· Czy Bellatriks, Narcyza i Andromeda mieszkały przy Grimmauld Place 12? |
~Enchantte
|
Dodany dnia 01-11-2012 18:01
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1251
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 20.10.12
Medale:
Brak
|
Zastanawia mnie, gdzie Bella, Cyzia i Andromeda mieszkały w przeszłości. Tzn, czy mieszkały w jednym domu z Syriuszem, czy gdzieś indziej?
PS, nie wiedziałam, gdzie umieścić ten temat, to wcisnęłam go tutaj .
The only thing that kept me alive in Azkaban was knowing there was some piece of you left in this world. Your son isn't you, but he is damn close.
All my love, Padfoot

|
 |
|
|
~Annabeth Mirrow
|
Dodany dnia 01-11-2012 18:04
|
Zbanowany

Dom: Ravenclaw
Ranga: Goblin
Punktów: 39
Data rejestracji: 31.10.12
Medale:
Brak
|
Nieee... Raczej, gdzie indziej. To w końcu była bardzo zamożna rodzina. Nie cisnęliby się wszyscy pod jednym dachem, chyba... 
|
|
~mmka
|
Dodany dnia 01-11-2012 18:26
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 108
Data rejestracji: 02.10.12
Medale:
Brak
|
ja myśle że do pewnego czasu tak a potem jak miały męży tosię wyprowadziły |
 |
|
|
~Annabeth Mirrow
|
Dodany dnia 01-11-2012 19:12
|
Zbanowany

Ranga: Goblin
Punktów: 39
Medale:
Brak
|
No właśnie... Chyba by coś Rowling napisała, gdyby one tam mieszkały i zostały po nich pokoje...?
|
|
`Czarodziejka
|
Dodany dnia 01-11-2012 19:20
|
Moderator (F)

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11090
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
A dlaczego one miałyby mieszkać w rodzinnym domu Syriusza? Przecież one były tylko jego kuzynkami, nie siostrami. Raczej rzadko się zdarza, żeby kuzynostwo mieszkało pod jednym dachem (chyba, żeby im się dom rozwalił, spalił, eksmitowali ich, itp. )
To, że znajdował się tam gobelin z drzewem rodowym całej rodziny, nie oznacza, że od pokoleń wszyscy mieszkali własnie na Grimmauld Place 12.
Myślę, że siostry mieszkały razem w rodzinnym domu (może w jakiejś willi), ale gdy wszystkie wyszły za mąż, wyprowadziły się na dobre.
 |
|
|
~Bartasek
|
Dodany dnia 01-11-2012 20:13
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 106
Medale:
Brak
|
W Domu Blackow, Siedzibie Glownej Zakonu Feniksa, bylo drzewo genealogiczne, ktore zapewne kojarzycie. Byla tam i Narcyza, Andromeda no i oczywiscie Narcyza razem z pozostalymi czlonkami swojej rodziny. Kwatera glowna byla duza, jednak wspomnienie jest jedynie o pokoju Syriusza i Regulusa Blackow. Jednak sadze, ze mozliwosc, ze mieszkaly tam w swoich mlodych czsach byla mozliwa. 
|
|
~Zwirek14
|
Dodany dnia 12-12-2012 19:55
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 57
Data rejestracji: 06.12.12
Medale:
Brak
|
Raczej wątpię, Syriusz powiedział Harry'emu w ZF, że ostatni raz widział Bellatrix jak był w jego wieku.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
0rG461qb0zfoo1_500.gif' alt='2.bp.blogspot.com/-gD5WPSFSTcQ/Tl7hwzNObxI/AAAAAAAAAG8/SgunNPoZuq4/s1600/tumblr_lbo 0rG461qb0zfoo1_500.gif' />
"W rogu pola namiotowego utworzyła się już mała kolejka do kranu z wodą. Harry, Ron i Hermiona stanęli na końcu, tuż za dwoma czarodziejami kłócącymi się o coś zażarcie. Jednym był staruszek w długiej nocnej koszuli w kwiatki. Drugi był najwyraźniej pracownikiem Ministerstwa Magii; w ręku trzymał parę spodni w prążki i wyglądał, jakby miał się rozpłakać ze złości.
- Załóż je, Archie, nie bądź głupi, przecież nie możesz paradować w czymś takim, mugole przy bramie już zaczynają coś podejrzewać...
- Kupiłem to w sklepie mugoli. (...) Mugole to noszą.
- Mugolskie kobiety, Archie, nie mężczyźni! Mężczyźni noszą to! - odpowiedział czarodziej z ministerstwa, wymachując spodniami w prążki.
- Ani myślę chodzić w czymś takim - odrzekł oburzony staruszek - Lubię, jak mi przewiewa intymne zakątki, to bardzo zdrowe..."
"McGonagall wstała, rozdymając nozdrza i zaciskając usta. Harry też wstał.
- Weź sobie jeszcze jedno ciasteczko - warknęła, rzucając mu puszkę.
- Nie, dziękuję - odrzekł Harry obrażonym tonem.
- Nie bądź śmieszny!
Wziął ciasteczko."
|
 |
|
|
~Fausta Malfoy
|
Dodany dnia 14-12-2012 17:26
|
Użytkownik

Punktów: 1203
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 17.08.12
Medale:
Brak
|
A czemu miałyby to robić? Mało osób mieszka ze swoimi kuzynkami :/
|
~Enchantte
|
Dodany dnia 14-12-2012 17:28
|
Użytkownik

Punktów: 1251
Data rejestracji: 20.10.12
Medale:
Brak
|
Tak, ale zwróćmy uwagę na to, że to Szlachetny Ród Blacków, bla, bla, bla. A Grimmauld Place 12 było na prawdę duże.
The only thing that kept me alive in Azkaban was knowing there was some piece of you left in this world. Your son isn't you, but he is damn close.
All my love, Padfoot

|
 |
|
|
~xxMinerva McGonagallxx
|
Dodany dnia 17-12-2012 17:48
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 151
Data rejestracji: 16.12.12
Medale:
Brak
|
Zbierałam o tym informacje i w sieci jest dużo napisane o tym tylko że strasznie zatajone na różnych stronach.
Narcyza,Bellatrix i Andromeda mieszkały razem przy Grimlaud Place 12 a Syriusz przyjeżdzał do nich w odwiedziny z rodziną.
W domy przy Grimlaud Place 12 mają takie wielkie drzewo genealogiczne w pokoju.Jest tam wypalone zdjęcie Syriusza i Andromedy bo Syriusz uciekł a Andromeda wyszła za mugola i od tamtego czasu ich rodziny o nich nie rozmawiali i mieli ich za zdrajców.
Ale w młodości mieszkali razem,a Syriusz ich odwiedzał,tak przynajmniej czytałam. |
 |
|
|
~Nerona_58
|
Dodany dnia 27-12-2012 14:14
|
Użytkownik

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 649
Data rejestracji: 10.08.12
Medale:
Brak
|
Wątpię. W dzieciństwie mogły przez krótki okres mieszkać w domu Syriusza ale i to jest bardzo mało prawdopodobne. To, że ich nazwiska znajdowały się na gobelinie z drzewem genealogicznym to nie znaczy, że mieszkały w domu Blacków.Mogły ze swoimi rodzicami mieszkać gdzieś indziej.Oczywiście zanim wyszły za mąż mogły często odwiedzać Grimauld Place, a po wyjściu za mąż chyba coraz rzadziej (oczywiście Andromeda w ogóle nie odwiedzała potem domu gdyż wyszła za mugola).
* Fiolki ze święconą wodą, błogosławione noże, stalowe i srebrne miecze-odparł Jace, kładąc broń na posadzce obok siebie.-Drut z elektrum, niezbyt przydatny w tej chwili, ale dobrze jest mieć coś na wszelki wypadek, srebrne kule, czary ochronne, krucyfiks, gwiazdy Dawida...
* Jezu!-mruknęła Clary.
* Wątpię, czy zmieściłby się tu
''Dary Anioła''
W moim świecie muzyka pod względem użyteczności plasuje się gdzieś między wstążkami do włosów a tęczą, przy czym tęcza może przynajmniej dawać pewne pojęcie o pogodzie.
Boję się umrzeć pod ziemią, co jest głupie, bo nawet jeśli zginę na powierzchni, to i tak zaraz pochowają mnie pod nią.
Kosogłos

|
 |
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 27-12-2012 15:55
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Trudno powiedzieć... ale wydaje mi się, że nie... jako kuzynki nie miały przecież "obowiązku" mieszkać w rodzinnym domu Blacków... swoją drogą ciekawe jakby się dogadywały z Syriuszem...
|
~Rose Hathaway
|
Dodany dnia 28-12-2012 16:49
|
Użytkownik

Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 521
Data rejestracji: 01.11.12
Medale:
Brak
|
Wątpię. Zapewne mieszkały w siebie, a na Grimmould Place przyjeżdżały w odwiedziny. Rzadko się zdarza, żeby kuzynowstwo mieszkało razem... 

|
 |
|
|
^raven
|
Dodany dnia 12-03-2013 23:21
|
Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Jeżeli nawet dom przy Grimmauld Place był w rodzinie Blacków od pokoleń, to mógł tam co najwyżej mieszkać ich ojciec. Ale kiedy założył własną rodzinę, najprawdopodobniej się wyniósł. Nie widzę powodu, dla którego Bellatrix, Narcyza i Andromeda miałyby tam mieszkać. Obje rodzice Syriusza nosili przed ślubem nazwisko Black, pochodzili z różnych gałęzi tej samej rodziny. Uwielbienie Stworka dla Walburgi sugeruje, że to był dom jej rodziców. Ufając Wikipedii, Irma i Pllux Blackowie mieli troje dzieci - Walburga została pewnie w domu rodzinnym, a jej rodzeństwo - Alfard i Cygnus (ojciec sióstr) wyprowadzili się z niego by ułożyć sobie życie gdzieś indziej.
xxMinerva McGonagallxx napisał/a:
Jest tam wypalone zdjęcie Syriusza i Andromedy bo Syriusz uciekł a Andromeda wyszła za mugola i od tamtego czasu ich rodziny o nich nie rozmawiali i mieli ich za zdrajców.
Nie za mugola, tylko mugolaka.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
Edytowane przez raven dnia 12-03-2013 23:21 |
 |
|
|
~Jessica
|
Dodany dnia 13-03-2013 15:56
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 172
Data rejestracji: 12.03.13
Medale:
Brak
|
Może na samym początku tak ale potem sie pewnie wyprowadziły i wracały tam tylko czasem w odwiedziny.
Harry Potter (to Rubeus)-"Muggle?".
Rubeus Hagrid (to Harry)-"No magic folk".
|
 |
|
|
~Bialy5335
|
Dodany dnia 13-03-2013 16:07
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 41
Data rejestracji: 10.03.13
Medale:
Brak
|
Tak mi sie wydaje że nie. Bo przecież one nawet nie były z tego co wiem kuzynkami blacka bo one były po prostu czystej krwi i dla tego po prostu były na drzewie genealogicznym blacków. Jest to w książce bo ostatnio czytałem zakon feniksa i z tego co pamiętam było tak jak napisałem powyżej  |
 |
|
|
^raven
|
Dodany dnia 13-03-2013 16:40
|
Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
No to źle zapamiętałeś albo nie zrozumiałeś tego co czytałeś. Andromeda, Narcyza i Bellatrix nosiły nazwisko Black. Matka Syriusza i Regulusa była siostrą ojca wspomnianych sióstr. Więc było to kuzynostwo, i to bliskie.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
 |
|
|
~Maravengood
|
Dodany dnia 14-03-2013 12:50
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 200
Data rejestracji: 01.03.13
Medale:
Brak
|
Skłaniam się bardziej do teorii, że nie mieszkali razem bo po pierwsze kuzynostwo nie mieszka zwykle razem chyba, że jest to bardzo biedna rodzina co nie za bardzo zgadza się w przypadku Blacków A po drugie nie wydaje mi się żeby było o nich cokolwiek napisane oczywiście oprócz tego drzewa tak to była tylko mowa o Syriuszu, jego matce i Regulusie 
Strzeż nas Slytherinie!
"A przebiegły jak wąż Slytherin
Wspiera żądnych władzy i ambitnych."
drogi Gościu bez ciebie to nie to samo <3
|
 |
|
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 11-07-2013 09:27
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem mieszkali razem bo to przecież była rodzina,a za czasów ich dzieciństwa to ten dom o wiele lepiej wyglądał.Chyba by było napisane jakby mieszkały gdzie indziej,w sumie dlaczego gdzie indziej miałyby mieszkać ? Wiele osób mówi że razem nie mieszkali,niby dlaczego taka teoria? To rodzina,nie mieli wyboru,musieli mieszkać razem jako rodzina. |
 |
|
|
~SamWieszKto
|
Dodany dnia 11-07-2013 09:34
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 376
Data rejestracji: 17.06.13
Medale:
Brak
|
Gdy nie miały mężów raczej tak, ale gdy wyszły za mąż to sie przeprowadziły raczej. Nie była to taka biedna rodzina, wiec.. może.
~Albus Dumbledore
"To ja zawsze będę Jego najwierniejszą! On Sam Lord Voldemort uczył mnie czarnej magii!"
~Bellatriks o sobie samej.
|
 |
|