· Scena w MM |
Hogsmeade_pl
|
Dodany dnia 20-08-2008 11:28
|
Super Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Charłak
Punktów: 9
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 31.07.08
Medale:
Brak
|
Co sądzicie o scenie w Ministerstwie Magii? Uważacie, że filmowcy dobrze przygotowali te sceny czy jesteście rozczarowani sposobem realizacji? |
 |
|
|
~Harry_Potter
|
Dodany dnia 27-08-2008 23:11
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 729
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Ta scena baaaaaardzo mi się podobała! (była chyba nalepsza) a wogóle tam byli jedni z moich ulubionych postaci mi. Luna Lovegood, Ballatrix Leastrage i Lucjusz Malfoy! |
 |
|
|
!Cathy
|
Dodany dnia 28-08-2008 11:33
|
VIP

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 888
Data rejestracji: 11.08.08
Medale:
Brak
|
Bardzo ciekawie zrealizowana walka Dumbledore'a z Voldemortem, najlepsza jak zwykle Helena Bonham Carter, razem z innymi śmierciożercami i bardzo 'widowiskowa' [jeśli tak to można nazwać] walka Syriusza z Lucjuszem, czynią tą scenę jedną z moich ulubionych. Tylko kiedy pierwszy raz oglądałam ją z dubbingiem, w kinie, myślałam, że pęknę ze śmiech, albo się rozpłaczę nad głosem Pottera, w chwili kiedy rzuca zaklęcia w ministerstwie. ;]
|
|
~Alanoholiczka
|
Dodany dnia 30-08-2008 02:28
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 469
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
W sumie ta scena była dobra mnie tez sie podobała walka Syriusza z Lucjuszem Syriusz rzucal zaklecia tak swobodnie i lekko jakby dla rozrywki.
szkoda tylko że tak sknocili moment jego smierci.
jakos całkiem inaczej sobie wyobrażalam ta zaslonę i jego śmierć.
|
!Lady Shadow
|
Dodany dnia 01-09-2008 12:09
|
VIP

Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie to było dużo efektów specjalnych no i ogólnie fajnie to wyglądało. Walki śmierciożerców z aurorami też zostały ciekawie zrealizowane. Pamiętam jak Potter rzucił na Belle crucio i wtedy parsknęłam śmiechem. Wszystko było tak jak sobie wyobrażałam no nie może inaczej wyobraziłam sobie to jak Syriusz wpadł za to zasłonę i samą zasłonę też inaczej myślamam że będzie wyglądać.
|
|
~Delaila
|
Dodany dnia 11-09-2008 16:00
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 32
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak
|
Mi się podobały sceny w ministerstwie. WQyglądało prawie tak samo jak sobie wymyśliła. Tylko DEpartament się troszkę zmienił. Nie podobało mi się jak pokazali śmierć Syriusza.
|
|
~Cebycz
|
Dodany dnia 24-09-2008 12:23
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 244
Medale:
Brak
|
ta scena jest 2 według mnie najfajniejsza scena ze wszystkich scen w Hp (na 1 miejscu jest odrodzenie Voldemorta)
dla mnie ciekawe było to jak voldemort wszedł do ciała harrego
|
 |
|
|
|
Dodany dnia 08-10-2008 13:11
|
Gość

Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak
|
To była naprawdę świetna, godna podziwu scena. Myślę że to głównie dzięki super efektom specjalnym oraz oczywiście dzięki wspaniałej grze wspaniałych aktorów . |
 |
|
|
~mistake
|
Dodany dnia 08-10-2008 13:27
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2208
Data rejestracji: 13.09.08
Medale:
Brak
|
Podobała mi się walka śmierciożerców z członkami Zakonu. Nieźle zrobili scenę gdy Harry z reszta uciekali przed śmierciożercami. Oczywiście Helena była fantastyczna, ogólnie myślałam, że ta scena będzie gorsza. A tutaj takie małe cudko, no proszę. |
 |
|
|
~93asia93
|
Dodany dnia 08-10-2008 18:43
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1844
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
|
szkoda tylko że tak sknocili moment jego smierci.
jakos całkiem inaczej sobie wyobrażalam ta zaslonę i jego śmierć.
Jestem całym sercem z Alanholiczką. Ja tak samo myślałam, że lepiej zrobią scenę śmierci Syriusza   
Myślę że to głównie dzięki super efektom specjalnym oraz oczywiście dzięki wspaniałej grze wspaniałych aktorów
Z lewisem też muszę się zgodzić - efekty były naprawdę super. Scena walki Dumbledore'a z Voldemortem... Uch, aż ciarki przechodziły. Extra po prostu. Ale wszystko mi przećmiewa fakt, ze spartolili scenę śmierci Syriusza! (mój ulubiony bohater!!! <beczy> ) |
 |
|
|
~Maladie
|
Dodany dnia 22-10-2008 16:46
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Opiekun Ravenclawu
Punktów: 3691
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Sceny w Ministerstwie Magii były po prostu fantastyczne!!! Najbardziej mi się podobało jak ze wszystkich półek zaczęły spadać przepowiednie. Walka między aurorami i śmierciożercami też była świetna. Nie podobała mi się natomiast śmierć Syriusza. Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie tę zasłonę. Fajna była walka między Dumbledorem i Voldemortem. Źle została przedstawiona scena jak Sami-Wiecie-Kto wchodzi do ciała Harry'ego i go opętuje. W ogóle była jakaś taka dziwna i nienaturalna 

|
 |
|
|
~Nicolette
|
Dodany dnia 28-12-2008 11:37
|
Użytkownik

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1467
Data rejestracji: 15.12.08
Medale:
Brak
|
Ta scena była moim zdaniem najlepsza z całego, marnego filmu. Bardzo ładna gra kolorów, podobało mi się wtargnięcie członków ZK i walka ze śmierciorzercami. Tak jak poniektórych, nie podobała mi się śmierć Syriusza, inaczej to sobie wyobrażałam. No, i jeszcze marna była walka Czarnego Pana z Albusem. Ale ogólnie było dobrze.
|
 |
|
|
~czarny nieznajomy
|
Dodany dnia 28-12-2008 22:58
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 43
Data rejestracji: 11.11.08
Medale:
Brak
|
Zdecydowanie najlepsza scena w kontekście calutkiej (nota bene również świetnej!) ekranizacji! Oto co było wg mnie szczególnie wyśmienite:
- droga do Ministerstwa (muzyka + widoki )
- poszukiwanie Syriusza w Departamencie Tajemnic (b. trzymająca w napięciu)
- GD kontra śmierciożercy (komentarz zbędny )
- śmierciożercy kontra ZF (kilka ciekawych "wewnętrznych" pojedynków, np. Lucjusza z Syriuszem + wyśmienita gra aktorów)
- Voldemort kontra Dumbledore (przede wszystkim ze względu na pomysłowo przedstawione rzucane zaklęcia)
Podsumowując: nawet jeśli ktoś nie czytał książki, niech obejrzy adaptację, choćby ze względu na te właśnie 15-20 minut.
 |
|
|
~moniczka929
|
Dodany dnia 01-01-2009 16:41
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 187
Data rejestracji: 31.12.08
Medale:
Brak
|
podobała mi sie to jest jedna z moich ulubionych scen z HP oglądałam ta cześć w kinie na 3D i aż spadłam z krzesła kiedy voldemort mówił do harrego
|
|
~Beatrix
|
Dodany dnia 06-01-2009 20:48
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 87
Data rejestracji: 05.01.09
Medale:
Brak
|
Ogólnie może być, chociaż brakowało mi tego, że kolejno każdy z uczniów Hogwartu (Luna, Ginny, Ron, Hermiona, Nevil ) przez coś (mózgi itp.) zostawali oddzieleni od Harry'ego. A w filmie tego nie było. Jednakże śmierciożercy bardzo mi się podobali, choć ich maski przypominały Gwiezdne Wojny. |
 |
|
|
~_Syriusz_
|
Dodany dnia 06-01-2009 21:03
|
Użytkownik

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -49
Data rejestracji: 20.12.08
Medale:
Brak
|
Ta scena akurat była dobra, mnie się podobała. Fajne efekty specjalne itd. Ale za to rozczarowało mnie parę innych scen w tym filmie.
 |
|
|
~LunaLove
|
Dodany dnia 10-01-2009 08:38
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 34
Data rejestracji: 09.01.09
Medale:
Brak
|
Mnie scena w Ministerstwie Magii strasznie się podobała.Chociaż ministerstwo nie wyglądało dokładnie tak jak było opisanie w książce, ale było bardziej "mroczne" tamte sceny były świetnie nakręcone
|
|
~Dolce_Gabbana__
|
Dodany dnia 02-02-2009 13:56
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 157
Data rejestracji: 26.01.09
Medale:
Brak
|
Scena w ministerstwie była najlepsza sceną w tym filmie bardzo mi sie ona podobała Bellatrix była fajnie przedstawiona jak i Voldek 
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE! [/alt]
|
 |
|
|
~vivien
|
Dodany dnia 24-03-2009 08:28
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 313
Data rejestracji: 20.03.09
Medale:
Brak
|
Super. Strasznie mi się to podobało. Ale ucieczkę Bellatriks mogli zrobić tak jak w książce, że razem z Voldemortem uciekła, to by pokazało, że jest dla Voldemorta ważniejsza niż inni śmierciożercy. |
 |
|
|
~SeverusS
|
Dodany dnia 29-03-2009 23:08
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 407
Data rejestracji: 29.03.09
Medale:
Brak
|
Scena w ministerstwie była bardzo udana, miała charakter. Gorzej było w Departamencie Tajemnic. No i gdzie się podziało te kilkanaście drzwi do otarcia? Zabrakło parę scen. Jak zwykle... |
 |
|