Dom:Ravenclaw Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1942 Ostrzeżeń: 0 Postów: 338 Data rejestracji: 14.12.11 Medale: Brak
Ja uwielbiam biżuterię. Mam sporo srebrnych łańcuszków itd, ale u mnie to zdaje egzamin tylko na uroczystościach rzeczywiście uroczystych tj. ślub, pogrzeb, itd. Na codzień na każdej ręce tak już od nie pamiętnych czasów mam po jednym pierścionku. Bransoletki to najczęsciej te z muliny, warkoczyki, to całe "kumihimo", lecz nie za dużo bo ja to jestem jednak tego zdania, że od przybytku głowa jednak boli, a w tym przypadku ręce. Łancuszki? Nie, bo na szyi noszę medalik komunijny, a jestem tak leniwa, że nie chce mie się go ściągać, a jak założę dwa łańcuszki to się plączą. No więc to by było na tyle. AD bransoletek na nogę. Noszę, ale tylko w lato, acz kolwiek teraz mam na nodze to taki mały objaw mojego ogromnego lenistwa (nieźle> nie chce mi się ściągć bransoletki z nogi)
Lubię korale, a ostatnio szaleję za naszyjnikami z zawieszkami w kształcie filiżanki, dzbanuszka... jest też jedna osoba, która robi śliczną biżuterię w kształcie smacznych czekoladek. A to wszystko z modeliny. Naprawdę świetne, mam zamiar kupić
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Odchodzę także z Hogsmeade, już nie będę wracać.
Dom:Gryffindor Ranga: Przeciętny Uczeń Punktów: 167 Ostrzeżeń: 0 Postów: 31 Data rejestracji: 20.07.09 Medale: Brak
Ja noszę kolczyki. Na rękach mam bransoletki (jeżeli można je tak nazwać) jedna jest z muliny, jedna to rzemyk z krzyżykiem, jeszcze jeden rzemyk z kostką do gitary oraz dzisiaj dostałam koraliki. Na szyi zazwyczaj mam łańcuszek- prezent od mamy. Ale czasami noszę koraliki czy łańcuszek z zawieszkami (np. z atrybutami z serialu)
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldor. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
Dom:Gryffindor Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1767 Ostrzeżeń: 0 Postów: 440 Data rejestracji: 09.02.13 Medale: Brak
Uwielbiam naszyjniki. Z tym, że zawieszki muszą być w miarę oryginalna. Z Wiednia mam ślicznego motylka, a zwykle spotyka się jakieś serca czy coś w tym stylu. Za kolczykami nie przepadam, ale czasami zakładam. Co do pierścionków i bransoletek, to raczej nie. Mam jeden pierścionek, ale jest na mój palec za duży. Jak zrobi się zdatny do użycia, to na pewno wypróbuję, bo bardzo mi się podoba.
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.