Dom:Slytherin Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 382 Ostrzeżeń: 0 Postów: 107 Data rejestracji: 04.02.15 Medale: Brak
Najwięcej fantasy - HP, LOTR, Opowieści z Narnii, Dary Anioła itp. Przygodowe również lubię, np. Zwiadowcy. Uwielbiam od pewnego czasu kryminały Agaty Christie i twórczość Stephena Kinga :)
Śmierć większa, a Noc mniejsza,
Noc była piękna jak sen, a Śmierć,
Śmierć była jeszcze piękniejsza.
Dom:Gryffindor Ranga: Czwartoroczniak Punktów: 200 Ostrzeżeń: 0 Postów: 76 Data rejestracji: 24.01.15 Medale: Brak
Ojj... Różnie. Na początku czytałam dla dzieci, po prostu, takie zwyczajne, zabawne. Podobały mi się też różne lektury, jednak pokochałam najbardziej ,,Chłopcy z Placu Broni''. Dosłownie zakochałam się w tej książce. Później miałam manię na inne dramaty... Oskar i pani Róża, Zostań jeśli kochasz... Bardzo mi się podobało również Bella i Sebastian. Jednak niedawno przeczytałam jedną książkę ,,Dom Tajemnic''. bardzo szybką ją przeczytałam, a cienka nie jest. Później na święta dostałam drugą część. Również bardzo szybko ją przeczytałam, a trochę tych stron ma. Ona jest taka... Fantastyczna. I w końcu... Dostałam Harry'ego Pottera. Zaczęłam bardzo szybko czytać, a tym bardziej, że dostałam ją tydzień przed feriami, to miałam dużo czasu na czytanie. Właśnie wtedy uświadomiłam sobie, jak bardzo mnie pociągają te książki, bo przez 2 tygodnie przeczytałam około 5 części Harry'ego Pottera. Dla mnie to trochę mało, ale dla bliskich... Dużo czasu spędzałam na czytaniu. Wiem, że nie powinnam, ale nie potrafię się oprzeć. Za niecały miesiąc czeka mnie ważny test. Rodzice powiedzieli, że po teście mogę spokojnie czytać. Myślę, że przez ten czas znajdę jeszcze inne ciekawe książki, ale dla mnie żadna nie przebije naszego Harry'ego.
,,Nie żałuj umarłych. Żałuj żywych, a przede wszystkim tych, który żyją bez miłości'' ~ Albus Dumbledore
,,Trzeba być bardzo dzielnym, by stawić czoło wrogom, ale tyle samo męstwa wymaga wierność przyjaciołom'' ~ Albus Dumbledore
,,Obojętność i lekceważenie często wyrządzają więcej krzywd niż jawna niechęć'' ~ Albus Dumbledore
,,Myśli mogą pozostawić głębsze ślady niż cokolwiek innego'' ~ Pomona Pomfrey
Dom:Gryffindor Ranga: Animag Lew Punktów: 537 Ostrzeżeń: 0 Postów: 142 Data rejestracji: 26.01.15 Medale: Brak
Fantastyczne
- Czytając je, mogę przenieść się w zupełnie inny świat.
- Mogę trenować moją wyobraźnię.
- Wyobrażać sobie niezwykłe rzeczy. Kryminały
- Lubię próbować rozwiązywać zagadki, zawarte w tego typu książkach.
- Zbliżać się do celu wraz z detektywem.
- Odkrywać zaskakujące zakończenie.
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 37745 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1,722 Data rejestracji: 02.08.11 Medale:
Ogólnie kocham czytać książki. Kocham ten inny, często lepszy świat, przedstawiany na stronicach książki.
FANTASY - fascynuje mnie magia, fantastyczne stworzenia (np. wilkołaki) i dziwne istoty humanoidalne. Świat fantastyczny, pozwala mi poczuć wolność i przenosi do czegoś wyjątkowego.
HORRORY - opowiadania grozy i horrory. Oczywiście nasz S. King oraz Lovecraft. Ogólnie jaram się horrorami i nie ma to jak poczytać taką książkę: w nocy, pod kołdra i z latarką w dłoni ^^
PRZYGODOWE - podobnie jak w przypadku książek fantastycznych. Jeśli chodzi o przygodówki, to najbardziej lubię te, których fabuła osadzona jest w Japonii.
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.