· W.E.S.Z |
~pottermanka135
|
Dodany dnia 12-01-2014 19:23
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 143
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.01.14
Medale:
Brak
|
Ja nie lubiłam tej WSZY Hermiony, skrzaty domowe były szczęśliwe że mogą pracować, niektóre były źle traktowane aleto nie powód by namawiać je do rebelii.
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!!!
|
 |
|
|
~marcelinawampir
|
Dodany dnia 16-02-2014 13:05
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 40
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 24.01.14
Medale:
Brak
|
ja osobiście bym się ni przyłączyła
przecież było jasne że skrzatom podoba się ich praca
 |
|
|
~Nerona_58
|
Dodany dnia 16-02-2014 18:44
|
Użytkownik

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 649
Data rejestracji: 10.08.12
Medale:
Brak
|
Ja osobiście nie byłam ani za ani przeciw. Wiadomo oczywiście, że skrzaty domowe uwielbiają swoja pracę i aż je nosi jak nic nie robią (jak moja matka). Ale trzeba tez zauważyć że Hermiona nie znała tak dobrze zwyczajów świata czarodziejów i miała troszeczkę racji, w końcu to nie wygląda najlepiej: małe skrzaty pracujące ciężko dla potężnych czarodziejów. Ale najwyraźniej tak miało być więc nawet jakby w tej W.S.Z.Y było trochę więcej osób to i tak by to nie wypaliło.
* Fiolki ze święconą wodą, błogosławione noże, stalowe i srebrne miecze-odparł Jace, kładąc broń na posadzce obok siebie.-Drut z elektrum, niezbyt przydatny w tej chwili, ale dobrze jest mieć coś na wszelki wypadek, srebrne kule, czary ochronne, krucyfiks, gwiazdy Dawida...
* Jezu!-mruknęła Clary.
* Wątpię, czy zmieściłby się tu
''Dary Anioła''
W moim świecie muzyka pod względem użyteczności plasuje się gdzieś między wstążkami do włosów a tęczą, przy czym tęcza może przynajmniej dawać pewne pojęcie o pogodzie.
Boję się umrzeć pod ziemią, co jest głupie, bo nawet jeśli zginę na powierzchni, to i tak zaraz pochowają mnie pod nią.
Kosogłos

|
 |
|
|
~Alicja Mirus
|
Dodany dnia 18-02-2014 21:30
|
Użytkownik

Ranga: Mugol
Punktów: 4
Data rejestracji: 11.11.13
Medale:
Brak
|
Według mnie W.E.S.Z. była całkiem dobrym pomysłem, tylko nie powinna obejmować wszystkich skrzatów, a tylko te, które nie chcą pracować i chcą być wolne.  |
 |
|
|
~kocz
|
Dodany dnia 20-02-2014 23:23
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 140
Data rejestracji: 13.03.12
Medale:
Brak
|
pottermanka135 napisał/a:
Ja nie lubiłam tej WSZY Hermiony, skrzaty domowe były szczęśliwe że mogą pracować, niektóre były źle traktowane aleto nie powód by namawiać je do rebelii.
Żadna rasa nie powinna być zniewolona pod dyktando innej. Jestem zdania że powinno się walczyć o własną wolność i godność jeśli jest ona zagrożona.
Ich war mit Legion.
ܐܢܐ ܒܠܝܐܝܠ.
And I am Lucifer, The devil in the flesh.
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti.
|
 |
|
|
~Regulus Arktus Black
|
Dodany dnia 14-06-2014 19:54
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Goblin
Punktów: 29
Data rejestracji: 12.06.14
Medale:
Brak
|
Według mnie Hemniona miała rację skrzaty powinny domagać się zapłaty za swoją prace i dobrego odnoszenia się do nich. Chętnie wstąpił bym do tego stowarzyszenia
Chroń nas slytherinie
|
 |
|
|
~Hermiona778
|
Dodany dnia 18-06-2014 19:53
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Wszechmocny magik
Punktów: 6272
Data rejestracji: 24.03.14
Medale:
Brak
|
Miała racje i przyłączyłabym się do tego stowarzyszenia. Żadne stworzenie nie powinno być tak traktowane. Jak można! :'
|
|
~Faria7
|
Dodany dnia 18-06-2014 20:00
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2652
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.06.11
Medale:
Brak
|
Ja uważam, że Hermiona postąpiła słusznie zakładając to stowarzyszenie. W końcu skrzaty nie miały odwagi, aby same przeciwstawić się warunkom, w jakich pracowały. Można powiedzieć, że pogodziły się ze swoim losem. Hermiona walczyła o ich prawa i robiła wszystko, aby uświadomić ludziom, że skrzaty powinny być traktowane na równi z ludźmi.