Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 424 Ostrzeżeń: 3 Postów: 150 Data rejestracji: 23.02.10 Medale: Brak
Ja okulary noszę od zerówki mam bardzo dużą wadę ale i tak noszę je tylko w domu.
A gdy świeci słoneczko to oczywiście noszę przeciwsłoneczne
Dom:Gryffindor Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1752 Ostrzeżeń: 3 Postów: 419 Data rejestracji: 18.03.10 Medale: Brak
Ja nosiłam okulary przez około 6 lat. Potem poszłam do szkoły i po dwóch miesiącach miałam wizytę u okulisty. Cała wada mi się cofnęła, nawet okulistka była w szoku, bo miałam serio dużą wadę. I od tamtej pory mam zdrowe oczy. Okulary bardzo mi pasowały. Jak patrzę teraz na zdjęcia z dzieciństwa, to nie wyobrażam sobie mnie bez okularów. Z początku jak zaczęłam nosić, to miałam 1-3 lata, to raz je do kosza wyrzuciłam, a raz próbowałam w ubikacji utopić. Potem już się przyzwyczaiłam, a do tego jak rodzice mi kupili z takim czymś, że jak się je przewracało, to taki Kubuś Puchatek mały tam latał. To był taki lans w przedszkolu, że ja nie mogę. xD
Nigdy nie mogłam pogodzić się z kreowaniem mnie na symbol seksu. Z seksu uczyniono przedmiot. Nienawidzę myśli, że mam być przedmiotem. Bóg umiera jeśli go nie kochamy, ale ja nie umarłam, choć nikt mnie nie kochał.
Dom:Gryffindor Ranga: Barman w Trzech Miotłach Punktów: 1306 Ostrzeżeń: 1 Postów: 382 Data rejestracji: 20.03.10 Medale: Brak
Ja (niestety) noszę okulary, od jakoś 10 msc. Taa, niby wszyscy mi mówią, że ładnie w nich wyglądam, ale mimo to czekam do marca, póki dostane wreszcie upragnione soczewki. W lato jest najgorzej, gdy nawet nie mogę nosić okularów przeciwsłonecznych, bo bez MOICH okularów jednym słowem jestem ślepa -,-
Ja noszę okulary od października 2009r. Pamiętam jak wpadłam w panikę. bo oglądałam telewizję i nagle mi się wszystko zamazało. Potem jak się okazało, ze muszę nosić okulary, byłam przerażona. Jednak kiedy je kupiłam, nie było tak źle jak myślałam. Mam piękne, granatowe okulary (jak je wybierałam byłam pewna, że są czarne) z wąskimi oprawkami. Są po zabiegu odginania oprawki, bo kiedyś na nie nadepnęłam Uwielbiam je
Okulary noszę od bodajże pierwszej klasy podstawówki. Moja wada z wiekiem się pogłębiała. Teraz wynosi 3,5 dioptrii na plusie w oku prawym i 4 (też na plusie) w oku lewym. Bez okularów ani rusz - nie widzę prawie nic. I nie są to jakieś czarne plamy. Wszystko jest straszliwie rozmazane. Do okularów się przyzwyczaiłam - już nie zauważam, że mam je na nosie. Zdejmuje je tylko do spania. Bez nich wzrok strasznie mi się męczy.
Moje oprawki są koloru bordowego.
Edytowane przez aneri dnia 27-05-2010 20:18
Dom:Gryffindor Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1201 Ostrzeżeń: 1 Postów: 290 Data rejestracji: 04.05.10 Medale: Brak
Nie uważam, że osoby które noszą okulary są brzydkie. Jeśli okulary faktycznie są dobrze dobrane to mogą nawet dodać urody. Ja sama osobiście nie noszę, ale jeśli będę tak jak dotychczas przesadzała z komputerem to pewnie niedługo się z nimi przywitam.
O ponad roku noszę okulary korekcyjne (minus 2). Na początku kłóciłam się z mamą, że nie będę ich nosić i w ogóle, ale jakoś się przyzwyczaiłam. Teraz bardziej się sobie podobam w okularach niż bez . Grunt to dobrze dobrane oprawki.
Ja też noszę okulary (czytałam po ciemku, z latarką pod kołdrą). Niektórzy moi znajomi sądzą, że ładniej mi bez nich, a niektórzy, że w okularach. Moja przyjaciółka ostatnio zmieniła okulary na soczewki i wygląda przebosko:)
Dom:Gryffindor Ranga: Sługa Czarnego Pana Punktów: 1102 Ostrzeżeń: 1 Postów: 355 Data rejestracji: 13.12.09 Medale: Brak
Okularów nie noszę żadnych- ani przeciwsłonecznych ani tych drugich ;]
Co do przeciwsłonecznych, to najzwyczajniej nie lubię. Szczególnie takich wielkich, na pół twarzy. A zwykłe... Chociaż powinnam nosić, nie noszę. Boli mnie od nich głowa ;]
Co do wszechobecnej opinii, że kiedy człowiek nosi okulary, musi w nich wyglądać brzydko, uważam, ze to czyta głupota. Jeśli się je dobrze dobierze, dodają uroku.
Dom:Ravenclaw Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 383 Ostrzeżeń: 0 Postów: 125 Data rejestracji: 05.08.10 Medale: Brak
Okulary noszę od początków podstawówki. Tylko że tyle razy mi się połamały...bo się rzucało plecakiem biegnąc na obiad... że musiałam mieć co roku nowe . Nie sądzę żeby noszenie okularów było wstydem. Ja mam okulary do czytania, pisania, oglądania tv i grania na komputerze, ale chodzę w nich cały czas, chociaż nie muszę. Według mnie okulary potrafią poprawić wygląd, ale też go zepsuć. Na przykład mojej koleżance z klasy w ogóle (jak sama mówi) okulary nie pasują, więc nosi soczewki, i jej one nie przeszkadzają, tylko musi uważać, żeby jej nie wypadły n wf-ie. To czy ktoś woli okulary od soczewek, to tylko kwestia gustu i przyzwyczajenia. Ale ja i tak wolę okulary
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice,
Król tułacz wróci na stolicę.
Ja noszę okulary od 3 klasy (teraz idę do 2 gim.). Na początku niektórzy mnie przezywali cztreooka itp. ale po jakimś czasie im się znudziło=) A ja się ciagle nie mogę przywyczaić, do tergo jak wyglądam bez okularów. Na serio! Na dowodzie tymczasowym (jechałam za granicę i musiałam wyrobić) mam zdjęcie bez okularów bo podobno "tak trzeba". Jeszcze niedawno zmieniłam fryzurę i rozważam zakup kolorowych soczewek. Na tej granicy to nikt mnie nie utorzsami z dziewczyną z dowodu=PP
Okulary zakładam do kompa albo telewizora. Do szkoły też noszę, ale w plecaku, w razie jakbym potrzebowała. Nie wyglądam w nich jakoś brzydko, trochę inaczej, ale całkiem ładnie, bo pasują mi do twarzy i w ogóle...
Ja odkąd skończyłam trzy lata musiałam nosić okulary. Miałam bardzo słaby wzrok, grube szkła jak denka od szklanych butelek. Dzięki temu, że mama mnie pilnowala, żebym ich nie ściągała, to od dwóch lat nie muszę ich nosić, jedynie zakładam je do oglądania telewizji i czytania książek. Na początku trudno było mi się przyzwyczić, że nie muszę ich nosić na codzień. Uważam, że dobrze dobrane okulary nie szpecą, dodają uroku i osobowości. Bez nich można stać się zupełnie kimś innym.
Mówią o mnie ''córka diabła'' - temu nie zaprzeczę ani ja, ani ktos, kto mnie dobrze zna . Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mnie pozdrawiają
Dom:Gryffindor Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka Punktów: 460 Ostrzeżeń: 0 Postów: 90 Data rejestracji: 24.10.10 Medale: Brak
Ja niestety mam okulary na całe życie, ponieważ mam wadę postępującą i nigdy mi się nie poprawi.Na razie nie jest źle, bo mam -1,5 i -1,75. Nie jestem zadowolona z tego, że noszę okulary. O WIELE korzystniej wyglądam bez. Rodzice mają jakieś uprzedzenia do soczewek i za Boga nie chcą mi kupić. No cóż... Ale oczywiście znam osoby, ba nawet jedna moja przyjaciółka wygląda ślicznie w okularach. Nie mówię, że wyglądam strasznie, ale nie mogę nosić wielu fryzur, bo głupio to wygląda, moze mam źle dobrane okulary, ale... Okularom mówię nie!
Drogi Lordzie Voldemorcie! ,,Przyłączę się do ciebie, kiedy piekło zamarznie. ''
,,Ma oczy zielone jak pikle z ropuchy
Jego włosy są czarne jak tablica.
O, gdyby moim został, bohater mych snów,
Służyłabym mu jak diablica.'' <3
Dom:Ravenclaw Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu Punktów: 126 Ostrzeżeń: 1 Postów: 60 Data rejestracji: 14.11.10 Medale: Brak
Nie mam nic przeciwko okularom, ale sama nie mam wady wzroku . Choć jeśli bym miała, nie przejęłabym się tym zbytnio . W końcu to nie jest jakaś tragedia, a w okularach niektórym osobom jest ładnie, zwłaszcza w tych słynnych nerdach, które bardzo przypadły mi do gustu . Przeciwsłoneczne noszę tylko latem, ale bardzo rzadko . Raczej unikam, bo ich nie lubię . Nie wiem dlaczego, po prostu nie i już .
Pani Weasley: Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, to cudownie! Prefekt! Jak każdy w tej rodzinie!
George: A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Dom:Slytherin Ranga: Prefekt Slytherinu Punktów: 439 Ostrzeżeń: 1 Postów: 181 Data rejestracji: 18.02.11 Medale: Brak
Nie noszę ale myślę, że niektórym ładniej jest właśnie w okularach. Szkoda, że większa część osób wyśmiewa ludzi w okularach..
Czarne okularki nie są złe
Dom:Gryffindor Ranga: Dorosły Czarodziej Punktów: 875 Ostrzeżeń: 0 Postów: 136 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Zgadzam się z opiniami że niektórym okulary naprawdę pasują, dodają twarzy uroku i nadają bardziej poważny wygląd. Ja na przykład nie wyobrażam sobie niektórych ludzi bez okularów jak je zdejmą zmieniają się nie do poznania.
W moim przypadku okulary są zbędne i bardzo się z tego powodu cieszę, bo kiedyś przymierzałam kilka par i wyglądałam naprawdę okropnie...
Dom:Gryffindor Ranga: Siedmioroczniak Punktów: 655 Ostrzeżeń: 1 Postów: 348 Data rejestracji: 25.04.11 Medale: Brak
Kiedyś miałam wadę -0,75 ale nie nosiłam okularów i powiększyła mi się do -1,25. Nienawidzę okularów i uważam że lepiej mi bez nich. Planuję sobie kupić te całe 'kujonki'. Może w nich nie będę się krępować ;D
Obecnie przeniosłam się na soczewki kontaktowe z kolorem, żeby było śmiesznie i mam mocno zółte oczy
Drogi UĚźytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄšÂwiadczenie usÄšÂug na najwyĚźszym poziomie, w tym rÄĹwnieĚź dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies oznacza, Ěźe bĂÂdĂ one umieszczane w Twoim urzĂ dzeniu. W kaĚźdej chwili moĚźesz dokonaĂ zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies - wiĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄšÂci.