzą , kiedy widzę coś takiego.
Druga to lęk wysokości . Boję się patrzeć z drugiego piętra , albo stać na wysokich schodach .
Trzecią jest ciemność . Boję się ciemności , dlatego w nocy raczej śpię , chyba , że jestem z kimś , komu ufam .
Czwarta to igły i krew . To chyba wiadome . <lol2>
I chyba ostatnia to małe pomieszczenia - klaustrofobia .

Pozdrawiam Cię drogi Gościu , pamiętaj o mnie. Język
www.historiasmierciozercy.blog.onet.pl Wyślij prywatną wiadomość
~RedQueen F
Dodany dnia 08-04-2011 13:52
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Horkruks
Punktów: 7249
Data rejestracji: 11.01.11
Medale:
Brak

Ja bardzo boję się pająków, gdy widzę jakiegoś od razu odskakuję i piszczę. Za równie straszne uważam koniki polne (zaczęłam się ich bać gdy w garażu kuzynki zobaczyłam takiego ogromnego - mógł mieć z 10cm) i modliszki (w Polsce chyba ich nie ma ale ja się ich boję nawet na zdjęciu Oczko ). Boję się też zastrzyków i dentystów.

Edytowane przez RedQueen dnia 08-04-2011 13:55
~Wasp F
Dodany dnia 08-04-2011 14:02
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Data rejestracji: 17.12.10
Medale:
Brak

Boje się wszystkich owadów,ale najbardziej pająków.Mam arachnofobię.Kiedy z kimś idę do lasu,to wtedy niosę długi patyk i co chwila się zatrzymuje,żeby nim przed sobą pomachać.Kiedyś mój tata na kompie na tapecie ustawił pająka,to uciekłam z pokoju,brakowało mi nawet odwagi,żeby ja zmienić.Kiedy jakiś pająk jest w moim pokoju to z piskiem i płaczem wybiegam z pokoju-Nie jestem go nawet w stanie zabić,tak bardzo się boję...
Za to żadnego lęku wysokości nie mam i uwielbiam duże wysokości i szybką jazdę.
~fanka98 F
Dodany dnia 08-04-2011 14:42
Użytkownik

Awatar

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5238
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 16.03.11
Medale:
Brak

ja nie boje sie pajakow, ale sie ich brzydze.
kiedys balam sie burzy.
od niedawna boje sie zastrzykow( za niedlugo bede miala szczepienie( aaaaaaaaaaaa ratunku!!))
~Hermionka111213 F
Dodany dnia 08-04-2011 14:52
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2002
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 27.03.11
Medale:
Brak

5 rzeczy, których się boję .
1. Duchów .
2. Śmierci .
3. Pająków (tak jak Ron) .
4. Węży .
5. Os i innych żądlących owadów .
Podpisano: Przyszła pani Malfoy. <3
~Alexandre F
Dodany dnia 08-04-2011 15:12
Użytkownik

Awatar

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 882
Data rejestracji: 22.03.11
Medale:
Brak

Mam klaustrofobię - boję się małych pomieszczeń. Zawsze, gdy siedzę w szafie wydaje mi się że ściany się zbliżają... Uh-oh!
Boję się wysokości. Przykład: zawsze, gdy opieram się o barierkę na wyższym piętrze, wydaje mi się, że zaraz barierka spadnie, a ja zlecę razem z nią, roztrzaskując się na kawałki o ziemię... Aff...
no i boję się szerszeni..
Dodany dnia 08-04-2011 16:02
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1200
Data rejestracji: 25.02.11
Medale:
Brak

Jeśli o mnie chodzi - totalna arachnofobia. Nieważne, czy to duże czy małe pająki - nienawidzę, brzydzę się i wskakuję na cokolwiek, co tylko uniemożliwi mi kontakt z tym uroczym stworzonkiem. Nawet nie mam odwagi zabić. Aczkolwiek wiem, że taki pająk sto razy bardziej boi się mnie niż ja jego Uśmiech

Nie lubię jeździć windami - szczególnie takimi starymi, skrzypiącymi. Ogólnie wydaje, że zaraz spadnie/runie w dół/utknie między piętrami.

I chociaż nie wiem czy to podpada pod fobię - nie zasnę sama w pokoju ze zgaszonym światłem i zamkniętymi drzwiami. Zawsze musi być jakieś choćby małe źródło światła. Kiedy nie jestem sama zasypiam spokojnie Uśmiech
http://magnolia--crescent.tumblr.com/ Wyślij prywatną wiadomość
~bloomix F
Dodany dnia 08-04-2011 21:40
Użytkownik

Awatar

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 617
Data rejestracji: 22.01.11
Medale:
Brak

Rose Granger napisał/a:

I chociaż nie wiem czy to podpada pod fobię - nie zasnę sama w pokoju ze zgaszonym światłem i zamkniętymi drzwiami. Zawsze musi być jakieś choćby małe źródło światła. Kiedy nie jestem sama zasypiam spokojnie Uśmiech

Też tak mam, ale coraz lepiej mi idzie i coraz mniej się boję, jak jest ciemno to moja wyobraźnia pracuje i to czasami w złym kierunku, ale teraz się robi coraz lepiej i już nie mam takich schiz.
No i jeszcze panicznie boję się schodów i wysokości. Tzn np kiedy muszę wejść np. na jakąś wierzę gdzie schody są strome, kręte i wąskie, to może z tym jeszcze jakimś cudem sobie poradzę, ale jeśli chodzi o zejście to wtedy jest taka panika u mnie, że masakra.

"Obojętność i lekceważenie często wyrządzają więcej krzywd niż jawna niechęć."
!leea F
Dodany dnia 08-04-2011 22:35
VIP

Awatar

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
Medal

A tak na serio. Mam fobię społeczną. Kompletna psychoza. Nienawidzę "zawierać nowych znajomości", nie lubię nowych, nieznanych dla mnie ludzi - a może nie tyle co ich nie lubię, a raczej się ich boję. Nie umiem zachowywać się bardziej swobodnie czy "być sobą" jeżeli nie znam kogoś więcej niż pół roku. A nawet więcej o.o To nie jest nieśmiałość. Na litość boską - ona też ma swoje granice. Ja się krztuszę ze strachu, jąkam się, jest mi duszno i najchętniej schowałabym się w szafie, byleby tylko ktoś dałby mi spokój. Nienawidzę silić się na fałszywe uśmiechy. Brrr...

Kolejna fobia... hm... mam niezwykły talent do wymyślania dość nieprzyjemnych sytuacji np. "Co najgorszego mogłoby mnie spotkać?" w bardzo realistyczny w moich wyobrażeniach sposób. Nie wiem skąd to się bierze. Potrafię wyobrazić sobie wypadek, pogrzeb mojej przyjaciółki i zacząć płakać. Czy też jakieś porwanie, i mieć ze strachu przyśpieszony puls.

Panicznie boję się śmierci. Tego co po niej. Czy coś jest, czy nie? ( ale to już wątek do rozpisania się do innego tematu ) Tego, że jak mnie nie będzie to wszyscy o mnie zapomną. Boję się przemijania, starości. Że potem będę żałować.

Kręci mi się w głowie, prawie fizycznie czuję ból, gdy widzę w filmie, gdy ktoś się... dusi. Najgorsze, najgorsze co może być. Duszenie się. Przełączam, wyłączam telewizor. Omijam wątki w książkach. Byleby nawet o tym nie myśleć.
Także za nic w świecie, za wszelkie pieniądze nie popłynęłabym łodzią podwodną, albo rakietą w kosmos. Powód? Znowu
"coby było gdyby?" i "co będzie ze mną, jak to się stanie?".

Kolejne ( nie będę wymieniać wszystkiego z mojej "kolekcji" ). Głęboka woda. Byłam np. w Egipcie nad morzem. Najpierw paręnaście metrów wody do połowy łydek a potem gwałtowny koniec spacerku i mimo przeźroczystej wody nie widać dna. Koszmar. Zaczynam powoli oddychać, spróbować się uspokoić. Raz jeszcze ( w Chorwacji ) pływałam na powierzchni wody z rurką i okularkami, oglądałam dno, robiłam zdjęcia, podnoszę głowę "Cholera" tak daleko od brzegu, ledwo co dopłynęłam, pokaleczyłam się na brzegu a potem się poryczałam. Ach, no i raz siedziałam sobie na plaży oglądając zachód słońca a tu nagle przypływ. Nie wiem gdzie popłynął ręcznik i moje okulary ale woda nie była już tak słona, więc pływało się o wiele trudniej i już miałam się poddać. A z moimi umiejętnościami pływackimi nazwanymi przez znajomych żabko-pieskiem to dopłynięcie trochę trwało. xd Dobra, ale koniec z tymi opowieściami - w każdym razie taka przygoda z morzem po raz trzeci, już tak mnie zniechęciła, że głębokiego morza nie lubię. Nie wejdę. Za nic. A jak pomyślę, o oślizgłym dnie morza, to mnie mdli.

Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
www.facebook.com/PesymizmPozwala Wyślij prywatną wiadomość
~Miionka F
Dodany dnia 08-04-2011 22:51
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 343
Data rejestracji: 29.10.10
Medale:
Brak

Boję się śmierci. Niby to ma się całe życie przed sobą a potem, puf i znika jak bańka mydlana. Boję się tego jak będę umierać. Kiedyś miałam depresję i myślałam o przyspieszeniu śmierci samobójstwem a potem chciałam być wampirem i uniknąć śmierci. Tak, wiem. Debilne. Ale czego to człowiek nie ma w głowie kiedy popada w depresję?

There's nothing to lose
When no one knows your name
There's nothing to gain
But the days don't seem to change.
~anetka4774 F
Dodany dnia 08-04-2011 23:10
Użytkownik

Awatar

Punktów: 697
Data rejestracji: 03.04.11
Medale:
Brak

Ja boję się śmierci,bo kto wie co będzie potem? Gdzie trafimy? Czasami sobie myślę co by było gdybym cierpiała przed śmiercią-to jest chyba najstraszniejsze,ponieważ podobno śmierć jest spokojna,łatwa.Życie jest trudniejsze.Rzadko ale zdarza mi się by tak jak Lord Voldemort mieć jakiegoś horkruksa chociażby jednego ale do jego stworzenia jest potrzebny dokonany akt zła-zabójstwo człowieka.Mnie nie byłoby na to stać...Zawstydzony
~Alexandre F
Dodany dnia 09-04-2011 12:42
Użytkownik

Awatar

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 882
Data rejestracji: 22.03.11
Medale:
Brak

lea - ja też mam swego rodzaju fobię strachu przed ludźmi. Gdy idę przez miasto i widzę, że ktoś się na mnie gapi, od razu nachodzi mnie myśl, że ze mną jest coś nie tak i dlatego tak się lampi. Blah dopiero gdy jestem z koleżanką czuję się pewniej...
Dodany dnia 11-04-2011 13:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 369
Data rejestracji: 10.04.11
Medale:
Brak

Heh, ja boję się os, pszczół i reszty tej jakże zacnej zgrai ^^. Poza tym wysokość. Mieszkam zaledwie na DRUGIM piętrze i kiedy wyglądam przez okno, kurczowo trzymam się parapetu. Kiedy jestem u babci jest jeszcze gorzej- ona mieszka na 5 (!) piętrze! Do niedawana bałam się też panicznie tego, że ojciec będzie musiał iść na noc do pracy (pracuje w Carrefourze ^^) - czyli że będę sama w domu w nocy. A w okół tak ciemno i słychać te wszystkie dziwne trzaski... brr. Ale niedawno to przezwyciężyłam. ^^
~Molineczka F
Dodany dnia 11-04-2011 17:15
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -75
Data rejestracji: 23.07.09
Medale:
Brak

Słyszę gdzieś "Rech...Rech" i już mnie nie ma. Żaby, ropuchy, jaszczurki. Błeee!
Dodany dnia 11-04-2011 19:22
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 234
Data rejestracji: 31.03.11
Medale:
Brak

ja z kolei mam arachnofobie..-czyli strach przed pajakami
strasznie sie ich boje
owszem korsazy nie bo co moze mi zrobi c maluitka kuleczka z dlugimi cieniutkimi nozkami,ale reszta to masakra
pamietam jak bylam mala to na umywalce byl krzyzak
o masakra w ogole do lazienki juz nie weszlam dopoki nie zabrali go
~Pyflame F
Dodany dnia 11-04-2011 19:26
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1995
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak

Nie należę do tych trzęsących porami na widok pająka, myszy, krwi albo na myśl o bobasach, spotkaniach z dentystą czy masła czekoladowego przyklejonego do podniebienia. O nie. Żeby nie było - nie mam nic do takich ludzi, ale z lekka mnie to śmieszy. No cóż. Moja fobia jest... dziwna. Boje się ptaków. Czyli ornitofobia. Nie jest to co prawda nasilone do tego stopnia żebym zabijała ptaki niczym muchy czy przeciwnie - uciekała na ich widok, ale nie zbliżam się do nich a spojrzenie tych "większych" mnie przeraża. Tu wyjątkiem są piękne kruki. Uwielbiam je. Po przeczytaniu bardzo ciekawej książki mi została lubość do nich. Poza tym... Boje się nieuniknionego - śmierci mojej babci. ta kobieta jest wielka - wychowała mnie a to na pewno nie łatwe. Czasem głupio myślę, że wolałabym sama umrzeć niż być świadkiem jej zgonu lub choćby gościem na pogrzebie.

Edytowane przez Pyflame dnia 11-04-2011 19:28
http://ask.fm/roguee Wyślij prywatną wiadomość
~cassandra F
Dodany dnia 11-04-2011 21:43
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 46
Data rejestracji: 07.04.11
Medale:
Brak

Ja to boje się os, pszczół i tego rodzaju owadów. Pająków to nie, co najwyżej mnie obrzydzają, ale jak widzę gdzieś osę, to uciekam w panice. Nie wiem, skąd to się wzięło, bo nigdy mnie żadna nie użądliła. Kiedyś się strasznie bałam szpitali, operacji i różnych chorób teraz ten strach ograniczył się do lęku przed operacjami i chorobami. No i to też nie wiem skąd się wzięło, bo też nigdy nie leżałam w szpitalu.
~loona F
Dodany dnia 22-04-2011 18:30
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 49
Data rejestracji: 02.12.10
Medale:
Brak

Ja mam lęk wysokości. Nawet na schodach się boję.., klaustrofobię, ale na szczęście jeszcze nie zaawansowaną. I lęk przed krwią, chociaż nie wiem czy to fobia, bo mi po prostu robi się słabo. I okropny lęk przed stratą kogoś bliskiego. i oczywiście lęk przed owadami, ale od niedawna, bo wcześniej się tak nie bałam. To przez użądlenie przez osę...To chyba wszystko Uśmiech
"Jeśli weźmiesz w podróż książkę(...), wydarzy się coś dziwnego:książka zacznie gromadzić twoje wspomnienia. Potem wystarczy ją otworzyć i znów znajdziesz się tam ,gdzie ją wtedy czytałaś.(...) wrócą do ciebie obrazy, zapachy, smak lodów które wówczas jadłaś...(...)" Atramentowe serce, C. Funke

Pozdrowienia dla drogi Gościu
~Bellatrix11227 F
Dodany dnia 06-05-2011 21:09
Użytkownik

Awatar

Punktów: 658
Data rejestracji: 12.02.11
Medale:
Brak

To trochę dziwne, ale przerażają mnie stopy!Tak wiem że to chore, ale naprawdę mnie obrzydzają.Cooo
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij