Dom:Hufflepuff Ranga: Dziedzic Hufflepuff Punktów: 6020 Ostrzeżeń: 0 Postów: 635 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Szczerze? Jedne z moich ulubionych filmów. Pomijając to, że zagrał w nich Johnny Depp i Orlando Bloom (*.*), to do tego świetny pomysł, rozbrajające dialogi, świetna charakteryzacja, scenografia i w ogóle mogłabym oglądać to godzinami. Moją ulubioną częścią, wbrew wszelkiej krytyce, że scenariusz kiepski i film zrobiony od niechcenia, jest i tak Piraci z Karaibów: Na krańcu świata. Najbardziej podobają mi się sceny ostatecznej walki, przy których jednoczeście się denerwowałam, płakałam, śmiałam i napinałam wszystkie mięśnie. ^^
A co Wy sądzicie o poszczególnych filmach? Jakie sceny najbardziej zapadły Wam w pamięć?
Dom:Gryffindor Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1265 Ostrzeżeń: 0 Postów: 187 Data rejestracji: 29.08.08 Medale: Brak
Cee, ja też lubię "Piratów z Karaibów"! Ten film jest genialny! Prawdziwe pirackie życie, przygoda, humor i dużo rumu!
Johnny to świetny aktor - mój ulubiony! Każdej postaci filmowej potrafi nadać wyjątkowy charakter i to "coś".
Jedna z fajniejszych scen to ta z pierwszej części, gdy KAPITAN Jack Sparrow walczy z Willem Turnerem. Cały warsztat jest super!
Też uwielbiam te filmy
Myślę, że Johnny Depp jest swietny w roli Jacka sparrowa. Jego miny, gesty, i rozbrajający sposób poruszania się. Jest dużo świetnych tekstów. Jest z czego sie pośmiac. Jak wspomniała Cee charakteryzacja i stroje świetne.
Moją ulubiona cześcią też są Piraci z Karaibów na Krańcu Świata, a szczególnie scena gdzie jest mnóstwo Jacków ;D Marzenie... Lubie jeszcze scene jak kapitan Sparrow zostaje uznany za bóstwo, a później chcą go uwolnic z ciała jedząc go (o ile się nie myle to chyba druga cześc).
Orlando też gra niczego sobie ale Johnnego to on nie przebije. ten film należy do Jacka Sparrowa
Akcja toczy się szybko, jest zmienna, duzo ciekawych wątków... Ja lubie ten film
Dom:Slytherin Ranga: Zwycięzca TT Punktów: 255 Ostrzeżeń: 0 Postów: 33 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Cee napisał/a:
(...)
wbrew wszelkiej krytyce, że scenariusz kiepski i film zrobiony od niechcenia
(...)
Nie wiem, czy można nazwać od niechcenia scenariusz, który jest niemal wierną kopią scriptu Gwiezdnych wojen, do czego sami scenarzyści otwarcie się przyznali. Przyjrzyjcie się dobrze obu trylogiom (mam na myśli oczywiście epizody IV-IV Star Warsów), a zauważycie, że podobieństw jest zastraszająco wiele.
Pomijając ten fakt, Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły to bardzo porządny film przygodowy z wyśmienitą kreacją Deppa i Rusha oraz klapą Blooma i Knightley. Poziom nieznacznie opada w Skrzyni umarlaka, która jednak ma w sobie większą dawkę humoru. Na krańcu świata to już niestety porażka, choć ogląda się dosyć przyjemnie.
Oprócz niezmiennej formy wyżej opisanych aktorów jedynie muzyka mistrza Zimmera (chociaż, ponownie, wiele, wiele zapożyczeń w niej z wcześniejszych score'ów Niemca) i znakomite efekty specjalne trzymają swój poziom przez wszystkie trzy filmy.
Wybaczcie tak ogólnikowe podejście, ale nie chce mi się pisać więcej. ;-)
Jeszcze mała sprawa.
->Lady_Van_Tassel
Co jak co - to oczywiście moje zdanie - ale sceny w Luku Davy'ego Jonesa są NAJGORSZYMI w całej trylogii.
Ja widziałam niestety tylko pierwszą część, ale i tak bardzo mi się spodobała. Oczywiście najlepsze były komentarze Jacka Nabardziej zapadła mi w pamięć scena, w której kobieta pociągnęła Jackowi z plaskacza
Dobre poczucie humoru, wspaniała gra aktorska Deppa i Blooma oraz niezłe teksty gwarantują dobry film. ;P
A moją ulubioną częścią jest "Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka" bez wątpienia. Najlepszym fragmentem jest ucieczka Jacka przed tymi dzikusami. ;D
Oglądałam oczywiście wszystkie części. Są świetne, a poczucie humoru i całkiem fajne teksty dają dobrą zabawę. Oczywiście i bezapelacyjnie najlepiej gra Johnny Depp. Zresztą kapitan Jack to moja ulubiona postać... Bloom i Knightley też naprawdę się postarali, a wszystko razem wzięte daje naprawdę świetny całokształt.
Moja ulubiona część to "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły" Jest chyba najśmieszniejsza...
Bardzo lubię filmy z tej serii, a przede wszystkim podziwiam osobę, która nadała im pewnego smaczku, czyli szanownego pana Johnnego Deppa. Uwielbiam postacie, które stworzył - każda jedna wyrazista i bardzo charakterystyczna...
Co do PzK, to najmniej podobała mi się trójka. Zdecydowanie. Była za bardzo pogmatwana, wzruszająca i brutalna, żebym mogła choć na chwilę odsunąć ręce od oczu... . Ale ścieżkę dźwiękową miała zabójczą. Perfekcja w każdym calu .
Moją ulubioną częścią jest jedynka - "Klątwa Czarnej Perły", kiedy jeszcze wszystko jest logiczne, a biedny Will nie jest skazany na wieszanie trupom lampioników przy pośmiertnych łódeczkach ...
Dom:Ravenclaw Ranga: Uczestnik TT Punktów: 251 Ostrzeżeń: 0 Postów: 80 Data rejestracji: 27.08.08 Medale: Brak
O, kocham to! Wspaniały film, pasjonujące przygody, świetny humor i oczywiście - John Depp. Mogę oglądać w kółko i wcale mi się to nie nudzi. W dodatku wykrzykuję przed telewizorem, pełna entuzjazmu "Jak ja to kocham!".
Ja właśnie uważam, że trzecia część jest zdecydowanie najgorsza. Bardzo długa i gdy ogląda się po raz któryś może okazać się nudna. Ale mimo wszystko i tak uwielbiam. Najbardziej chyba Klątwę Czarnej Perły Rozbawiony
Edytowane przez Ariana dnia 31-05-2009 13:21
Dom:Hufflepuff Ranga: Dziedzic Hufflepuff Punktów: 6020 Ostrzeżeń: 0 Postów: 635 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Co jak co - to oczywiście moje zdanie - ale sceny w Luku Davy'ego Jonesa są NAJGORSZYMI w całej trylogii.
A mi ogółem pomysł na zrobienie właśnie tego typu scen bardzo przypadł do gustu. Głównie z powodu tych halucynacji Jacka. ;d
Producenci popełnili tylko jedne błąd i zainteresowanych zapraszam do przyjrzenia się tej scenie, o której mówię. No bo niby w luku Davy'ego Jonesa wiatru nie było... ale jednak włosy wszystkim wiały. <:
Teraz żałuję, że oglądanie piratów zaczęłam od ostatniej - trzeciej części... Gdy wyszłam z kina byłam tak niesamowicie oczarowana... Cudowny film. Szybko więc obejrzałam pierwszą i drugą część... Po kilka... kilkadziesiąt razy każdą *.*
Wspaniały film, polecam wszystkim
dawno ich nie oglądałam (ostatnio chyba w grudniu 2007 i to w dodatku tylko 1 część...) więc dokładnej recenzji nie wystawię. mogę tylko powiedzieć, że te filmy są super. uwielbiam wszystkie sceny z Bloomem. Ryczę ze śmiechu ze scen z Deppem.
czekam z niecierpliwością na 4 część, ale mój entuzjazm jest nieco przygaszony ze względu na to, że Felton ma grać syna Willa i Elizabeth, a on do tego kompletnie się nie nadaje, a po za tym moja miłość odwieczna Orlando Bloom została zamieniona w jakiegoś zombie a w dodatku wykreślona ze scenariusza 4. przez cięcia budżetowe. co za niesprawiedliwość!!! *przeklina scenarzystę, przeklina reżysera, przeklina budżet*
Nie każde złoto jasno błyszczy, Nie każdy błądzi, kto wędruje. Nie każdą siłę starość zniszczy, Korzeni w głębi lód nie skuje. Z popiołów strzelą znów ogniska I mrok rozświetlą błyskawice. Złamany miecz swą moc odzyska, Król - tułacz wróci na stolicę.
Dom:Slytherin Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1801 Ostrzeżeń: 3 Postów: 503 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Tak, ten film jest świetny. Nie pamiętam już konkretnych scen, ale najbardziej podobały misię dialogi, a zwłaszcza te z udziałem Jacka Sparrowa . Ulubiony aktor to oczywiście Johnny Depp. Orlando Bloom'a nie lubię, ale Keira Knightley jest świetna!
Piraci z Karaibów to światne filmy! Bardzo i gorące je polecam tak jak ~Kate_Black bardzo mi się podobaję dialogi z udziałem Jacka Sparrowa. Tak jak ona nie lubię Blom'a ale też ni cierpię Knightley jest trochę denerwująca. Jeszcze raz bardzo polecam!
Bardzo lubię całą serię "Piratów z Karaibów". Dosyć dawno ich nie oglądałam, więc nie pamiętam co było w poszczególnych częściach, ale wiem, że każda część zarówno trzymała mnie w napięciu, jak i rozśmieszała. Johnny Depp miał się czym popisać na tym polu. Świetne dialogi i świetna a gra aktorska. Każda z części "Piratów" była super. Jeśli powstanie kontynuacja, obejrzę ją na 100%.
Dom:Slytherin Ranga: Trzecioroczniak Punktów: 157 Ostrzeżeń: 2 Postów: 163 Data rejestracji: 29.08.08 Medale: Brak
Bardzo lubię Piratów.
Druga część była lepsza, a to dziwne, bo zazwyczaj druga część jest gorsza xD Trzeci była trochę nudna, ale ten wątek z miłością Calypso i Davyego była po prostu rozbrajająca.
Dom:Gryffindor Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru Punktów: 138 Ostrzeżeń: 0 Postów: 30 Data rejestracji: 21.09.08 Medale: Brak
Kocham Piratów z Karaibów. Obejrzałam przypadkiem, kiedy koleżanka wypożyczyła jeszcze na VHS Klątwę Czarnej Perły (niedawno po premierze DVD), też nie bardzo się spodziewając co to będzie . Obejrzałyśmy i obie wpadłyśmy w zachwyt. Johnny Depp stworzył postać genialną, niepowtarzalną i w ogóle jedyną w swoim rodzaju. Zawsze lubiłam filmy o piratach, więc ta tematyka szczególnie przypadła mi do gustu, a do tego świetnie zagrane role, błyskotliwe i prześmieszne dialogi, wartka akcja. Czasem oglądając nie miałam pojęcia co będzie dalej, bo jest wiele zwrotów i nie można zarzucić twórcom przewidywalności w fabule. Johnny Depp stworzył postać genialną, niepowtarzalną i w ogóle jedyną w swoim rodzaju. Jego ruchy i sposób w jaki się zachowuje czy mówi ^_^ po prostu majstersztyk Orlando w roli Willa Turnera też sobie całkiem nieźle poradził (nie wspominając, jak obaj wspomniani panowie zyskali na seksapilu w roli piratów ). Lubie wszystkie części, ale jako, że ostatnio obejrzałam sobie po raz kolejny Na Krańcu świata to jakoś mam odczucie, że jest najśmieszniejsza. Choćby scena kiedy jest wielu Jack'ów i potem kiedy te kraby "transportują" Czarną Perłę do wody... 100 razy cofałam i patrzyłam jak Jack robi "Shuuu" próbując odpędzić tego kraba wyglądającego jak kamień. Po prostu w tym momencie to już dostawałam ataku śmiechu, czystej głupawki
Dom:Slytherin Ranga: Minister Magii Punktów: 2090 Ostrzeżeń: 1 Postów: 394 Data rejestracji: 25.08.08 Medale:
O matko. Właśnie szukałam takiego tematu ^^ .
Jeśli mam być szczera, to przyznam, bardzo go lubię. Taa, jak można nie lubić takiego filmu, gdzie sami przystojniacy w nim występują? ^^ No właśnie. Więc go lubię *.*
Dziś nie mogę opuścić filmu. Postanowiłam sobie, że go obejrzę, więc to zrobię x DD
Świetne kostiumy, fabuła i ogólnie całość. Gdybym miała oceniać w punktacji od 0-10, postawiłabym 100 !
Dom:Hufflepuff Ranga: Książe Półkrwi Punktów: 2208 Ostrzeżeń: 2 Postów: 999 Data rejestracji: 13.09.08 Medale: Brak
Jeden z moich ulubionych filmów. Uwielbiam Deppa oraz Blooma! Najbardziej podobała mi się rola Deppa jako Jacka Sparrowa, zagrał go wspaniale. Podczas tych wakacji wszystkie części obejrzałam chyba z piętnaście razy! Keira też była dobra w roli panny Swan. Lubie jak na płycie znajdują się "wpadki" aktorów. Są genialne, nieźle można się przy nich uśmiać!
Dom:Gryffindor Ranga: Pierwszoroczniak Punktów: 52 Ostrzeżeń: 0 Postów: 26 Data rejestracji: 04.10.08 Medale: Brak
Jest to pierwszy film przygodowy, który naprawdę mnie wciągnął. Wcześniej myślałem że filmy tego typu są tylko dla maniaków power rangers. Bardzo spodobała mi się osobowość Jacka i jego zamiłowanie do rumu. Także nie najgorsza fabuła sprawiła, że oglądałem każdą część po 3 razy oraz wciągnąłem do niego siostrę.