Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 824
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Kino
»»» Requiem dla snu (Requiem for a Dream)
Proszę o szczerość czy w jakiś spsób przeraził Was ten film?
Tak Tak 67%[14 głosów]
Nie Nie 24%[5 głosów]
W sumie to sam nie wiem W sumie to sam nie wiem 10%[2 głosów]
Głosów ogółem : 21
Drukuj temat · Requiem dla snu (Requiem for a Dream)
~Fred F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 01-01-2010 14:15
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -63
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
Brak

Requiem for a dream - wczoraj oglądałem ten film i jeszcze dziś nie mogę się po nim pozbierać. Czy ktoś z Was oglądał ten film?
Jeśli go nie oglądaliście a macie mniej niż - powiedzmy - 14 lat i wrażliwą psychikę NIE OGLĄDAJCIE GO!!! To nie jest żart!
Pytanie dla tych, którzy oglądali - co sądzicie o tym filmie?
Edytowane przez Ariana dnia 01-01-2010 15:36
Wyślij prywatną wiadomość
~RAB F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 01-01-2010 15:08
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 127
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 17.12.09
Medale:
Brak

Nie polecam tego filmu jeśli ktoś ma ważne egzaminy przed sobą Oczko
Ten film to klasyk.Jedna z najlepszych ścieżek dźwiękowych jakie powstały w historii. Must Watch.
Edytowane przez Ariana dnia 01-01-2010 15:37
!LoonyHaw F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 01-01-2010 19:25
VIP

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Pochwa
Punktów: 571
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak

i tutaj powstaje problem - nie rozumiecie mozgu Aronofskyego. To jest moj ukochany rezyser i robi filmy swietne. Generalnie wszystkie jakos ze soba sie lacza. Aby zobaczyc Requiem, powinno sie zapoznac z "PI", aby zobaczyc "Zrodlo" trzeba zapoznac sie z dawnymi projektami. i tak dalej i tak dalej.
Ja Requiem pierwszy raz zobaczylam wlasnie majac 14 lat i zrobilam nawet lekcje w gimnazjum biorac za przyklad ten film. To swietnie pokazana sytuacja 4 osob uzaleznionych od przeroznych substancji, a brak pomocy z zewnatrz prowadzi do ich kleski. To geniusz Aronoskyego, polaczenia tego wszystkiego, zrobienia lekkiej "szmiry, ktora zobacza wszystkie nastolatki, pokochaja i zobacza jak mozna sie stoczyc". A koniec, kiedy wszyscy klada sie w pozycji embrionalnej jako bezbronne istoty - poezja!
Sciezka dzwiekowa - Clint Mansell, najblizszy wspolpracownik Aronoskyego.
A jezeli chcecie zrytej psychiki - obejrzyjcie sobie zapasnika. I skandal ze odebrano NAM oscara za pierwszoplanowa role, ktora dostal za zagranie homoseksualisty w obywatelu milku sean penn

wakacje i OPEN'ER
!ewelka_bolitair F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 02-01-2010 02:48
VIP

Awatar

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1353
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Medal

"Czy w jakiś sposób przeraził mnie ten film" - odpowiedziałam, że tak.

Właśnie skończyłam go oglądać. W końcowych scenach nie szlochałam - po prostu ciekły mi zły, jakoś nie mogłam ich powstrzymać. Pomyślałam sobie "Jezu, gdyby coś takiego spotkało mnie".
Film pokazał mi, co dzieje się, gdy jesteś uzależniony. Stopniowe popadanie w nałóg, szalone pomysły na zdobycie narkotyków i przede wszystkim to, czego boję się najbardziej - podupadanie więzi więdzyludzkich. Syn zapomina o matce. Dziewczyna 'zwala' winę na chłopaka, odsuwają się od siebie. Jednak to co, najbardziej mnie poruszyło, to własnie te jedne z ostatnich scen...

"-Harry, możesz przyjechać dzisiaj?
-Przyjadę dzisiaj. Czekaj na mnie. Wracam do domu... Tak mi przykro."

Scena pełna uczuć, bezbronności, strachu...
I ten fragment, gdy Tyrone rozpaczliwie błaga, by pomogli jego koledze...

Sam koniec - Harry ma znów ta samą wizję, co na początku [chyba po trawce], tym razem jednak nie ma w niej Marion i spada. Szpital, dom dziewczyny Harry'ego, ośrodek. Wszyscy kładą się w pozycji embrionalnej- jak zauważyła Karolina, to poezja.

To nie jest film, przy którym można się bawić. Trzeba do niego podejść z uwagą, prześledzić wszystkie sytuacje i zrozumieć - że jeśli weźmiesz, taki [gorszy lub nie] scenariusz może przytrafić się Tobie. Sam decydujesz o swoim życiu. I o tym, czy warto próbować takich środków, by zrealizować swoje marzenia o 'lepszym jutrze'.

Edytowane przez ewelka_bolitair dnia 02-01-2010 03:04
~Regis F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 26-01-2010 12:12
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 209
Data rejestracji: 04.01.10
Medale:
Brak

Ten film jest bardzo życiowy zdecydowanie najlepszy jaki do tej pory oglądałem.
Po obejrzeniu tego filmu czułem sie tak jak bym był naprawdę nic nie znaczącą osobą.
Najbardziej utożsamiłem się z matką Harrego pewnie dla tego że moją mama umierała w podobnym stanie.
Nie wiem co miałbym jeszcze napisać.
Moja ocena 10/10
Edytowane przez Regis dnia 26-01-2010 12:13
!Ariana F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 03-08-2010 16:52
VIP

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2809
Data rejestracji: 09.08.08
Medale:
Brak

Hm, nigdy nie ukrywałam, że nie jestem w stanie zrozumieć fenomenu tego filmu. Fabuła według mnie jest naprawdę nudna i chociaż wiem, że podczas oglądania powinno skupiać się przede wszystkim na psychice bohaterów to mi raczej trudno się na niej skupiać, skoro zaczynam się nudzić. Owszem to, co pokazuje ta produkcja uderza, ale czy naprawdę aż tak bardzo? Nie jestem jakaś wyjątkowo nieczuła, ale mnie ten film jakoś szczególnie nie ujął (o płakaniu nie wspomnę). Być może wątek Sary jest poniekąd poruszający - Ellen Burstyn wspaniale poradziła sobie z tą rolą (że też ten Oscar jej przeszedł obok nosa), ale historia Marion czy Harry'ego... Być może gdybym pisała tego posta na świeżo po obejrzeniu filmu (a oglądałam go ostatni raz bardzo dawno temu) to kierowałabym się jeszcze jakimiś emocjami (w moim przypadku - niewielkimi), ale kiedy one opadają to nie rozumiem, dlaczego ludzie wypowiadają się o tym filmie, jak o jakimś dziele wszech czasów (nie twierdzę, że film jest zły - nigdy w życiu - ale wybitny też nie jest). Cóż... takie jest moje zdanie i raczej nic go nie zmieni, ale za muzykę i rolę Ellen Burstyn pochwalić muszę.
~polami F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 03-08-2010 20:23
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade
Punktów: 817
Data rejestracji: 17.12.08
Medale:
Brak

Mnie bardzo poruszył. Zdecydowanie przestraszył. Jest w nim pokazane jak chaos powoli wkarada się w ludzkie życie. Jak można się stoczyć nawet tego nie zauważając i jak łatwo jest stracić wszystko. Muzyka jest olbrzymim atutem tego filmu, sama w sobie powala a jednocześnie dobrze oddaje to co dzieje się z bohaterami. Aronofskyego bardzo cenię, z zaciętością poszukuję PI, bo jeszcze go nie wiedziałam.

Niech moc będzie z Tobą, drogi Gościu

~Bloo F
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 03-08-2010 21:04
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Barman w w Świńskim Łbie
Punktów: 1390
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak

To zdecydowanie mocny film, który porusza i przeraża. Ma przytłaczający klimat i od początku wiadomo, że trzeba mieć mocne nerwy, żeby go pooglądać w całości. Ja przyznam, że dość długo po nim dochodziam do siebie. Obraz zdecydowanie przekroczył moje wyobrażenia, co do tego filmu. Myślę, że skutecznie odstrasza od uzależniania się od wszelkiego rodzaju środków odurzających.
Film bardzo smutny. Pokazuje, jak nisko człowiek upada, żeby zdobyć prochy. Pokazuje też, że w nałóg wpada się z różnych powodów. Samotność matki głównego bohatera, to, co się z nią stało, przeraziło mnie najbardziej. Aż mam dreszcze, jak sobie o tym pomyślę. Zdecydowanie nie zamierzam oglądać tego filmu po raz drugi.
~Varita F
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 05-08-2010 23:05
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 131
Data rejestracji: 05.08.10
Medale:
Brak

Fil mocny, wywarł na mnie ogromne wrażenie.
Ciekawy montaż, fajny mroczny klimat no i ta muzyka przy której ciary przechodzą. Na pewno daje do myślenia i potrafi zdołować...
Z pewnością nie jest to film jest łatwy,
ale warty obejrzenia,
a niektóre momenty na prawdę potrafią przerazić
zwłaszcza jak ogląda się samemu w absolutnej ciszy Oczko

dzięki wszystkim za pozdrowienia ;**
~Vivienn F
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2010 00:06
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 190
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 20.08.10
Medale:
Brak

Na początku każdy odradzał mi ogladanie tego filmu,dla mojego dobra.
Nie,żeby,nieten wiek,ale po prostu,nie ta psycha ;p
ale obejrzałam.I nie żałuję. Jeden z najlepszych filmów.Jared świetnie się spisał w swej roli.
Fantastyczny soundtrack.
Przytłaczający film,janie mogłam się pozbierać przez parę dni...
~Pandora F
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2010 02:37
Użytkownik

Awatar

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1322
Data rejestracji: 09.04.10
Medale:
Brak

Oglądałam go w tamtym roku - właściwie oglądaliśmy całą klasą za to, że zajęliśmy pierwsze miejsce w konkursie.
Ja wtedy gorączkę miałam to tak mnie ten film zfazował, że po wyjściu ze szkoły za bardzo nie wiedziałam co robię. Muzyka, gra, scenariusz dosłownie wszystko działa na człowieka pozostając w pamięci naprawdę na długi czas.
Polecam.
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 11-09-2010 17:24
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 64
Data rejestracji: 23.04.10
Medale:
Brak

Film jest OKROPNY...a jednocześnie GENIALNY.Dzieci nie powinny go oglądać, to fakt. Ja sama nigdy więcej go nie obejrzę...
~Maladie F
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 20-02-2011 20:20
Użytkownik

Awatar

Ranga: Opiekun Ravenclawu
Punktów: 3691
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Jakieś 2 miesiące temu obejrzałam ten film, ale nie potrafię go zapomnieć. Pamiętam, że po obejrzeniu w głowie miałam straszną pustkę i tylko jedną myśl: "Boże, jaki ten świat jest straszny". Miałam świadomość, że 'takie' rzeczy dzieją się w moim otoczeniu, ale jakoś wcześniej to do mnie tak całkiem nie dochodziło. To straszne, co człowiek potrafi zrobić, żeby zdobyć narkotyki.

W ankiecie zaznaczyłam "tak", bo film jest przerażająco smutny. Taki film zapada w pamięć na zawsze, nie da się go wymazać. Po obejrzeniu go nie mogłam się pozbierać przez jakieś 2 godziny. Do tego ta muzyka! Gdziekolwiek ją usłyszę (ostatnio koleżanka użyła jej w prezentacji na polskim), od razu przypomina mi się scena w szpitalu.

Film do jednorazowego obejrzenia, dla ludzi twardo stąpających po ziemi.

- Czy ty naprawdę jeszcze się nie zorientowałeś, że nienawidzę, gdy odpowiadasz pytaniem na pytanie?
- Naprawdę?

hogsmeade.pl/images/other/kkbh.jpg

Edytowane przez Maladie dnia 27-05-2011 23:08
`RazorBMW F
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 28-12-2011 16:47
Moderator (F)

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 820787
Data rejestracji: 04.10.09
Medale:
Medal

Film właśnie obejrzany i... cóż, zachwycony nie jestem.
Przerazić mogą co najwyżej scena z ręka i wizje.

Upraszczanie problemu narkotyków tylko do heroinizmu?
Zamiast pokazywać, jak się wszystko zaczyna, pokazuje jak się kończy - przecież każdy może nakręcić film o upadku heroinistów, to nie jest najmniejszy wyczyn, bo przecież większość z nich jest skazana na tragiczny koniec.
Jeden wielki wykrzyknik moralny, że tak powiem. Przez to opieranie się na morałach zapomniano o fabule... Choć fakt, niektóre sceny, szczególnie z matką były niezłe.
Soundtrack jest nudny, tzn. typowy dla większości filmów. 99% OST to nudy w tle, a... wybija się Lux Aeterna, z tym ze... że jest tak przerobiona przez każdego, użyta w ogromnej ilości filmików, że staje się nudna do obrzygania. No, super, jak rozwalić przyjemność ze słuchania...

Z podobnych klimatów mogę polecić Trainspotting bądź Las Vegas Parano.

A WORLD
NOT OF MY MAKING

YET A WORLD
OF MY DESIGN

SO STRANGE
AND SO FAMILIAR

BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE

ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron
Moshic Akbar! Viva La Underground!

Edytowane przez RazorBMW dnia 28-12-2011 16:50
http://ja.gram.pl/RazorBMW Wyślij prywatną wiadomość
~dorcash F
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 21-04-2012 17:20
Użytkownik

Awatar

Ranga: Goblin
Punktów: 34
Data rejestracji: 20.04.12
Medale:
Brak

Film jest świetny. Obejrzałam go na razie tylko raz, ale mam zamiar to zrobić jeszcze conajmniej kilka razy. Jest niesamowity. Arcydzieło. I każdy powinien go kiedyś obejrzeć. No i jak wiadomo - najlepsza ścieżka dźwiękowa w historii.
"For most people, the hospital is a scary place. A hostile place. A place where bad things happen. Most people would prefer church, or school, or home, but I grew up here. While my mom was on rounds, I learned to read in the OR gallery, I played in the morgue, I colored with crayons on old ER charts. Hospital was my church, my school, my home; hospital was my safe place, my sanctuary. I love it here. Correction: loved it here"
- dr. Meredith Grey
~SevLily36 F
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 21-04-2012 17:53
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak

Film jest okropny, ale ma coś w sobie... nie potrafię tego opisać. Oglądałam go raz i więcej nie zamierzam!
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 22-04-2012 19:12
Moderator (F)

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 820787
Data rejestracji: 04.10.09
Medale:
Medal

dorcash napisał/a:
Film jest świetny. Obejrzałam go na razie tylko raz, ale mam zamiar to zrobić jeszcze conajmniej kilka razy. Jest niesamowity. Arcydzieło. I każdy powinien go kiedyś obejrzeć. No i jak wiadomo - najlepsza ścieżka dźwiękowa w historii.

A takie małe pytanko... ile Ty OST słuchałaś, że wydajesz takie opinie?
I czekam na argumenty, dlaczego ten film jest taki uber-genialny?

Bo nazywanie tego filmu arcydziełem, to lekka przesada, szczególnie, jeśli osoba, która to pisze, ma jakieś tam pojęcie o dragach, choć nie jest ich dysponentem.

A WORLD
NOT OF MY MAKING

YET A WORLD
OF MY DESIGN

SO STRANGE
AND SO FAMILIAR

BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE

ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron
Moshic Akbar! Viva La Underground!
http://ja.gram.pl/RazorBMW Wyślij prywatną wiadomość
~paulinkablu F
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 22-04-2012 20:02
Użytkownik

Awatar

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 85
Data rejestracji: 03.03.12
Medale:
Brak

Nie oglądałam tego filmu, więc nie wyrażę swojej opinii...
~Wikka1001 F
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 22-04-2012 20:53
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 312
Data rejestracji: 14.03.12
Medale:
Brak

Film jest dobry. Nei mozna powiedziec ,że jest zły. To jest poprostu film o narkomanach. Wali mocno na psychikę i tyle. Ścieżka dźwiękowa jest naprawdę niezła.
Nie widze powodu dla którego nie powinno się zobaczyc tego filmu.

"I believe that my heaven will by me entering Hogwarts and being welcomed by the golden trio in front of all the characters and as I walk up to them they will say to my "Welcome home" and I will know that is where I belong"[u]

Pozdrowienia dla Lily Evans Potter! i HPB, HermionaTonks !,Henna, SevLily36!, Luniaczekk, syrius_black!, harry longbottom, Grzesiek, kamkaHermioneDraco , Hermiona-Granger99, Sophia, Stivi, , Lenka Granger, Sumire, Youriii, piecka21, blackowa, dariasc, , Emily Riddle, Karola__94, , Lilly Luna Potter, Seva, Godryk_Gryfindor, , 0Fishu0, Raffinio. Rosy87,RazorBMW ,Zabcia99, kizzucha, BlackRose167, ,Grzesiek, Luna Pomylona, Natalia Tena, ginny weasley 55, ~Nat_Hermiona, P-Young, Kasia_Potterka, Ragazza, Parvatiss, Enchantte, Karma Chameleon 20, ~MaFaRa10, LadyRock, Random

Moje małe ffJęzyk
http://hogsmeade....ost_186828
~Aimilia F
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 27-04-2012 17:23
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 327
Data rejestracji: 21.07.11
Medale:
Brak

Oglądałam film parę miesięcy temu. Zgoda, jest dobry, ale nie mogę powiedzieć, że mnie przeraził albo, że zrył mi psychikę. Dodam, że wcale nie uważam siebie za osobę nieczułą. To po prostu historia narkomanów, dobrze przedstawiona i dająca do myślenia, ale... proszę, bez przesady.
Podobała mi się gra aktorska, zwłaszcza Ellen i Jareda. Polecam wam książkę Huberta Selby'ego, na podstawie której powstał ten film. Dużo bardziej zadziałała mi na wyobraźnię niż ekranizacja.
Przeskocz do forum:
RIGHT