· Rodzice charłacy |
~Alexandre
|
Dodany dnia 25-07-2011 23:56
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 882
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 22.03.11
Medale:
Brak
|
Jak myślicie, jaki byłby status krwi czarodzieja, który ma rodziców charłaków, ale mimo wszystko posiada magiczną moc?
|
|
~HeermionaGranger
|
Dodany dnia 26-07-2011 06:57
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 423
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 24.07.11
Medale:
Brak
|
hmmm ... tak się zastanawiam, i wydaję mi się że nie byłby czarodziejem czystej krwi tylko no nie wiem może czymś takim jak półkrwi bo rodzice
coś o magii wiedzą tylko że nie mają tak mocnych magicznych mocy
mają zaszcyt przedstawić
MAPĘ HUNCWOTÓW
|
 |
|
|
~Lady Bellatriks
|
Dodany dnia 19-10-2011 21:16
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2508
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak
|
Myślę, że tu nie można postawić tylko jednej hipotezy, wiec postawie dwie, chyba najbardziej prawdopodobne : dziecko urodzone w rodzinie charłaków może mieć magiczną moc i dostać list z Hogwartu, a może być zupełnie niemagiczne, będzie musiało chodzić do mugolskiej szkoły, itd., to wszystko zależy od losu .
Mówią o mnie ''córka diabła'' - temu nie zaprzeczę ani ja, ani ktos, kto mnie dobrze zna  .
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mnie pozdrawiają 
|
 |
|
|
~Nuttella
|
Dodany dnia 20-10-2011 08:29
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 735
Data rejestracji: 21.07.11
Medale:
Brak
|
Dzięki, że poruszyłaś ten temat. O Corde? Chyba dziecko będzie półkrwi, o czystej krwi tu nie myśleć, może na wpół mugolakiem. Stawiam albo na opcję pierwszą albo drugą, z tych które przedstawiłam.
|
|
~Szkrab
|
Dodany dnia 17-01-2012 19:27
|
Zbanowany

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 222
Data rejestracji: 10.01.12
Medale:
Brak
|
Albo będzie magiczne i będzie uczęszczać do Hogwartu, albo po prostu będzie mugolem.
Uczennica: To nie ja, to moja shauma!
|
 |
|
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 20-03-2012 16:25
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
W zaleznosci od tego z jakiej rodziny pochodzili charlacy. jeżeli np. z czystej krwi to dzieciak tez bedzie czystej
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
 |
|
|
~Riddle Of Death
|
Dodany dnia 18-07-2012 13:08
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 338
Data rejestracji: 12.07.12
Medale:
Brak
|
Wydaje mi się, że dziecko posiadające rodziców charłaków, jeśli będzie mieć czarodziejskie zdolności, będzie kimś w rodzaju mugolaka tzn "szlamy" Skoro żadne z jego rodziców nie posiada mocy, to chyba status dziecka urodzonego w takiej rodzinie będzie taki sam jak dziecka urodzonego w zupełnie niemagicznej rodzinie. Z jakiej racji dziecko DWÓCH charłaków może być półkwi? |
 |
|
|
`Czarodziejka
|
Dodany dnia 07-09-2012 21:22
|
Moderator (F)

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11090
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
Ciekawe pytanie. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale uważam, że temat wart jest dyskusji.
Trzeba wziąć pod uwagę to, że taki charłak pochodzi z magicznej rodziny i to on jest w niej "odmieńcem". Reszta jego rodziny umie czarować. Myślę więc, że dużo zależy od starszego pokolenia, tzn. rodziców charłaków. Jeśli oni są czystej krwi, to ten status przechodzi na dzieci i wnuków. To, że charłak nie ma magicznej mocy nie znaczy, że nie może być czystej krwi.
A jeśli dziecko charłaka ma magiczna moc, to może iść do Hogwartu i zostać wykwalifikowanym czarodziejem.
 |
|
|
~Victim
|
Dodany dnia 08-09-2012 10:41
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1579
Data rejestracji: 03.07.12
Medale:
|
A ja uważam, że jak oboje rodziców jest czystej krwi (lecz są charłakami), to dziecko też będzie czystej krwi... A z mocą to nie wiem, ale myślę, że raczej będzie ją mieć, np. po dziadkach. |
 |
|
|
~Matthew Lucas
|
Dodany dnia 08-09-2012 12:28
|
Użytkownik

Ranga: Mugol
Punktów: 4
Data rejestracji: 03.09.10
Medale:
Brak
|
Ciężkie pytanie, nigdy się nad nim nie głowiłem... Może czysta krew, jeśli rodzice charłaków są czarodziejami?
|
|
~Nerona_58
|
Dodany dnia 16-09-2012 12:29
|
Użytkownik

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 649
Data rejestracji: 10.08.12
Medale:
Brak
|
Severus Tobias Snape napisał/a:
W zaleznosci od tego z jakiej rodziny pochodzili charlacy. jeżeli np. z czystej krwi to dzieciak tez bedzie czystej
nie może być wtedy dziecko czystej krwi bo przecież rodzice nie zupełnie są czarodziejami więc tak jakby przerywają ten ciąg ''czystej krwi'' w tej rodzinie.moim zdaniem dziecko może być albo czarodziejem albo charłakiem(ale to chyba 49%) albo mugolem. może być mugolem, jego wnuki będą mugolami a prawnuki będą czarodziejami, może być różnie.
* Fiolki ze święconą wodą, błogosławione noże, stalowe i srebrne miecze-odparł Jace, kładąc broń na posadzce obok siebie.-Drut z elektrum, niezbyt przydatny w tej chwili, ale dobrze jest mieć coś na wszelki wypadek, srebrne kule, czary ochronne, krucyfiks, gwiazdy Dawida...
* Jezu!-mruknęła Clary.
* Wątpię, czy zmieściłby się tu
''Dary Anioła''
W moim świecie muzyka pod względem użyteczności plasuje się gdzieś między wstążkami do włosów a tęczą, przy czym tęcza może przynajmniej dawać pewne pojęcie o pogodzie.
Boję się umrzeć pod ziemią, co jest głupie, bo nawet jeśli zginę na powierzchni, to i tak zaraz pochowają mnie pod nią.
Kosogłos

Edytowane przez Nerona_58 dnia 16-09-2012 12:30 |
 |
|
|
~Vella
|
Dodany dnia 21-07-2013 00:38
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 117
Data rejestracji: 20.07.13
Medale:
Brak
|
To chyba zależy od tego jaki status krwi mieli by jego rodzice gdyby byli czarodziejami. np.syn czarodziejów pół krwi + córka czarodziejów pół krwi = krew 3/4
]Nie ma wolności dla człowieka, jak długo nie pokonał on strachu przed śmiercią...
|
 |
|