Dom:Slytherin Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 417 Ostrzeżeń: 0 Postów: 168 Data rejestracji: 29.12.13 Medale: Brak
Ja miałam być Julią, ale urodziłam się w czasie gdy 8/10 dziewczynek było tak nazywanych, więc zostałam Julitą. Drugie to Wiktoria, wybrane przez mojego tatę(bez wiedzy mamy). Co do imion zastrzeżeń nie mam.
Miłość jest jak kwiat, gdy o nią dbamy rozkwita i staje się piękniejsza.
Lecz gdy zostawiamy ja samej sobie obumiera i zanika.
Pozdrawiam Veronikę Astorię Malfoy,Hermionę Riddle \555555] , Martę Black i [color=#cc6633]]AdamKra
[/color]
I LOVE Saphira!!
,, Na początku były smoki: dumne, groźne i niezależne. Ich łuski lśniły jak klejnoty i każdy, kto na nie spojrzał, czuł rozpacz, bo wspaniała i straszliwa była ich uroda'' ],, Dziedzictwo''
Edytowane przez Ginny Zabini dnia 30-01-2014 13:47
Dom:Ravenclaw Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 324 Ostrzeżeń: 1 Postów: 69 Data rejestracji: 23.01.14 Medale: Brak
Według pewnej strony ze znaczeniami imion:
Arkadiusz jest ekstrawertykiem, zawsze gotowym nieść pomoc słabszym. Nie kieruje się emocjami, ale wyostrzonym poczuciem sprawiedliwości. Ma duszę rycerza, zawsze gotowego do obrony wdów i sierot. Chciałby móc wykrzyczeć swe oburzenie, miłość, ból. Robi to aby zaalarmować opinię publiczną, by zaprotestować przeciw niesprawiedliwości. Nie kieruje nim uniesienie lecz głębokie przekonanie. Arkadiusza charakteryzuje silna wola dająca znać o sobie w ważniejszych momentach życia. Jest to również osoba gderliwa i obrażalska o silnym pragnieniu bycia kochanym i akceptowanym.
Wszystko by się zgadzało, gdyby nie fakt, że jestem introwertykiem, moją cechą dominującą jest nieśmiałość. Kieruję się zarówno emocjami jak i sprawiedliwością. Zawsze jestem gotów pomóc potrzebującym ale tylko wtedy, kiedy się upewnię, że to nie jest próba wykorzystania mnie. Co do ostatniego zdania jak najbardziej prawdziwe... ;p
Imię Arkadiusz pochodzi od greckiego słowa arkadikós lub łacińskiego Arcadicus i Arkadilius. Oznacza: szczęśliwy jak Arkadyjczyk.
Żebym jeszcze był szczęśliwy to mógłbym się zgodzić... no ale skoro tak mówią to to ma jakiś sens
Ogólnie cieszę się że jestem Arek a nie Błażej. Dobrze mi z tym, chociaż jeszcze pół roku temu oddałbym wszystko, by zostać Bartkiem.
Jest to imię żeńskie pochodzenia łacińskiego, odpowiednik męskich imion Patrycjusz, Patrycy, Patryk. Oznacza "szlachetnie urodzona, patrycjuszowska".
Czyli moje imię wywodzi się ze szlachty ^^. Na drugie imię mam Kinga.
Małgorzatą mi się zostało, bo gdyż ponieważ tak miała na imię jakaś-tak znajoma mojej mamy, i tak wyszło samo z siebie. Drugiego imienia (na szczęście!) nie mam, wystarczy pierwsze długaśne i nazwisko jeszcze dłuższe, w pakiecie. Przy bierzmowaniu wybrałam sobie Klarę - chociaż wybierałam jeszcze między Emilią a Julią. Tam mogłabym mieć na imię, czemu nie, krótko zwięźle i na temat, no i święta ciekawa.
Hmm... Prawdę mówiąc, nigdy nie pytałam o to rodziców. Nie raz już to miałam w planach, ale zwykle o tym zapominam podczas rozmów z nimi. Wiem tylko dlaczego nie mam drugiego imienia - kiedy mój tata poszedł załatwić coś tam ze chrztem mojej starszej siostry, podał tylko jedno imię. Moi rodzicie nie wiedzieli, że można to jeszcze zmienić, więc ostatecznie na chrzcie została z jednym imieniem. I żeby się nie poczuła pokrzywdzona, podczas mojego chrztu również dali mi tylko jedno imię, Małgorzata.
Harry nie mógł się zdecydować, czy jest przerażony, czy chce mu się śmiać.
- Nie!
- Czy mogę namówić cię, żebyś przeszedł na mroczną stronę?
- N... - zaczął Harry i spojrzał na niego z zakłopotaniem. To, pomimo wszystko, było bardzo poważne pytanie. - A chciałbyś?
Malfoy wydął wargi.
- Niekoniecznie. Chociaż to mogłoby być zabawne.
Harry potrząsnął głową z niedowierzaniem.
I tak, owszem, z pewną dozą rozbawienia. Nikt inny nie miał tak rażąco paskudnego charakteru jak Malfoy, a to, że obnosił się z nim tak bezwstydnie budziło niemal chęć wybaczeniu mu.
- Dobrze - powiedział w końcu Malfoy.
[...]
- Co zwykle robisz ze swoimi przyjaciółmi? - zapytał Harry niezręcznie.
- Mówię im co mają robić, a oni potem odchodzą i zostawiają mnie w spokoju.
- Och... - ten pomysł nie wydawał się Harry'emu zbyt zachęcający.
- Zrobisz to, co ci powiem? - zapytał Malfoy wprost.
- Nie!
- Ech - powiedział Malfoy ponuro.- Cóż... no więc, co ty zwykle robisz z przyjaciółmi?
- Eeee... dużo rozmawiamy, jaki jesteś wstrętny.
- Więc możesz to robić. Traktuję to jako komplement. 'Światło pod Wodą'
Dom:Gryffindor Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru Punktów: 115 Ostrzeżeń: 1 Postów: 88 Data rejestracji: 12.07.14 Medale: Brak
Ja od samego początku miałam być Matyldą. Dlaczego? Może dlatego, że moja mama ma na imię Ida i chcieliśmy mieć inne imiona od wszystkich. Nie jestem tego pewna... Na drugie mam Maria. Ogólnie lubie swoie imiona. Mam lekkie zastrzeżenia do Marii, ale cóż. Na trzecie chce mieć Mirosława. Lubie być Matyldą.
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
Ja mam na cześć takiego pana, który nazywa się Michaił Gorbaczow. ^^ Mama była w ciąży, ojciec na kontrakcie w ZSRR - odległe lata. No i tak jakoś telefonicznie ustali, że będzie Michał. Osobiście wolę myśleć, że to jednak na cześć Michała Wołodyjowskiego albo Archanioła.
- - -
The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.
- - -
- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
Dom:Gryffindor Ranga: Skrzat domowy Punktów: 20 Ostrzeżeń: 0 Postów: 8 Data rejestracji: 05.02.15 Medale: Brak
Ah.. Moje imię wybrała matka. Z początku miałam być Frankiem, Jasiem, Kamilem, Ewą i Maryśką... Ale zostałam Julią
Podobno imię wywodzi się ze Starożytnej Grecji i oznacza różę lub piękny kwiat
Dom:Slytherin Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 382 Ostrzeżeń: 0 Postów: 107 Data rejestracji: 04.02.15 Medale: Brak
Moje imię - Aleksandra, jak podpowiedziała mi ciocia wikipedia, jest żeńskim odpowiednikiem imienia Aleksander, które oznacza obrońca ludzi
Śmierć większa, a Noc mniejsza,
Noc była piękna jak sen, a Śmierć,
Śmierć była jeszcze piękniejsza.
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂÂĂÂÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄÂÄšÄÄÂĂÂwiadczenie usÄÂÄšÄÄÂĂÂug na najwyÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂszym poziomie, w tym rÄÂĂÂĂĹĄĂÂwnieÄÂÄšÄÝ̠dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieÄÂÄšÄÄÂĂ przeglĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies oznacza, ÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂe bĂÂĂÂÄÂĂÂdĂÂĂÂÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzĂÂĂÂÄÂĂ dzeniu. W kaÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂdej chwili moÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂesz dokonaĂÂĂÂÄÂĂ zmiany ustawieÄÂÄšÄÄÂĂ przeglĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies - wiĂÂĂÂÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄÂÄšÄÄÂĂÂci.